HomeProduseLaptopuriROG actualizează gama de laptopuri de gaming Strix

ROG actualizează gama de laptopuri de gaming Strix

Laptopurile de gaming Republic of Gamers, din gama Strix, fac un nou pas înainte prin implementarea unor tehnologii ce s-au bucurat de o largă apreciere. Începutul lunii ianuarie 2021 ne-a adus numai vești bune, iar noile modele ROG Strix SCAR 17 și Strix SCAR 15 vin cu noi tehnologii ce vor face jocurile și mai plăcute.

Panouri mai rapide

Viteza panoului reprezintă un punct critic, care poate nărui tot efortul acceleratorului grafic. ROG a transformat efortul de a obține rate de refresh ridicate într-un obiectiv tehnologic primar și a introdus progresiv panouri IPS cu viteze tot mai mari. Începând cu primul ecran IPS de 120Hz pentru laptopuri, rata de refresh și timpul de răspuns au continuat să crească.

Tehnologia Overdrive, utilizată la cele mai rapide monitoare de gaming pentru desktop, a fost adusă pe ecranele notebook-urilor, oferind timpi de răspuns mai mici, care produc o imagine mai clară. Filosofia ROG de adoptare a celor mai noi ecrane poate fi urmărită de la primele demonstrații ale tehnologiei de generație următoare, până la disponibilitatea primului produs la raft și implementarea pe scară largă.

Laptopul de gaming ROG Strix G15 - Eclipse Gray

Laptopul de gaming ROG Strix G15 – Eclipse Gray

Panou de 360 Hz montat pe un laptop

Cel mai recent panou IPS, montat pe laptopul ROG Strix SCAR 17, are o rată de refresh de 360 Hz. Acesta este cel mai rapid panou din lume pentru laptopuri, cu o viteză de neegalat pentru o diagonală generoasă de 17,3 inchi. Cum SCAR este proiectat pentru esport, viteza este crucială. Fiecare milisecundă contează. Trecerea la 360 Hz reduce întârzierea între cadrele noi cu 33% comparativ cu standardul de 240 Hz, obișnuit în turnee.

Dacă acest ecran este disponibil numai pe Strix SCAR 17, modelul Strix SCAR 15 are cel mai rapid panou disponibil pentru această diagonală. Ecranul de 15,6 inchi 300 Hz / 3 ms este disponibil pe mai multe modele din gama ROG 2021, inclusiv Zephyrus Duo 15 SE și Strix G15.

Grafică NVIDIA Ampere

Laptopul de vârf, ROG Strix SCAR 17 integrează cel mai recent hardware pentru a-i menține pe cei mai pretențioși jucători de esports în fruntea clasamentelor. Pasionații de gaming vor putea alege configurații de top ce includ acceleratoare video din seria GeForce RTX 3080 și procesoarele mobile Ryzen 9 5900HX. Bazat pe noua arhitectură NVIDIA Ampere, GeForce RTX 3080 are o frecvență de până la 1645 MHz la 115 W cu ROG Boost, iar alți 15 W devin disponibili prin Dynamic Boost.

Procesor Ryzen 9 5900HX

Ryzen 9 5900HX folosește 8 nuclee și 16 fire de execuție pentru a procesa sarcinile solicitante de multitasking, precum jocuri rulate în paralel cu streaming, înregistrare și interacțiune cu audiența. Noua arhitectură AMD Zen 3 ridică performanța per clock grație unei latențe reduse la accesarea cache-ului și altor numeroase reglaje ale arhitecturii.

Răcirea și alimentarea de la ROG sunt puternice și permit procesorului 5900HX să ruleze cu până la 54 W de putere susținută atunci când GPU-ul este activ și cu 80 W de unul singur. Procesorul este deblocat, permițând utilizatorilor să atingă viteze mari prin overclocking.

Prezentare video ROG Strix Scar 15/17