HomeStiriLansariRepublic of Gamers a anunțat laptopul Zephyrus Duo 15
ROG Zephyrus Duo 15

Republic of Gamers a anunțat laptopul Zephyrus Duo 15

Republic of Gamers (ROG) a anunțat revoluționarul ROG Zephyrus Duo 15, care integrează două ecrane într-o formă ultra-subțire, dând o nouă dimensiune polivalenței, pe un laptop de gaming premium, fără a sacrifica niciuna dintre performanțele înalte care definesc ROG. Noul laptop este așteptat să ajungă în România în luna iunie, iar mai jos poți afla care sunt principalele lui atuuri. Nu rata clipul video și specificațiile tehnice de la final.

 • ROG ScreenPad Plus deschide posibilități nelimitate:
  Ecranul secundar de 14,1 inchi ajută în multitasking prin touchscreen, aplicații intuitive și suportul pentru stylus.
 • Sistemul AAS Plus amplifică fluxul de aer:
  Admisia de 28,5 mm crește fluxul de aer cu 30% față de sistemul standard AAS, în timp ce păstrează nivelul de zgomot sub 46 dB(A) și îmbunătățește performanța.
 • Rezoluție înaltă sau viteză ridicată:
  Opțiunile de ecran, validate PANTONE, includ un panou de gaming ultra-rapid de 300 Hz / 3 ms sau un panou 4K UHD cu acoperire de 100% a spectrului de culoare Adobe RGB.
 • Viteze super-puternice:
  Acceleratoarele grafice GeForce RTX 2080 SUPER oferă un număr mare de cadre pentru a accelera sarcini precum modelarea 3D și învățarea profundă.
 • Productivitate sporită:
  Bazat pe procesoare ce urcă în gamă până la Intel Core i9 din generația a 10-a, 32 GB de memorie RAM 3200 MHz, două SSD-uri în RAID 0 și Thunderbolt™ 3.
 • Răcire revoluționară:
  Procesorul și ventilatoarele n-Blade utilizează un compus special cu metal lichid, iar modurile de operare se adaptează la fiecare sarcină pentru a crește performanța totală.

Urmărește un clip de prezentare

Să le oferi multiple posibilități jucătorilor și să creezi, de asemenea, un design ce accelerează fluxul lor de lucru este o pasiune în cazul ROG. Aranjamentele multi-monitor le permit jucătorilor, creatorilor și utilizatorilor experimentați să lucreze mai eficient pe desktop-urile lor. Utilizatorii de laptopuri sunt văzuți frecvent folosind telefonul drept ecran secundar. Pentru a face acel nivel de productivitate portabil, Zephyrus Duo 15 dublează ecranul în partea inferioară cu elegantul design Active Aerodynamic System (AAS) Plus, transformă touchscreen-ul ROG ScreenPad Plus într-o parte integrantă a sistemului de răcire. Odată ce sistemul AAS Plus înclină laptopul, ecranul secundar se ridică, de asemenea, pentru o vizualizare confortabilă, dezvăluind o zonă largă de admisie pentru un flux de aer consistent. Designul sofisticat de răcire îi conferă lui Zephyrus Duo 15 un amplu spațiu termal pentru a integra procesoare puternice într-un laptop de gaming, multi-ecran, revoluționar.

ROG ScreenPad Plus deschide posibilități nelimitate

Adăugarea unui alt ecran nu este o aventură simplă pentru laptopurile de gaming, acolo unde fiecare milimetru contează. Ecranul trebuie să fie suficient de spațios pentru a afișa informații utile, dar și suficient de aproape pentru a fi ușor de atins.

Când laptopul este deschis, ROG ScreenPad Plus se înclină cu un unghi de până la 13° pentru o vizualizare confortabilă și interacțiunea cu touchscreen-ul. Această mișcare fluidă este atent urmărită de o balama personalizată care stabilește ascensiunea afișajelor pentru a preveni deteriorarea. Pentru ca ecranele să nu intre în contact la deschiderea capacului, balamaua încorporează glisoare curbate, care întârzie desfășurarea afișajului secundar.

Panoul secundar de 14,1 inchi al lui ROG Zephyrus Duo 15 este cel mai mare ecran secundar pus în producție pe un laptop de gaming. Panoul IPS afișează unghiuri largi de vizualizare pe toată lățimea carcasei și are o rezoluție de 3840 x 1100, cu o densitate mare de pixeli, care oferă detalii bogate, text clar și linii cursive la o rată de refresh fluidă de 60 Hz.

Cu mai mult spațiu pe ecran, utilizatorii se vor bucura de o experiență îmbunătățită, în diverse scenarii. ScreenPad Plus poate fi utilizat pentru a transforma ecranul principal într-un mediu mai captivant pentru jocuri, streaming și crearea de conținut. Utilizatorii pot avea o vedere mai extinsă asupra jocului, filmului sau a altor materiale media, în timp ce utilizează ecranul secundar pentru a urmări e-mailurile, notificările din social media și multe altele.

ROG Zephyrus Duo 15

ROG Zephyrus Duo 15

ROG lucrează cu dezvoltatorii de jocuri, cum ar fi Techland, pentru a optimiza jocurile AAA precum Dying Light 2, care mută chat-urile de cooperare pe ScreenPad Plus pentru o vizualizare ușoară și adaugă controale pentru touchscreen pentru a comuta ușor între inventar și quest-uri.

O colaborare cu Overwolf le permite jucătorilor să descarce aplicații pentru jocuri precum League of Legends, Fortnite și CS: GO pentru a vedea statistici în timp real, pentru a crea recomandări și multe altele – toate pentru a amplifica avantajele pe care le oferă designul multi-ecran.

Creatorii experimentați pot utiliza ScreenPad Plus pentru a afișa barele de instrumente, calendarul și materialele de referință la vedere, cu un spațiu de lucru mai aerisit pe ecranul principal. Touchscreen-ul suportă, de asemenea, stylus-ul activ ASUS Pen, ce face ca scrisul și schițele să arate perfect. Funcțiile optimizate pentru ScreenPad Plus accelerează munca și jocurile de zi cu zi. Task Group le permite utilizatorilor să realizeze instantanee ale aranjamentelor aplicației pe ambele ecrane, apoi să deschidă acele aplicații cu o simplă atingere a pictogramei sale asociate.

ROG Armory Crate are un monitor de resurse încorporat, care le permite utilizatorilor să urmărească statisticile vitale precum frecvențele procesorului și acceleratorului grafic la o simplă vedere. Iar streamerii pot rula transmisiunile lor mult mai ușor, cu o interfață optimizată pentru ecranul secundar datorită Xsplit Gamecaster.

AAS Plus amplifică fluxul de aer

Pentru maximum de eficiență într-o formă compactă, ecranul secundar ROG ScreenPad Plus se dedublează ca element crucial al sistemului general de răcire. Procesoarele moderne își ating maximul în condiții termice optime, ceea ce este deosebit de provocator în sistemele subțiri.

Originalul ROG Zephyrus a revoluționat răcirea laptopurilor ultra-rapide cu inovatorul Active Aerodynamic System (AAS) ce deschide un spațiu mare de admisie odată ce este ridicat capacul. Diferitele implementări ale acestui design îmbunătățesc fluxul de aer prin deschiderea ventilației de 7~10 mm, ce se extinde pe întreaga zonă inferioară a laptopului, însă Zephyrus Duo a oferit o oportunitate de a duce lucrurile într-o altă direcție.

Cu AAS Plus, înclinarea ecranului tactil la un anumit unghi deschide o zonă de ventilație mai mare, de 28,5 mm și le permite ventilatoarelor să absoarbă aer mai rece de deasupra laptopului în locul aerului mai cald de sub laptop. Această zonă largă de absorbție crește fluxul de aer cu până la 30% față de implementările AAS precedente, îmbunătățind performanța și adăugând mai puțină presiune pe sistemul intern de răcire. Reducerea nevoii de eliminare a căldurii înseamnă că nivelurile de zgomot pot fi menținute sub 46dB (A) în modul Turbo și 43dB (A) în modul Performance.

Opțiuni pentru ecran: Mergi pe rezoluție înaltă sau viteză ridicată

Ecranele determină modul în care lumile virtuale sunt experimentate. Nu există niciun înlocuitor pentru un ecran bun, motiv pentru care ROG colaborează îndeaproape cu partenerii pentru a se asigura că fiecare dispozitiv poate fi configurat în moduri care se potrivesc fiecărei necesități. Pentru Zephyrus Duo 15, utilizatorii pot alege între panoul ultrarapid de 300 Hz / 3 ms pentru gaming sau ecranul de 4K UHD de înaltă rezoluție.

Pasionații sportului electronic pot câștiga un avantaj competitiv la 300 Hz. Ratele de refresh ultra-înalte depășesc standardele pentru turnee și fac jocurile rapide să se simtă incredibil de fluid. Timpul de răspuns de 3 ms păstrează imaginile clare, fără blur, pentru urmărirea precisă a țintei. Pentru aceia care preferă rezoluțiile înalte, ecranul 4K UHD oferă efecte vizuale incredibile la cea mai înaltă fidelitate a detaliilor.

Ambele ecrane sunt calibrate din fabrică și validate PANTONE pentru a garanta acuratețea culorilor, dar acest panou în mod particular, acoperă, de asemenea, 100% din spațiul de culoare Adobe RGB. Gama largă și culorile precise le permit pasionaților de gaming care sunt și creatori de conținut să lucreze la un nivel profesional. Ambele opțiuni pentru ecran dispun de tehnologia NVIDIA G-SYNC pentru a permite o experiență unică. Performanța jocului tinde să varieze cu intensitatea scenei, însă ecranele tradiționale reîmprospătează imaginea afișată la o rată constantă. Această diferență poate provoca artefacte vizuale care perturbă experiența de joc. G-SYNC sincronizează viteza de reîmprospătare a ecranului cu rata acceleratorului grafic pentru a elimina ruperile, sacadările și latențele la intrare.

Un comutator pentru GPU, exclusiv ROG, le permite utilizatorilor să comute între modurile G-SYNC și Optimus în funcție de ceea ce doresc – gameplay fluid sau autonomie mai lungă, subliniind dualitatea înnăscută a acestui laptop.

Viteze super-puternice

Un display de top necesită un accelerator video de top pentru a ține pasul. Noul NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER face ca totul să arate rapid și fluid. Grație răcirii avansate și ROG Boost, acceleratorul poate atinge frecvențe de vârf de până 1330 MHz în modul Turbo.

Revoluționara arhitectură Turing din spatele seriei GeForce RTX permite un realism vizual incredibil. Iluminarea, umbrele și reflexiile ca în realitate sunt randate cu viteză pe nucleele CUDA upgradate pentru umbrirea programabilă, nuclee RT pentru trasarea razelor în timp real și nuclee Tensor pentru procesarea AI. Aceste nuclee versatile pot accelera, de asemenea, sarcinile de lucru precum procesarea imaginilor, modelarea 3D și învățarea profundă.

Productivitate sporită 

Cu până la 8 nuclee, procesorul Intel Core i9 din generația a 10-a atinge viteze de până la 5,3 GHz pe un singur nucleu și poate angaja până la 16 fire de execuție în paralel cu tehnologia Hyper-Threading pentru sarcinile intensive. Cu până la 48 GB de memorie combinată între SO-DIMM și cea integrată, Zephyrus Duo 15 este pregătit pentru multi-tasking pe mai multe ecrane. Memoria sa RAM DDR4-3200 surclasează vechiul standard de 2666 MHz, îmbunătățind viteza sistemului și timpul de răspuns.

Două SSD-uri agile NVM Express PCIe x4 funcționează în RAID 0 pentru a furniza spațiu larg de stocare la viteze înalte. Matricea dual-drive face ca întregul sistem să răspundă mult mai rapid, cu timpi rapizi de încărcare și acces rapid la date. Având o capacitate de până la 2 TB, jucătorii și creatorii pot lua cu ei întreaga librărie de jocuri și portofoliul profesional oriunde ar merge.

Dincolo de hardware-ul din interior, portul USB Type-C™ (USB-C™) cu Thunderbolt™ 3 oferă conectivitate polivalentă pentru o gamă largă de periferice puternice. Jucătorii se pot conecta la stocarea de mare viteză pentru editare și transferuri multimedia ultra-rapide, accelerarea jocurilor și randarea prin conectarea la grafica externă, monitoarele în lanț ce completează ecranul laptopului, sau pentru a conecta un desktop complet echipat prin simplitatea unui singur cablu. Cu o lățime de bandă maximă teoretică de până la 40 Gbps – de patru ori mai mare ca viteza standard USB 3.1 Gen 2 – Thunderbolt 3 poate echilibra mai multe dispozitive avide de performanță și poate alimenta ecrane externe cu rezoluție de până la 8K.

ROG Zephyrus Duo 15

ROG Zephyrus Duo 15

Răcire revoluționară

Pentru a realiza un spațiu mai mare de răcire, procesorul laptopului Zephyrus Duo 15 este acoperit cu un compus metalic lichid de la Thermal Grizzly în locul pastei termice standard. Aplicarea materialului exotic este o muncă delicată realizată de obicei manual. Acest lucru nu este viabil pentru producția în masă, așa că ROG a comandat echipamente personalizate pentru automatizarea procesului cu precizie mecanică și a proiectat o garnitură interioară specială pentru a preveni scurgerea în timp a lichidului. După abordarea tehnologiei cu ROG Mothership, aceasta este extinsă pe întreaga gamă de laptopuri cu procesoare Intel Core din generația a zecea.

Îmbunătățirea transferului de căldură între procesor și modulul de răcire oferă o marjă termică care poate fi utilizată pentru a scădea temperaturile, pentru a reduce zgomotul sau pentru a crește performanța.

Modulul de răcire șerpuiește în mod strategic cinci conducte de căldură pentru a absorbi temperatura de la procesor, GPU și circuitele de alimentare din apropiere. Fiecare dintre cele patru radiatoare este dotat cu aripioare ultra-subțiri, care maximizează suprafața, pentru disiparea căldurii, reducând în același timp rezistența la fluxul de aer. Ventilatoarele Dual n-Blade circulă aerul prin palele ultra-subțiri fabricate din polimeri speciali din cristal-lichid, ce sunt suficient de puternici pentru a rezista vitezelor înalte. Palele mai subțiri lasă loc pentru montarea a 83 de pale pe ventilator, crescând fluxul de aer cu până la 17% comparativ cu designul tradițional. O plasă protejează ventilatoarele împotriva a tot ce poate fi absorbit în ventilația AAS.

Cerințele de răcire se modifică în funcție de sarcină, astfel că Zephyrus Duo 15 are mai multe moduri reglate pentru diferite nevoi. Modul silențios sacrifică viteza pentru a menține o acustică redusă, ceea ce este ideal pentru sarcinile de zi cu zi. Modul Performance oferă puterea necesară pentru gaming-ul la un număr mare de cadre, fără prea mult zgomot. Modul Turbo setează procesorul la puterea maximă și atinge viteze mai mari cu un profil mai puternic al ventilatorului. Utilizatorii pot comuta între modurile de operare cum doresc, printr-o comandă rapidă a tastaturii sau automat cu ‘Scenario Profiles’. Disponibil prin utilitarul ROG Armoury Crate, ‘Scenario Profiles’ lasă jucătorii să lege jocurile și programele către un mod specific de operare, efecte luminoase și alte setări. Acestea sunt declanșate de aplicația din prim-plan și permit comutarea perfectă, care se adaptează programului activ.

Precizia, confortul și durabilitatea sunt esențiale

Căldura produsă de componentele interne poate face ca tastatura laptopului să fie incomod de utilizat, în special în timpul sesiunilor maraton, cu sarcini mari rulate în mod susținut. Pentru a ține mâinile departe de cele mai calde părți ale portabilului și pentru a crea mai mult spațiu pentru ScreenPad Plus, tastatura a fost mutată. Designul lasă încheietura să se așeze pe masă, ca la o tastatură desktop, existând un palm rest detașabil pentru a îmbunătăți confortul utilizatorului.

Îmbunătățirile tastaturii actualizează zona de taste de sub touchscreen. Grupurile separate de taste funcționale sunt mai ușor de identificat în mod intuitiv. Tastele rapide dedicate pun într-o zonă ușor accesibilă butonul de mute pentru volum și microfon. Tehnologia ROG Overstroke ridică punctul de activare al comutatoarelor de sub tastă, pentru o experiență cu răspuns mai rapid. Și comenzile cu mai multe taste sunt mai precise grație n-key rollover care înregistrează cu exactitate fiecare apăsare. Touchpad-ul amplasat în dreapta tastelor iluminează o tastatură numerică digitală prin apăsarea unui buton.

Iluminarea RGB per tastă este excelentă pentru evidențierea comenzilor critice și a comenzilor rapide ce economisesc timp. Aceasta poate fi utilizată pentru a eficientiza fluxurile de lucru sau pentru a coordona doar iluminarea RGB pe un eco-sistem de dispozitive periferice Aura Sync.

Rămâi activ oriunde

Zephyrus Duo 15 combină puterea și funcțiile premium într-un corp impresionant de subțire, ce are numai 20,9 mm grosime și cântărește 2,4 kg. Carcasa elegantă din aliaj de magneziu-aluminiu este rezistentă, cu linii curate, construcție integrală din metal și finisaj anodizat, care conferă o senzație profesională.

Este mai ușor să rămâneți productivi oriunde v-ați afla cu bateria de înaltă capacitate, de 90 Wh, a modelului Zephyrus Duo. Laptopul se poate încărca și prin USB Power Delivery, astfel încât utilizatorii să abordeze task-urile mai mai ușoare cu un adaptor USB-C de 65 W, care este mult mai mic decât adaptorul standard, necesar pentru performanțele complete. Dacă bateria este descărcată și nu este disponibilă o priză liberă, utilizatorii pot mări autonomia prin încărcarea de la o baterie externă compatibilă USB.

Intrări și ieșiri pentru gaming în mișcare

Conectivitatea cuprinzătoare permite acestui laptop de gaming să susțină o stație completă de luptă sau de lucru. Portul USB 3.2 Gen 2 cu Thunderbolt 3 suportă Power Delivery și DisplayPort 1.4, și poate fi utilizat pentru a conecta un monitor G-SYNC. Există, de asemenea, o ieșire HDMI 2.0b capabilă să furnizeze semnal la 60 Hz pentru monitoarele 4K UHD și televizoare. Trei porturi USB Type-A conectează perifericele tradiționale, incluzând un mouse, gamepad și senzorul VR.

ROG Zephyrus Duo 15

ROG Zephyrus Duo 15

Rețeaua wireless este esențială pentru productivitatea de zi cu zi, de aceea Zephyrus Duo 15 oferă WiFi 6 (802.11ax). Atunci când este conectat la un router compatibil, WiFi 6 crește lățimea de bandă a interfeței până la un vârf de 2,4 Gbps și îmbunătățește eficiența în rețelele aglomerate. Acesta reduce latențe, însemnând mai puține întârzieri pentru activitățile sensibile, precum gaming-ul online și extinde capacitatea upstream, ceea ce oferă mai multă lățime de bandă pentru transmisia live. Conectorul Gigabit Ethernet din partea din spate oferă cea mai redusă latență posibilă pentru meciurile intense cu mulți jucători.

Doi conectori audio fac mai ușoară conectarea unui microfon de sine stătător și a unor căști pentru streaming sau discuții, în timp ce un DAC premium ESS Sabre îmbunătățește experiența pentru jucătorii cu căști high-end. DAC-ul hi-fi reduce zgomotul și distorsiunile, oferind un sunet clar cu o gamă dinamică mai largă. Combinat cu sunetul surround virtual cu 7.1 canale, efectul spațial în jocuri și realitatea virtuală devin mai profunde. Certificarea audio Hi-Res garantează fidelitatea și calitatea, furnizând un sunet bogat și detaliat.

Difuzoarele încorporate oferă un sunet antrenant, cu distorsiune minimă. Tehnologia de amplificare inteligentă menține difuzoarele în limitele termice și de vibrație, astfel că volumul poate fi setat mai sus fără a deteriora membranele.

Specificații ROG Zephyrus Duo 15

Procesor Intel Comet Lake i9-10980HK generația a 10-a
Intel Comet Lake i7-10875H generația a 10-a
Grafică NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER, 8GB memorie GDDR6 VRAM
NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER, 8GB memorie GDDR6 VRAM
Sistem de operare Windows 10 Home
Windows 10 Pro
Ecran Ecran principal: 15.6” Validat PANTONE, suportă Microsoft Hybrid Graphics /G-SYNC
– 4K UHD IPS 60Hz Adobe 100%, non-touchscreen
– FHD IPS 300Hz sRGB 100% 3 ms, non-touchscreen
ScreenPad Plus: 14.09”
– UHD (3840×1100) IPS 60Hz NTSC 72%, touchscreen
Memorie 16 GB DDR4 3200MHz integrată, plus slot 1 x SODIMM până la 32 GB (suportă până la  48GB în total)
Stocare 2x M.2 SSD (NVMe PCIe), PCIe 3.0 x4 512GB /1TB, suportă RAID 0
Tastatură chiclet iluminată, suportă n-key, per-key cu cursa de 1,4 mm
Sunet Două difuzoare, certificare ESS + Hi-Res Audio (HRA), suportă amplificator inteligent, Nahimic Sonic Studio + ISST, Microsoft Cortana (matrice microfoane câmp îndepărtat)
Wi-Fi / Bluetooth 2×2 multi-antene WiFi 6 (802.11ax)
Bluetooth 5.0
Porturi I/O 1 x USB3.2 Gen2 Type-C, DisplayPort 1.4, TBT, PD intrare 20V/3A;ieșire 5V/3A
2 x USB3.2 Gen1 Type-A (dreapta)
1 x USB3.2 Gen2 Type-A (jos)
1 x HDMI (suportă HDMI 2.0b)
2 x conectori audio: intrare microfon & căști, plus intrare microfon
1 x RJ45 LAN
Baterie 90 Wh
Sursă alimentare Adaptor 240 W
Suportă alimentarea USB-C Power Delivery 3.0 până la 65 W
Dimensiune 36 x 26,8 x 2,1 cm
Greutate 2,4 Kg