HomeStiriZenFone 6 câștigă Good Design Award 2019
ZenFone 6 a primit Good Design Award

ZenFone 6 câștigă Good Design Award 2019

Modelul flagship ASUS, ZenFone 6, a fost premiat în cadrul premiilor japoneze Good Design Award la categoria „Telefoane mobile”, fiind descris drept „o capodoperă, cu un ecran fără margini și o Flip Camera realizată din metal lichid și acționată de un motor pas-cu-pas, pentru a aduce utilizatorilor o experiență cu totul nouă”.

În evaluare, cei de la Good Design Award evidențiază faptul că, deși smartphone-urile au, de obicei, un număr diferit de pixeli pe camerele principală și frontală, soluția ASUS cu cameră  rabatabilă oferă o cameră principală de 48 de megapixeli și o cameră secundară (wide angle) de 13 megapixeli, pentru a oferi o experiență mai bună de filmare și fotografii sau clipuri video de o înaltă calitate.  Interfața de control a camerei poate fi folosită pentru ajustarea unghiului de fotografiere/filmare în funcție de necesități, inclusiv pentru orice scenarii de realizare a selfie-urilor.

De asemenea, evaluatorii de la Good Design Award au apreciat și sticla curbată 3D și modul în care aceasta se îmbină cu panoul dorsal al telefonului, făcându-l „confortabil de ținut în mână și atractiv din punct de vedere vizual”.

VIDEO: Descoperă cum funcționează sistemul Flip Camera și ce au urmărit proiectanții ASUS cu acest telefon

Recent, capabilitățile camerei Flip în fotografia selfie au fost apreciate de DxOMark, ZenFone 6 obținând 98 de puncte în benchmark-ul DxOMark Selfie. Află mai multe detalii.

Good Design Award este o inițiativă japoneză de promovare  și recompensare a designului, fiind operată Institutul Japonez de Promovare a Designului (cunoscut anterior drept Organizația Japoneză de Promovare a Designului Industrial). Sistemul își are originile în „Sistemul de selecție a designului bun”, cunoscut și drept sistemul „G-Mark”, care este și simbolul câștigării premiului, fiind instituit de ministerul japonez al Comerțului Internațional și Industriei în 1957.

De la bun început, sistemul de premiere a promovat ideea că un design bun era esențial și indispensabil pentru viața de zi cu zi a oamenilor, după războiul din Pacific și că puterea unui design bun poate să le ofere oamenilor vieți prospere. Anual, peste 1.000 de companii și designeri își înscriu produsele în procesul de evaluare. Aceste înscrieri sunt evaluate de experți în design care sunt selectați de organizatori din diferite industrii. Principalul criteriu de decizie pentru un premiu ia întotdeauna în calcul dacă un produs poate sau nu să îmbogățească societatea și viețile oamenilor prin intermediul designului său. Din 1957 și până în prezent, au fost acordate aproximativ 35.000 de premii.