HomeProduseLaptopuriCe laptop alegi pentru școală în funcție de scenariul tău de utilizare

Ce laptop alegi pentru școală în funcție de scenariul tău de utilizare

Pe parcursul ciclurilor sale, școala ia în primire copilul abia integrat în colectivul de la grădiniță și îl poartă ani buni prin procesul educațional de transformare într-un tânăr adult cu diplomă de bacalaureat. Dacă gradul de succes al acestui proces de 12 ani depinde de la caz la caz, un lucru e cert: pe tot parcursul carierei școlare, elevii au nevoie de instrumentele potrivite pentru a-i ajuta corespunzător nivelului lor. Iar instrumentele se schimbă în funcție de scenariul de utilizare, așa că laptopul din ciclul gimnazial, spre exemplu, nu va fi la fel de util și în timpul liceului. De aceea, în cele ce urmează vă propunem câteva scenarii de utilizare tipice și instrumentele care credem noi că sunt perfect adecvate acestora.

Vivobook Pro 15X OLED: un laptop performant cu GPU dedicat, pentru proiecte școlare solicitante

Laptop Vivobook Pro 15X OLED

Laptop Vivobook Pro 15X OLED

Cu Vivobook Pro 15X OLED, utilizatorii beneficiază de performanța unui procesor AMD Ryzen™ din seria 6000 și a unui GPU-ului NVIDIA GeForce RTX™ 3060, astfel încât să poată transforma ideile în realitate mai repede ca oricând, iar ecranul OLED NanoEdge de 15,6 inchi 2,8K la 120 Hz încântă ochii cu culorile sale vii și precise. Sistemul de răcire include două ventilatoare, cu patru fante de ventilație, iar bateria de mare capacitate de 76 Wh oferă o energie sigură și fiabilă pentru crearea de conținut, de oriunde.

Laptopul excelează la orice, de la aplicații uzuale și creații ocazionale la randarea 3D serioasă, fiind alimentat de procesorul AMD Ryzen™ 9 6900HX cu 8 nuclee. Având arhitectură Zen 3+ acesta este optimizat pentru performanțe superioare de creare de conținut, făcându-l partenerul tău perfect. Performanța grafică este esențială pentru crearea de conținut, iar GPU-ul NVIDIA GeForce RTX™ 3060, bazat pe cea mai recentă arhitectură NVIDIA Ampere, îți va îmbunătăți fluxul de lucru cu capacitățile sale grafice avansate – cum ar fi ray-tracing, VR sau editarea video cu ajutorul inteligenței artificiale.

Pentru tinerii creatori, ecranul 2,8K OLED HDR Dolby Vision vine cu un design NanoEdge pe trei laturi, are margini ultra-subțiri, iar rata de reîmprospătare de 120 Hz (premieră mondială) îi conferă imagini superbe, cu aspect natural. Afișajul OLED super-luminos este certificat DisplayHDR™ True Black 600 pentru negru profund și un raport de contrast ultra-înalt, este validat PANTONE® pentru acuratețe a culorilor de nivel profesional și certificat TÜV Rheinland pentru emisii reduse de lumină albastră prietenoase cu ochii și funcționare fără pâlpâire. Este un ecran care îți va arăta creațiile în cea mai bună lumină.

Vezi oferta online

 

ASUS TUF  F15, ROG Zephyrus A15 sau M16: laptopuri și pentru școală și pentru gaming

ASUS TUF Gaming F15

Laptop ASUS TUF GAMING F15

Laptop ASUS TUF Gaming F15

Modelul TUF Gaming F15 este pregătit pentru jocuri foarte serioase și durabilitate extremă în condiții de utilizare reale, ceea ce îl recomandă și în programare sau în primii pași în editare. Fiind echipat cu cele mai noi procesoare Intel Core™ i7 de până la generația a 11-a și plăci video GeForce RTX, jocurile sunt rapide, fluide și împing afișajul de nivel IPS la frecvențe maxime de până la 144 Hz. Deși dispune de o carcasă mai mică și mai compactă decât modelele anterioare, acest model are o baterie de capacitate mai mare, ce garantează o autonomie extinsă. Sistemul eficient de răcire cu auto-curățare este combinat cu faimoasa durabilitate TUF, testată la standarde militare.

Vezi oferta online

ASUS TUF Gaming A15

ASUS TUF Gaming A15

Laptop ASUS TUF Gaming A15

Carcasa a fost reproiectată pentru 2023, fiind acum cu 4,5% mai mică decât designul anterior. Cele două opțiuni de culoare au fiecare o locație diferită a logo-ului, ediția Jaeger Gray prezentând un design mare sculptat cu laser, iar ediția Mecha Gray etalând un logo în relief pe capac. Indicatoarele cu patru direcții pot fi văzute chiar și atunci când clapeta este închisă, iar touchpad-ul prezintă un logo TUF de inspirație Mech în colț.

Tastatura a fost, de asemenea, reproiectată, cu o puternică aluzie la estetica mecha anime. Un mesaj de avertizare extras din TUF Gaming te pune în scaunul pilotului, iar un touchpad mare îți oferă mai mult control.

Rulând Windows 11 din fabrică, cu un procesor până la AMD Ryzen™ 7000 și până la 32 GB de memorie RAM DDR5 la 4800 MHz, streaming-ul și multitasking-ul sunt gestionate cu ușurință. Pentru jocuri, este instalat un GPU pentru laptop NVIDIA® GeForce RTX™ 4050 6GB, cu un comutator MUX dedicat. Atunci când biblioteca de jocuri se umple, un slot SSD M.2 NVMe gol face ca actualizarea capacității de stocare să fie o joacă de copii.

Vezi oferta online

ROG Zephyrus M16 (2023) GU604

Laptop ROG Zephyrus M16 (2023) GU604

Laptop ROG Zephyrus M16 (2023) GU604

Pentru jucătorii care au nevoie de cea mai bună claritate a mișcărilor și a imaginilor, Zephyrus M16 oferă un incredibil afișaj Nebula HDR cu o rată de reîmprospătare de 240 Hz, o acoperire DCI-P3 de 100% și o luminozitate de vârf de 1100 de niți pentru jocuri HDR uimitoare.

Panoul Mini LED de 16 inchi, 16:10, oferă un negru incredibil de profund pentru un conținut care sare de pe ecran, fie că te uiți la un film sau joci un shooter cu mișcare rapidă. La modelele fără panoul Mini LED, luminozitatea maximă atinge 500 de niți, dar ambele panouri au în comun rezoluția QHD și o rată de reîmprospătare de 240 Hz, iar toate modelele au în comun un raport ecran/corp incredibil de 92%.

Vezi oferta online

Vivobook S 14 Flip OLED (TP3402): un convertibil polivalent

Laptop Vivobook S 14 Flip OLED

Laptop Vivobook S 14 Flip OLED

Vivobook S 14 Flip OLED (TP3402) este laptopul convertibil și super-versatil dotat cu o balama cu deschidere la 360° care oferă libertatea de a lucra sau de a te juca, în felul tău, fie că este vorba de modul laptop, cel tabletă, sau cel cort. Vine cu performanțe remarcabile, oferite de procesorul Intel Core™ de a 12-a generație și de spațiul de stocare SSD, iar ochii vor fi răsfățați de incredibilul ecran tactil 2,8K OLED NanoEdge.

Este alegerea perfectă pentru a trece cu ușurință peste sarcinile zilnice de lucru sau, pur și simplu, pentru a te relaxa cu stil. Ai și o mulțime de porturi la dispoziție, inclusiv un port Thunderbolt™ 4, care te poate ajuta să conectezi orice, oriunde.

Ecran tactil este acoperit cu Corning Gorilla Glass NBT™ pentru o rezistență sporită la zgârieturi în utilizarea zilnică. Cu o luminozitate de vârf de 600 de niți, o gamă de culori DCI-P3 acoperită integral pentru culori ultra vii și un raport ecran/corp extins de 85%, totul arată pur și simplu mai bine. De asemenea, panoul e certificat PANTONE® Validated și VESA DisplayHDR™ True Black 600 pentru a asigura culori precise și cele mai profunde nuanțe de negru posibile. Nivelurile sale scăzute de lumină albastră sunt certificate atât de SGS, cât și de TÜV Rheinland, astfel încât ochii sunt protejați chiar și în timpul celor mai lungi sesiuni de vizionare.

Vezi oferta online

ASUS Vivobook 16X (K3604): laptop pentru studiu și consum multimedia

Laptop Vivobook 16X OLED

Laptop Vivobook 16X OLED

ASUS Vivobook 16X (K3604) are puterea de a simplifica sarcinile de zi cu zi, fie că este vorba de studiu/programare, de joacă sau pur și simplu de divertisment. Procesorul Intel Core™ i7-1260P, 16 GB de memorie rapidă DDR4, 1 TB de stocare SSD M.2 NVMe™ PCIe 4.0 și conectivitatea WiFi 6E de mare viteză facilitează operarea în cele mai bune condiții.

Vezi oferta online

Vivobook 15X OLED (M1503, AMD Ryzen 5000 series) – performanță accesibilă, experiență vizuală OLED 

Laptop Vivobook 15X OLED

Laptop Vivobook 15X OLED

Lumea ta digitală va străluci un pic mai mult alături de ASUS Vivobook 15X OLED, laptopul încărcat de funcții care vine pe deasupra și cu uimitorul ecran OLED HDR cu acoperire de grad cinematografic a spectrului DCI-P3. Și asta la un preț excelent! Vivobook 15X OLED îți ușurează sarcinile de orice fel, oriunde ai fi. Totul a fost îmbunătățit, de la puternicul procesor mobil AMD Ryzen™ 7 până la balamaua cu deschidere completă la 180°, culorile moderne și designul geometric elegant.

Cu acest laptop te vei scufunda în acțiune grație senzaționalului display cu raport 16:9. Afișajul OLED HDR cu design NanoEdge pe trei laturi este super-luminos și are o acoperire 100%, de nivel cinematografic, a spectrului DCI-P3, pentru a garanta culori ultra vii. Este de asemenea validat PANTONE pentru o acuratețe a culorilor de grad profesional și este certificat TÜV Rheinland pentru emisii scăzute de lumină albastră dăunătoare.

Vezi oferta online