HomeProduseLaptopuriZenbook 17 Fold OLED – un reper în cronologia și evoluția laptopurilor – GALERIE FOTO

Zenbook 17 Fold OLED – un reper în cronologia și evoluția laptopurilor – GALERIE FOTO

De Zenbook 17 Fold ai aflat probabil cu prilejul evenimentului IFA de la Berlin. Numeroase publicații de profil l-au considerat drept cea mai importantă inovație printre laptopurile din 2022. E un produs exclusivist pentru o categorie de utilizatori avangardiști, care vor să atragă atenția celor din jur cu cea mai nouă și cool tehnologie.

Acest model remarcabil impresionează prin flexibilitatea utilizării, originalitate și ingeniozitate. Designul permite 2 configurații ale ecranului OLED. Un display tactil format 4:3 cu diagonală de 17,3 inchi și rezoluție 2,5K se pliază pe mijloc pentru a crea două ecrane 3:2 de 12,5 inchi, perfect alipite, cu rezoluții de 1920 x 1280. Deasupra unuia dinte aceste ecrane se poate așeza tastatura cu touchpad – inclusă în pachet – activând ca un laptop tradițional. Tastatura are o baterie internă reîncărcabilă prin USB-C și poate fi stocată între cele două ecrane pliate. Tastele au o cursă de 1,4 mm și avem inclusiv tastele FN. Din acest punct de vedere e cel mai portabil și elegant sistem cu display de 17 inchi.

Zenbook 17 Fold Oled

Designul atrăgător include o monogramă cu logo-ul ASUS pe stratul de sticlă mată de pe spate, care captează lumina într-un mod fascinant. Pe lângă estetica premium, capacul din mijloc e realizat din piele artificială de culoare verde închis, conferindu-i o senzație plăcută.

Zenbook 17 Fold OLED este și primul laptop OLED pliabil de 17,3” pe platforma Intel Evo. Asta înseamnă că respectă specificațiile hardware Intel și obiectivele privind capacitatea de răspuns, revenirea instantanee în starea activă, autonomia bateriei, încărcarea rapidă și colaborarea inteligentă.

UX9702 combină stilul și productivitatea în orice utilizare în timpul deplasărilor. Cântărește în jur de 1,5 Kg (fără tastatură) și poate fi transformat în husa ce vine la pachet. Îl poți utiliza oriunde ai dori în scenariul cel mai confortabil pentru tine: tabletă, laptop cu tastatură fizică sau virtuală, carte sau ereader.

Zenbook 17 Fold Oled

Sub acest ecran pliabil sunt niște balamale testate să reziste la 30,000 cicluri, însă laptopul nu trebuie ținut de balama, ci din laterale. La capitolul durabilitate vă spun și că laptopul este certificat cu standardul militar 810H.

Videoconferințele sunt duse la un nou nivel, grație unei camere de 5MP cu senzor infraroșu și tehnologie ASUS 3D Noise Reduction. Aceasta lucrează împreună cu Windows Hello și cu noul cip Intel Visual Sensing Controller pentru a activa mai multe funcții bazate pe inteligența artificială, inclusiv detectarea prezenței utilizatorului.

Pentru un divertisment captivant, ecranul OLED pliabil beneficiază de suportul Dolby Vision® HDR pentru redarea unor imagini ultra-vibrante, de sunetul audio spațial Dolby Atmos și de un sistem audio puternic cu 4 difuzoare certificate Harman Kardon. Ecranul este validat PANTONE, oferă o acoperire de 100% a paletei de culori DCI-P3 și are certificarea TÜV Rheinland privind grija pentru protejarea ochilor. Un senzor integrat în ecran ajustează automat luminozitatea și temperatura de culoare. Luminozitatea ecranului urcă până la 500 de niți.

UX9702 integrează un procesor Intel Core™ i7-1250U din generația a 12-a, grafică Intel Iris Xe, 16 GB de memorie RAM LPDDR5 la 5200 MHz, 1TB  stocare ultra-rapidă pe SSD PCIe® 4.0 cu viteze de citire de până la 6500 MB/s și conexiunea wireless de mare viteză Intel WiFi 6E. Oferă două porturi USB-C Thunderbolt™ 4 pentru încărcarea rapidă a bateriei de 75 Wh și extinderea imaginii pe monitoare externe.