HomeStiriLansariASUS ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604): laptop performant cu ecran 3D OLED pentru creatori

ASUS ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604): laptop performant cu ecran 3D OLED pentru creatori

Cu prilejul CES 2023, ASUS a prezentat în premieră ASUS Spatial Vision, prima tehnologie OLED 3D fără ochelari (auto-stereoscopică) din lume, care oferă experiențe 3D captivante pe un laptop – fără a fi nevoie de purtarea unor dispozitive. Tehnologia a fost implementată pe două laptopuri – ProArt Studiobook Pro 16 3D OLED și Vivobook Pro 16X 3D OLED, iar în continuare ți-l prezentăm pe cel mai puternic și exclusivist.

ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604) a fost vedeta ASUS la CES 2023

ASUS ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604) este prima stație de lucru mobilă cu ecran 3D OLED pentru creatori. Are un aspect rafinat Mineral Black, iar designul în trepte a permis montarea unor rame mai subțiri în jurul ecranului, făcând loc pentru orificiile de ventilație din spate. De asemenea, ecranului laptopului se poate plia pe masă, fiind posibilă înclinarea la orice unghi de vizualizare de până la 180°.

ProArt Studiobook 16 3D OLED_3.2K 120Hz 3D OLED Display

ProArt Studiobook 16 3D OLED_3.2K 120Hz 3D OLED Display

Cu noul afișaj spectaculos 3D OLED 3.2K 120 Hz creatorii de conținut și jucătorii pot vizualiza fotografii 3D, videoclipuri sau chiar jocuri – fără ochelari sau căști. Procesul de creare de conținut vizual 3D devine mai rapid și mai intuitiv, iar tehnologia ASUS Spatial Vision permite ca materialul vizual 2D să fie convertit în timp real și fluid într-unul 3D captivant, prin apăsarea unui comutator. Panoul OLED super-luminos redă detalii uimitoare și culori vii, având o tehnologie de reglare adaptivă a luminozității pentru a-i maximiza durata de viață.

Procesorul Intel Core i9-13980HX de generația a 13-a, placa grafică din seria NVIDIA GeForce RTX 40 pentru laptop, capacitatea expandabilă a memoriei până la 64 GB și stocarea ultra-rapidă îi ajută pe creatori să facă ceea ce știu ei cel mai bine: să creeze și să proiecteze, fără limite. Ecranul 3D OLED de 16 inchi, cu rezoluție 3,2K la 120 Hz, cu o acuratețe certificată în reproducerea culorilor, susține orice viziune creativă, oferind imagini de neegalat.

Un touchpad haptic mare, compatibil cu stiloul digital, și controlerul rotativ intuitiv ASUS Dial oferă precizie și controlul suprem în aplicații. De asemenea, laptopul integrează conectivitatea perfectă cu toate perifericele recente prin porturi duale Thunderbolt™ 4, cu viteze de transfer de până la 40 Gbps.

ProArt Studiobook 16 3D OLED cu ASUS Dial

ProArt Studiobook 16 3D OLED cu ASUS Dial

Printre facilitățile suplimentare ale lui ProArt Studiobook 16 3D OLED se regăsește și tehnologia termică avansată ASUS IceCool Pro, care îi oferă un avantaj atunci când vine vorba de performanță și silențiozitate.

Laptopul vine cu panoul de control ProArt Creator Hub 2.0, cu ajutorul căruia creatorii pot utiliza cât mai bine hardware-ul și software-ul ASUS pentru a da viață ideilor lor. Noua versiune are o interfață modernă, reîmprospătată, și o nouă funcție exclusivă – Color Control, care combină toate soluțiile privind controlul culorilor, specifice creatorilor.

Urmărește clipul de prezentare ProArt Studiobook 16 3D OLED

Utilizatorii care preferă un afișaj mai convențional, pot opta pentru un ecran tactil tradițional OLED 2D. Ulterior, în cel de-al doilea trimestru din 2023, familia ProArt Studiobook 16 OLED va fi actualizată cu un model care include un GPU pentru laptop NVIDIA RTX certificat pro.

Ce este ASUS Spatial Vision

ASUS Spatial Vision  oferă experiențe 3D fără ochelari. Acest lucru e posibil cu ajutorul unei lentile lenticulare și a unei tehnologii avansate de urmărire a ochilor prin intermediul unei camere de luat vederi, permițând afișajului să creeze imagini distincte pentru fiecare ochi, rezultând o imagine 3D auto-stereoscopică. Utilizatorii pot comuta fără efort între 2D și 3D. Această nouă tehnologie poate schimba total fluxurile de lucru ale creatorilor, aceștia vor putea vedea detaliile obiectelor și ale efectelor 3D direct pe ecran, fără a mai fi nevoie să revadă prototipurile fizice, economisind timp și bani și eficientizând în același timp fluxul de lucru. Aceste ecrane OLED oferă un raport de contrast de 1.000.000:1, un timp de răspuns de 0,2 ms și o rată de reîmprospătare de 120 Hz pentru imagini foarte fluide – conducând la cea mai plăcută experiență de vizionare. Noile panouri oferă, de asemenea, un mare potențial pentru aplicațiile metaverse.

Tehnologia OLED 3D fără ochelari poate fi integrată în aplicațiile exclusive din ASUS Spatial Vision Hub, care le permite utilizatorilor să vizioneze videoclipuri și filme 3D, să joace titluri 3D și să se bucure de vizualizarea modelelor 3D sau a conținutului creat. ASUS Spatial Vision oferă și instrumente de dezvoltare construite pe baza SR (Simulated Reality) de la partenerul ASUS, Dimenco, cu materiale de suport și ghiduri pentru a le conferi dezvoltatorilor un potențial nelimitat, de la controlul prin gesturi la învățarea interactivă și multe altele, pentru a construi un ecosistem vizionar în jurul tehnologiilor 3D.