HomeRecomandariCadre de vacanță în Kefalonia surprinse de Zenfone 10 – Vezi galeria foto

Cadre de vacanță în Kefalonia surprinse de Zenfone 10 – Vezi galeria foto

Vacanța mea pe insula Kefalonia din Grecia a fost o aventură de neuitat, nu doar datorită peisajelor pitorești și a ospitalității grecești, ci și pentru că am avut ocazia să imortalizez fiecare moment cu Zenfone 10. Am lăsat acasă aparatul DSLR și am pariat pe acest companion digital căruia doar ce îi încredințasem SIM-ul :)

Am avut libertatea de a surprinde fiecare moment, chiar și din mișcare sau când telefonul era blocat… Era suficient să orientez spre cadru și să apăs rapid de două ori butonul de pe lateral. Zenfone 10 executa în rafală 3 fotografii. Astfel, mi-am putut documenta foto întregul traseu, Zenfone 10 potrivindu-se de minune în viața de turist.

Compact și ușor de manevrat, cu toate acestea, are o putere remarcabilă datorită procesorului Snapdragon 8 Gen 2. Pe lângă realizarea de poze, am putut edita în Lightroom direct pe mobil și duce la bun sfârșit toate activitățile digitale pe care trebuie să le facă un workaholic în vacanță :)

Amintirile cu plajele cu nisip fin sau pietriș, apele turcoaz și peisajele montane ale insulei, toate îmi revin în minte privind galeria din telefon.

Capabilități superioare de filmare: Hybrid Gimbal Stabilizer 2.0

Explorând peșterile ascunse (Melissani și Drogarati) și traseele muntoase ale insulei (în special cele din NV), am fost profund impresionat de sistemul foto al lui Zenfone 10. Stabilizatorul Hybrid Gimbal cu 6 axe a asigurat că toate înregistrările video, de la valurile spumoase până la coborârile abrupte sunt stabile și clare.

Durata de viață a bateriei: fără griji

Pe parcursul zilelor cu vizite pe multiple plaje, Zenfone 10 a rezistat eroic. Nu am rămas în pană de baterie și am experimentat încărcarea wireless cu un adaptor luat din IKEA. În camera de hotel încărcam rapid cu HyperCharge la 30 W folosindu-mă de același încărcător de la laptopului Zenbook, permițându-mi să fiu mereu pregătit pentru următoarea aventură.

Recunosc că fost o experiență memorabilă și nu am regretat lipsa DSLR-ului. Disponibilitatea lui Zenfone 10 a compensat greutatea aparatului foto, putând să fotografiez din mult mai multe locuri. Iar calitatea imaginilor surprinse în lumina zilei sunt peste nivelul cerut de albumul foto al familiei. Mulțumesc Zenfone 10 pentru aceste amintiri:

Ammes Beach, Grecia 2023

Plaja Ammes se află fix lângă pista aeroportului din Kefalonia. Te bucuri de o apă transparentă, un mic bar lângă o plajă îngustă cu nisip fin și privești avioanele care aterizează.

Pentru a fi pe fază, m-am uitat pe programul Flightradar24 pentru a avea telefonul la îndemână. Nu ai la dispoziție decât câteva zeci de secunde pentru a luat un cadru cu avionul și plaja. Știind că Zenfone 10 rezistă la câteva picături de apă, l-am luat în mare. Nu am dus lipsa teleobiectivului, aeronavele zburau la câteva sute de metri deasupra noastră.

Grecia 2023

De la plaja Ammes, am mers deseori în capitala insulei. Argostolion este un oraș minunat, cu un dig imens de-a lungul căruia poți vedea broaștele țestoase. Asta dacă ești f. norocos și… matinal.

Grecia 2023

Grecia 2023

Grecia 2023

Grecia 2023

Grecia 2023

Valuri spumoase la Myrtos

Cu Zenfone 10 în mână, am surprins această imagine vibrantă unde valurile spumoase ale Mării Ionice se frâng cu putere pe pietrișul renumitei Plaje Myrtos. Contrastul dintre apa de un albastru intens și pietrișul alb strălucitor este un spectacol pentru simțuri, iar camera telefonului aduce în prim-plan textura și mișcarea.

Grecia 2023

Grecia 2023

Imaginea panoramă surprinde Plaja Myrtos, cu o faleză înaltă ce veghează peste marea turcoaz. Culorile vii și luminozitatea zilei sunt evidențiate impecabil de Zenfone 10, arătând claritatea cerului și nuanțele diverse de verde ale vegetației.

Grecia 2023

Grecia 2023

Din perspectiva înaltă a drumului serpuitor, Zenfone 10 îmi permite să înregistrez splendoarea plajei Myrtos, înfășurată în brațele mării. Peisajul e incredibil, de la vegetația de smarald până la acel impecabil albastru al mării, cu detalii care povestesc despre frumusețea naturală și sălbatică a insulei.

Serenitate la Kalamia Beach

Apa cristalină și liniștită, mărginită de stânci albe sculptate natural și un cer fără limită, fac din Kalamia Beach o reprezentare idilică a raiului pe pământ. Zenfone 10 redă cu acuratețe paleta vibrantă de culori, de la albastrul profund al cerului la nuanțele verzi ale vegetației, subliniind frumusețea sălbatică și puritatea peisajelor grecești.

Grecia 2023

Grecia 2023

Stânca de la Kalamia Beach se ridică din marea albastră, cu arcade create de natură.

Grecia 2023

Prin Nordul insulei

Mergând spre nord, am vizitat peșterile Melissani și Drogarati. Dacă prima e senzațională, meritând o coadă de aproape sute de metri pentru a face o scurtă plimbare cu barca pe lacul subteran, Dragorati s-a dezvăluit surprinzător. Am fost prima dată într-o asemenea peșteră, imensă, cu tavan înalt ca într-o salină, cu toate reprezentările specifice – stalactite stalagmite, coloane etc. – în care puteai fotografia după bunul plac, beneficind și de lumina unor proiectoare.

Grecia 2023

Bărcile cu vizitatori par să plutească deasupra apei limpede, adâncind misterul și frumusețea acestei peșteri antice, un loc magic.

Drogarati, Kefalonia, Grecia 2023

În adâncul Peșterii Drogarati, Zenfone 10 captează detaliile impresionante ale stalactitelor care atârnă ca niște bijuterii naturale. Natura este cel mai priceput sculptor.

Assos, un sătuc de vizitat

Grecia 2023

Uite frumusețea liniștită din Assos, cu casele colorate așezate armonios pe coasta însorită a insulei Kefalonia. Reflexia soarelui pe clădirile pastelate și apele liniștite ale mării, toate capturate impecabil de Zenfone 10, transmite o senzație de căldură. Natura se împacă cu arhitectura tradițională.

Grecia 2023

Grecia 2023

Bărcile ancorate, alături de casele cu nuanțe calde, împodobite cu flori, compun un tablou pitoresc, o amintire vie a serilor încântătoare pe insulă.

Drumul șerpuitor la înălțimea montană ne-a purtat spre Fiskardo, un port abundend în yachturi și perechi asortate de turiști eleganți la promenada nocturnă.

Fiskardo, Kefalonia, Grecia 2023

Grecia 2023