HomeProduseLaptopuriDe ce un laptop cu ecran tactil e mai util decat ai putea crede?
ZenBook Flip S UX371

De ce un laptop cu ecran tactil e mai util decat ai putea crede?

Laptopurile cu ecran tactil își fac simțită prezența printre utilizatorii care își doresc să profite din plin de tehnologia de top. Avantajele acestora sunt de necontestat, indiferent de activitatea în care folosim portabilul. Trecerea de la un laptop clasic la unul convertibil cu ecran tactil poate fi confuză pentru început, însă odată cu acomodarea, avantajele oferite de ecranul tactil vor deveni cu atât mai clare.

Ecranele tactile sunt acoperite cu sticlă

Ecranele tactile sunt acoperite cu sticlă. Acest lucru înseamnă că suprafața panoului rezistă mai bine la zgârieturi și poate fi curățată cu ușurință, inclusiv cu alcool. În plus, sticla este un mediu excelent pentru transmiterea luminii.

O altă interfață, noi posibilități de interacțiune

Pe lângă tastatură și touchpad, prezența unei alte modalități de a interacționa cu sistemul de operare nu face decât să ne ofere noi posibilități de a obțire informațiile dorite. Interfața grafică a sistemului de operare Windows 10 de la Microsoft este mai bine optimizată pentru interacțiunea grafică, comenziile sunt mai precise și scurtările ne simplifică modul în care accesăm anumite resurse. Prin urmare, activități zilnice precum verificarea căsuței de email, citirea presei sau verificarea mesajelor de pe rețelele sociale se pot face din confortul canapelei.

Posibilitatea de a folosi stylus-ul

Un ecran tactil acoperit cu sticlă oferă posibilitatea de a folosi un creion electronic pentru desenarea de schițe sau chiar pentru introducerea de text. Atunci când încape pe mâna unui profesionist, un creion electronic, așa cum este ASUS Pen, poate contribui la realizarea unor opere digitale remarcabile. ASUS Pen este un stylus activ care oferă 4096 de niveluri de presiune, fiind ideal pentru laptopurile cu ecran tactil.

Posibilitatea de a se transforma

Multe dintre laptopurile echipate cu ecrane tactile de la ASUS se pot transforma într-o tabletă de mari dimensiuni grație balamalei 360 ErgoLift. Mecanismul mecanic este rezistent și permite întoarcerea ecranului tactil la 360 de grade. Laptopurile convertibile ASUS se pot transforma într-o tabletă sau pot fi utilizare în orice unghi dorit pentru a le prezenta colegilor proiectele derulate.