HomeCum să...Tutorial ASUS ScreenPad: Ghid rapid de utilizare
ASUS ZenBook Pro 15 UX580 ScreenPad

Tutorial ASUS ScreenPad: Ghid rapid de utilizare

Touchpadul a fost introdus pe laptopuri în anul 1992 și de atunci a evoluat în mod constant, crescând mult în dimensiuni. Pe parcurs, touchpadul a învățat să accepte atingeri multiple, să interpreteze elementele de gestică și să accepte clickul pe întreaga sa suprafață. Astăzi, cu ajutorul ASUS, touchpadul face un mare pas înainte, transformându-se într-un ecran cu rezoluție mare, ce schimbă radical modul în care putem interacționa cu laptopul.

ScreenPad combină funcțiile touchpadului standard cu cele ale unui ecran tactil de înaltă rezoluție.

Primul laptop echipat cu ScreenPad este ASUS ZenBook Pro UX580, un model cu procesoare Intel Core i9 din generația a opta și grafică NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti.

ASUS ScreenPad

ASUS ScreenPad

Bara de Meniuri reprezintă centrul de control al tuturor aplicațiilor ScreenPad. Deschiderea ei se face printr-o simplă glisare din partea de sus. Chiar și atunci când aceasta este deschisă, funcțiile touchpad normale sunt disponibile în continuare în partea inactivă a ecranului ScreenPad.

Aplicațiile sunt adaptate pentru a lucra cu ScreenPad, cele mai accesate funcții aflându-se la îndemâna utilizatorului, fără a trece prin meniuri stufoase. Unele aplicații rulează doar pe suprafața ScreenPad, cum ar fi calculatorul și soluția de redare audio, ecranul principal al laptopului fiind mai liber. ScreenPad poate funcționa de asemenea în modul adaptiv cu aplicații desktop, cu funcții și utilitare ce se modifică automat în funcție de sarcinile de lucru active.

ASUS ScreenPad are acum un nou tutorial, tradus în limba română, unde puteți urmări un ghid rapid de utilizare.

Urmărește ghidul rapid de utilizare

Dacă vă place noul ScreenPad și doriți să aflați mai multe despre cel mai interesant laptop al acestui an, vă invităm să urmăriți prezentarea de mai jos. Avem și alte tutoriale privind folosirea optimă a ScreenPad-ului:

Prezentare: ZenBook Pro UX580 cu ScreenPad