HomeProduseLaptopuriRepublic of Gamers a prezentat noile telefoane și laptopuri de gaming cu ecrane ultra-rapide

Republic of Gamers a prezentat noile telefoane și laptopuri de gaming cu ecrane ultra-rapide

Republic of Gamers (ROG) a prezentat la IFA Berlin 2019 noile ecrane cu rate de refresh de 300Hz implementate pe mai multe laptopuri Strix și Zephyrus, oferind o viziune a viitoarelor portabile destinate sporturilor electronice și gaming-ului avansat. Aceste afișaje revoluționare sunt cele mai rapide din lume la ora actuală; primul dispozitiv ROG care va fi dotat cu asemenea ecran ultra-rapid – Zephyrus S GX701 – va fi lansat în luna octombrie, iar la începutul anului viitor va fi urmat de mai multe laptopuri ROG.

ROG urmărește nu doar oferirea celor mai rapide sisteme de gaming, ci și translatarea acestor viteze într-o experiență mai captivantă și cu un răspuns mai rapid. Adoptând în forță aceste ecrane ultra-rapide pe laptopuri, ROG le oferă jucătorilor posibilitatea să vizualizeze mai multe cadre pe secundă pentru o derulare mai fluidă a jocului, în special în titlurile de acțiune, și chiar să câștige un avantaj în fața adversarilor virtuali.

Ecrane de top în industrie

În 2016, ROG a introdus în premieră pe laptopurile de gaming ecranele cu rate mari de refresh, odată cu modelul G752VS, al cărui panou de nivel IPS tactat la 120Hz reda culori excelente și avea unghiuri largi de vizualizare în ciuda dublării frecvenței, comparativ cu panourile obișnuite. G752VS a stabilit atunci un nou standard în industrie pentru laptopurile premium destinate jocurilor.

A urmat un proiect împreună cu gigantul din industria chimică Merck, al cărui rezultat a fost dezvoltarea unei structuri noi de cristale lichide capabile să atingă viteze și mai mari. După această colaborare, ROG a putut introduce pe piață în anul următor primele laptopuri cu ecrane de 144Hz – celebrul G703 din categoria înlocuitorului de desktop și ediția mai portabilă – Strix GL503VS SCAR.

În timp ce ratele de refresh mai ridicate fac jocul să arate și să fie perceput mai fluid, tranzițiile rapide ale pixelilor reduc neclaritățile obiectelor care se mișcă rapid și artefactele din urma mișcărilor pentru a reproduce o imagine mai clară, ajutând jucătorii să urmărească mai bine țintele, menținând efectul captivant. Panoul de 144Hz avea un timp de răspuns de doar 7ms (de la gri la gri), de 4 ori mai mic față de alternativele de atunci de pe piață. În 2018, lucrurile au mers mai departe, ROG dând tonul din nou în industrie nu doar prin obținerea unui timp de răspuns de doar 3ms, dar și prin adoptarea largă a acestor panouri pe întreaga serie de laptopuri de gaming echipate cu procesoare Coffee Lake de la Intel.

La începutul acestui an, cu prilejul CES, ROG a previzionat viitorul arătând un ecran de 240Hz integrat în modelul Strix SCAR II. Câteva luni mai târziu, ROG a fost primul care a implementat noua generație de ecrane pe un portofoliu diversificat ce includea: Zephyrus S GX502, Zephyrus M GU502, Strix SCAR III G531 și Strix Hero III G531. Modelele de 15,6” au fost urmate rapid de primele implementări pe carcase de 17” – Strix SCAR III G731 – lansate la Computex 2019.

ROG Zephyrus S GU502

ASUS ROG Zephyrus S GU502

Pentru jucătorii profesioniști și cei competitivi fiecare cadru contează, iar acțiunea mai fluidă oferită de ratele mari de refresh contribuie la o experiență vizuală îmbunătățită în jocurile AAA. Mergând pe această idee, ROG a continuat să urmărească frecvențele și mai mari, revoluționând iar prin ecranele la 300Hz. Viitoarea ediție Zephyrus S GX701 va fi livrată pe piață începând din luna octombrie 2019.

Viteze fără precedent

Rata de reîmprospătare de 300Hz aduce o creștere de 25% față de standardul actual din turneele avansate de esport. La această viteză ecranul poate reda de 5 ori mai multe cadre pe secundă față de panourile de 60Hz disponibile pe laptopurile obișnuite. Alături de un GPU care produce suficiente cadre pe secundă pentru a putea ține ritmul, ecranele rapide fac jocurile să se deruleze mai fluid ca niciodată.

Frecvențele mai mari pot de asemenea să îmbunătățească experiența când numărul de cadre e fix iar numărul FPS scade sub minim. Întârzierea dintre ciclurile de refresh este mai mică, permițându-i ecranului să răspundă mai rapid și să redea noile cadre produse de GPU. Atunci când sistemul rulează Vsync pentru a elimina ruperile de imagine, frecvența mai mare atenuează întreruperile vizuale care pot apărea când ecranul este forțat să aștepte următorul ciclu pentru redarea noului cadru. La 300Hz, acesta e pregătit să reproducă un nou cadru complet la fiecare 3,3 ms, care se potrivește timpului său de răspuns de 3ms.

Performanțe de top în scenarii multiple

Demonstrațiile ecranului ROG de la IFA cuprind mai multe segmente și dimensiuni de laptopuri. Modelele prototip includ ediții de 15” și 17” ale lui Strix SCAR III. Aceste portabile de dimensiuni medii pun în valoare panourile ultra-rapide prin GPU-urile puternice NVIDIA GeForce RTX2070 turate la maximum cu ROG Boost. Sistemul inteligent de răcire este suficient de eficient încât GPU-ul să poată fi împins până la frecvența de 1540MHz la 115W în modul Turbo, fiind tehnic overclockat din fabrică.

Gama ultra-subțire Zephyrus aduce aceeași tehnologie în segmentul premium al laptopurilor de gaming, estompând demarcația dintre muncă și joc. Noile panouri de 300Hz sunt, de asemenea, integrate în Zephyrus S GX502 de 15” și Zephyrus S GX701 de 17”. Ambele modele echilibrează consumul prin facilitatea ROG GPU Switch, care se poate interschimba între modul G-SYNC pentru jocuri line și modul Optimus pentru o durată de viață mai lungă a bateriei. Ecranele de pe laptopurile Zephyrus S sunt precalibrate din fabrică pentru a satisface cerințele Validării PANTONE, oferindu-le creatorilor de conținut precizia de culoare de care au nevoie pentru a lucra, fără a sacrifica viteza dorită atunci când aleg să se joace.

Răcirea laptopurilor ultra-subțiri este o adevărată provocare, iar ROG Active Aerodynamic System apelează la o deschizătură atunci când capacul laptopului este ridicat, trăgând mai mult aer rece în interiorul sistemului. Fluxul de aer îmbunătățit permite atingerea unor performanțe excepționale, prin care utilizatorul poate pune în valoare și rata de refresh ultra-rapidă. În ciuda profilului mult mai subțire și a unei greutăți mai mici, Zephyrus S GX502 integrează unitatea de procesare grafică GeForce RTX 2070 cu aceleași frecvențe îmbunătățite cu ROG Boost, ca în cazul lui Strix.

Laptopul ROG Zephyrus S GX701 prezentat în la East European Comic Con 2019

ROG Zephyrus S GX701

Zephyrus S GX701 duce performanța la nivelul următor cu un GPU GeForce RTX 2080 tactat până la 1230MHz la 100W în modul Turbo, depășind specificațiile altor sisteme la fel de subțiri.

Dincolo de frecvențe ridicate

Laptopurile de gaming cu ecrane de 300Hz prezentate la IFA se axează pe rate de refresh mai mari, dar asta e doar o parte a demersului ROG. La Computex 2019, ROG a combinat rezoluția mare și viteza ridicată într-un laptop cu ecran 4K UHD la 120Hz. Dacă acest tip de panou este destinat viitoarelor dispozitive, noua generație ROG Mothership este disponibilă cu un ecran UHD 4K cu o acoperire integrală a paletei Adobe RGB.

ROG Zephyrus S (GX531)

ASUS ROG Zephyrus S (GX531)

Ediții speciale

Edițiile speciale ale Zephyrus S GX531 și GX701 sunt primele laptopuri de gaming disponibile cu HDR. Aceste modele combină rate de refresh ridicate cu certificarea VESA DisplayHDR 400. Panourile lor HDR pot reproduce peste un miliard de culori și folosesc întunecarea locală a fundalului pentru a oferi un contrast potențat. Acest hardware merge până la limita suportului software, care e destul de complicat în absența unui API comun pentru HDR, o consecință inevitabilă atunci când depășești cadrul actual.

Zephyrus M GU502 Glacier Blue

Zephyrus M GU502 Glacier Blue

ROG oferă opțiuni variate în privința ecranelor, răspunzând tuturor tipurilor de utilizatori, de la cei hardcore care doresc să fie mereu în vârf, până la creatorii de conținut și utilizatorii avansați care folosesc laptopurile dincolo de gaming.

ROG Phone II Ultimate

Republic of Gamers a dezvăluit ediția high-end a popularului telefon de gaming ROG Phone II, cu un design într-o nouă culoare și cu specificații superioare. Tema vizuală Matte Black îi conferă o personalitate unică, cu o textură aparte pe capacul din spate. Specificațiile hardware actualizate se referă la stocarea 1TB UFS 3.0 ROM și la modemul Cat 20 4G LTE cu viteze mai rapide de descărcare, de până la 2Gbps.

Ediția Ultimate oferă, de asemenea, cel mai rapid chipset mobil din lume, Snapdragon 855 Plus, tactat la 2,96GHz pentru cele mai bune performanțe în jocuri, fără efort.

Primul ecran AMOLED din lume cu rată de refresh de 120Hz, timp de răspuns de 1ms și Delta-E<1 redă jocuri fluide și clare. Latența de 49ms oferă o reacție instantanee la comenzile tactile, pentru un avantaj competitiv în jocuri. Maratoanele de gaming sunt posibile grație unei baterii imense cu o capacitate de 6000mAh și a designului care permite încărcarea sigură și rapidă prin portul lateral cu un adaptor ROG HyperCharge de 30W.

ROG Phone II Ultimate

ROG Phone II Ultimate

Telefonul oferă o experiență de joc deosebită în poziția „landscape”, beneficiind de tehnologia AirTrigger II îmbunătățită, Dual Surrounding Vibration și boxe stereo puternice orientate în față.

ROG Phone II Ultimate

ROG Phone II Ultimate

Stabilind calea evoluției laptopurilor de gaming

Noua generație de ecrane de gaming ultra-rapide pentru laptopuri a fost expusă în standul ROG de la IFA Berlin în perioada 6-11 septembrie 2019. Demonstrațiile tehnologiei ultra-rapide de 300Hz au avut loc în Hall 12/110 la Berlin ExpoCenter City-Messe Berlin.