HomeProduseLaptopuriVideo: ZenBook Flip 14 cu procesor AMD Ryzen și balama ErgoLift pentru convertibilitate totală
ZenBook Flip 14 UM462DA

Video: ZenBook Flip 14 cu procesor AMD Ryzen și balama ErgoLift pentru convertibilitate totală

Orice portabil ZenBook Flip știe încă din fabrică cum să se transforme din laptop în tabletă și viceversa. Dar noul ASUS ZenBook Flip 14 duce convertibilitatea la un nou nivel, schimbându-și însăși platforma. Noul convertibil rulează pe procesoare AMD Ryzen, ce pot urca în gamă până la versiunea Ryzen 7 3700U, combinând puterea de calcul a platformei Ryzen cu fiabilitatea și polivalența unui ecran ce se poate roti la 360°.

Vezi ofertele ZenBook Flip 14 UM462

Adresându-se în primul rând tinerilor creativi și celor care călătoresc frecvent, ZenBook Flip 14 aduce lucrătorilor mobili o putere de calcul considerabilă, la un nivel de autonomie de aproximativ 9 ore, care acoperă fără probleme programul de lucru al unei zile tipice. Configurația robustă include până la 16 GB de memorie RAM și SSD-uri PCIe cu capacitate de până la 512 GB. Ecranul cu diagonala de 14 inchi este tactil și suportă stiloul electronic ASUS Pen. Conectica este și ea generoasă, incluzând un port USB 2.0 tip A și un cititor de carduri microSD, o ieșire HDMI, un port USB 3.1 de tip A și altul de tip C. Mobilitatea bună este determinată și de greutatea de 1,6 Kg și de profilul suplu al ecranului NanoEdge, care este integrat într-o carcasă tipică de 13 inchi.

Dincolo de configurația neobișnuit de puternică pentru un convertibil, ZenBook Flip 14 se remarcă prin designul ingenios al ASUS, care a reușit să atingă un raport ecran-corp de 90%. Componenta-vedetă a acestui model rămâne însă balamaua inteligentă ErgoLift, garantată pentru 20.000 de închideri-deschideri. Mecanismul ErgoLift înclină tastatura la un unghi ergonomic atunci când ecranul e rabatat la 110 grade și permite circulația liberă a aerului pe sub capacul dorsal. Când ecranul este rabat la la 360 de grade, portabilul se transformă într-o tabletă de mari dimensiuni, utilă în scenarii creative și recreative.

ZenBook Flip 14 este un laptop practic și versatil, grație funcțiilor ergonomice integrate. Pentru cei ce lucrează mult cu cifre, un numberpad virtual poate fi activat cu ușurință prin intermediul unui buton tactil dedicat, aflat în colțul din dreapta sus al touchpad-ului. Chiar dacă activezi numberpad-ul, poți folosi în continuare touchpad-ul pentru a simula acțiunea unui mouse. Această inovație a permis montarea unei tastaturi cu taste mai late. În plus, camera web cu infraroșu a fost gândită pentru autentificarea comodă, prin recunoaștere facială.

Testat la standarde militare (810G), precum toate ZenBook-urile, acest laptop convertibil a trecut teste de altitudine, vibrație, temperatură, umiditate și, bineînțeles, de scăpare pe fiecare muchie. Dar testul suprem rămâne cel al apetenței pentru public, iar ASUS ZenBook Flip 14 are tot ce-i trebuie pentru a-l trece și pe acesta cu brio.

Vezi ofertele ZenBook Flip 14 UM462