HomeStiriASUS se bazează pe tehnologie pentru a aduce inovații durabile, fiabile și sustenabile
ASUS promovează sustenabilitatea

ASUS se bazează pe tehnologie pentru a aduce inovații durabile, fiabile și sustenabile

Cu mai bine de un deceniu în urmă, ASUS a introdus primul laptop neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, urmat îndeaproape de revoluționarele laptopuri din seria ASUS Bamboo. Anul trecut, în 2022, compania a lansat primul laptop ASUS pentru mediul de afaceri care e de asemenea, neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. După acești primi pași spre crearea unui viitor mai bun, ASUS continuă să inoveze. Cu prilejul CES 2023, a prezentat câteva dintre acțiunile sustenabile întreprinse pentru a inova în crearea unui stil de viață digital disponibil tuturor, unul cât mai universal, inteligent, profund și plin de bucurie.

ASUS a subliniat rolul său de pionierat în inovarea pentru un viitor sustenabil prin vocea lui S.Y. Hsu, Co-CEO ASUS:

Pe măsură ce avansăm în această călătorie incredibilă către sustenabilitate, ne valorificăm continuu leadership-ul tehnologic, rigoarea bazată pe date și filosofia axată pe om. Obiectivul nostru este de a crea în cele din urmă o întreprindere cu emisii nete de carbon zero, care să determine trecerea la o economie circulară – cu un lanț de aprovizionare responsabil care să creeze valori comune pentru fiecare dintre noi.

În 2023, peste 90% dintre laptopurile ASUS destinate publicului larg (consumer) vor respecta standardele EPEAT și ENERGY STAR® 8.0.

Punând accentul pe calitate, funcționalitate, durabilitate și posibilitatea de upgrade, ASUS asigură cicluri de viață mai lungi pentru acestea, proiectând produsele cu gândul la sustenabilitate. ASUS utilizează materiale prietenoase cu mediul în fabricarea și ambalarea produselor – și a achiziționat și utilizat în mod activ 1500 de tone de plastic PCR (reciclat după consum) începând din 2017, alături de peste 20.000 de tone de hârtie reciclată în 2022. Pentru a face și mai mult, ASUS promovează în mod constant reciclarea, peste 40.000 de tone de deșeuri electronice (e-waste) fiind astfel reciclate în ultimii ani.

Cele patru valori cheie ce impulsionează inovația și luarea deciziilor privind sustenabilitatea în cadrul ASUS:

Folosirea energiei regenerabile

Compania urmărește să folosească 100% energie regenerabilă în centrele de operare din Taiwan până în 2030 și în toate centrele sale globale până în 2035. Intenționează să proiecteze produse cheie în fiecare an cu o eficiență energetică cu 30% peste nivelul standardului Energy Star și colaborează cu furnizorii cheie pentru a obține o reducere cu 30% a nivelului de carbon până în 2025.

Trecerea la o economie circulară

ASUS vizează trecerea la o economie circulară pentru extinderea ciclurilor de viață ale produselor sale. Astfel, producătorul ca promova aprovizionarea sustenabilă, iar până în 2025 vrea să crească cu 100% ponderea materiilor prietenoase cu mediul înconjurător. Totodată, producătorul urmărește atingerea unei rate de reciclare de 20% pentru produsele ASUS.

Producția responsabilă

Compania ia măsuri pentru a asigura procese de producție responsabile. Astfel, a auditat 100% din furnizorii săi cu risc ridicat în privința practicilor din domeniul muncii și a drepturilor omului, protejând astfel peste 390000 de lucrători. Până în 2025, ASUS intențiează să obțină materii prime precum tantal, staniu, wolfram, aur și cobalt 100% de la topitorii calificate.

Acțiuni pentru incluziunea digitală

ASUS desfășoară proiecte pentru incluziunea digitală, colaborări între sectoare ale industriei și modele de afaceri durabile pentru crearea unor valori comune. Prin proiecte de incluziune digitală a urmărit să susțină comunitățiel defavorizate din punct de vedere digital și a donat peste 20.000 de computere către 1.800 de organizații nonprofit. În plus, ASUS a înființat 500 de centre de învățare digitală în 39 de țări, creând oportunități egale pentru toți.

Produsele ASUS urmăresc sustenabilitatea

Eforturile ASUS privind sustenabilitatea nu se opresc aici. Prin construirea unor produse mai durabile, compania reușește să reducă deșeurile și să prelungească durata de viață a laptopurilor ASUS, asigurându-se că utilizatorii au parte de experiențe incredibile, indiferent de locul în care se află. Acesta este motivul pentru care noile laptopuri consumer ASUS 2023 și următoarele vor fi supuse celor mai stricte teste de durabilitate, mai mult ca oricare alte produse de pe piața laptopurilor consumer – respectând standardul extraordinar de riguros MIL-STD 810H de nivel militar din SUA, bazat pe 12 metode și 26 de proceduri de testare – pentru a oferi valoare pe termen lung, fiabilitate și durabilitate.

În plus, ASUS a încheiat un parteneriat cu Ishizuka Glass pentru tratamentele antimicrobiene, utilizând agentul antimicrobian IONPURE al acestuia pe anumite produse. ASUS a fost prima companie din industria laptopurilor care a introdus stratul de acoperire ASUS Antimicrobial Guard1 Plus Silver Ion, care poate inhiba răspândirea a 99% din viruși și bacterii – inclusiv COVID-192– pe o perioadă de 24 de ore3. Această tehnologie este testată4 în mod specific pe viruși precum gripa A (H3N2) și H1N1; de asemenea, respectă protocoalele de testare ISO 21702 și ISO 221965 pentru a contribui la asigurarea unei experiențe de utilizare mai igienice.

RECOMANDARE: Descoperă laptopurile ASUS cu Antibacterial Guard – cum funcționează protecția anti-bacterii

1 Pentru a identifica ce zone specifice modelului dvs. sunt protejate de tehnologia antimicrobiană ASUS, vă rugăm să consultați site-ul web al produsului relevant pentru mai multe informații.
2 Pentru seria Vivobook Classic, testele pe touchpad vor fi finalizate până la sfârșitul lunii ianuarie 2023.
3 Testele clinice folosind protocolul standard ISO 21702 și ISO 22196 au demonstrat că creșterea virală și bacteriană a fost inhibată cu 99% pe o perioadă de 24 de ore. O reducere de 99% a microorganismelor potențial dăunătoare este definită prin scăderea numărului de viruși și bacterii de la suprafață de la 1.000.000 (cfu/pfu) la 100 (cfu/pfu).
4 Testele COVID-19, H3N2, H1N1, E. coli și stafilococ au fost efectuate de laboratoare terțe independente: Boken Quality Evaluation Institute, Japan Textile Products Quality and Technology Center și National Defense Medical Center.
5 Teste ISO 21702 pentru variantele SARS-CoV-2 (Omicron, BA.5), teste H3N2, H1N1 și ISO 22196 pentru stafilococ și E. coli.