HomeStiriLansariCES 2023: ASUS a prezentat Vivobook Pro 16X 3D OLED (K6604)

CES 2023: ASUS a prezentat Vivobook Pro 16X 3D OLED (K6604)

ASUS Vivobook Pro 16X 3D OLED (K6604) este un laptop inovator de 16 inchi destinat creatorilor de conținut, care dispune și de tehnologia ASUS Spatial Vision cu primul afișaj autostereoscopic 3D OLED 3.2K 120 Hz din lume fără ochelari. Este configurabil cu până la 64 GB RAM DDR5 4800 MHz cu două module SO-DIMM și un SSD PCIe® 4.0 x4 de până la 2 TB.

VIDEO: Uimește lumea în 3D

Acest laptop puternic se bazează pe un procesor Intel Core i9-13980HX din generația a 13-a și o placă grafică din seria NVIDIA GeForce RTX 40 pentru laptop până la RTX 4070 cu un comutator MUX pentru o creștere a performanței atunci când e nevoie. Sistemul de răcire îmbunătățit permite atingerea în siguranță a TDP-ului de 150 W.

Procesorul configurației de top – Intel Core i9-13980HX – dispune de 24 de nuclee (8de performanță și 16 eficiente), cu un TDP de 105 W și o frecvență maximă de 5,6 GHz cu Turbo Boost și Intel TVB.

Laptopul are suportul driverelor NVIDIA Studio pentru a benecia de optimizările RTX în peste 110 aplicații creative și de cel mai ridicat nivel de stabilitate și performanță în aplicațiile creative. Creatorii se pot bucura și de instrumentele NVIDIA accelerate de AI: Omniverse™, Canvas și Broadcast.

Vivobook Pro 16X 3D OLED include tehnologia termică avansată ASUS IceCool Pro și ASUS DialPad pentru un control creativ precis și intuitiv. De asemenea, beneficiază de două porturi Thunderbolt™ 4 pentru viteze de transfer ultra-rapide de până la 40 Gbps și de un cititor de carduri SD.

Sistemul de răcire ASUS IceCool Pro menține un zgomot sub nivelul de 40 dbA în modul Standard și permite mărirea cu 6% a debitului de aer, grație ventilatoarelor duale cu 83 de pale. Laptopul Vivobook Pro 16X 3D OLED poate atinge astfel un TDP total (procesor + placa grafică) de 150 W.

Creatorii sunt ajutați în exploatarea eficientă a portabilului de aplicația ProArt Creator Hub, ajunsă la versiunea 2.0. Aceasta include un  panou de control în care utilizatorul poate vedea starea fiecărei componente cheie – temperaturi, frecvențe etc, și permite setarea parametrilor sistemului. Din ProArt Creator Hub se poate selecta profilul activ al ventilatoarelor, personalizându-se performanța răcirii conform activității curente: performanță la maximum, echilibru sau silențiozitate. Hubul include și facilitatea Color Control, care oferă instrumente pentru controlul redării culorilor, cu aportul informațiilor din baza Pantone® , foarte prețioase pentru creatorii digitali.