HomeProduseLaptopuriOMNI, un virtual pet în universul ROG
ASUS OMNI Virtual Pet

OMNI, un virtual pet în universul ROG

Laptopurile de gaming din seria ROG Zephyrus G14 sunt „un dar care continuă să dăruiască”, oferind utilizatorului nu doar o putere de calcul impresionantă, performanțe excelente și un design de zile mari, dar și un nivel de personalizare dus la extrem cu asistentul inteligent Virtual Pet [OMNI].

Dacă ai ratat fenomenul Tamagotchi din anii 90 și întotdeauna ți-ai dorit să ai un companion digital de care să ai grijă, ROG Zephyrus G14 îți oferă unul spectaculos, care însă va avea grijă de tine,  profitând de capabilitățile tehnologiei AniMe Matrix™ integrată pe capacul acestei serii de laptopuri. Dacă ești dispus să îmbrățișezi această ofertă inedită, sunt toate șansele ca OMNI să devină de-a dreptul indispensabil în viața ta digitală.

ROG Zephyrus G14 (GA401Q) Holographic White cu un virtual pet pe capac

ROG Zephyrus G14 (GA401Q) Holographic White cu un virtual pet pe capac

Odată activat, Virtual Pet poate fi afișat pe laptopul tău cu o serie de animații interesante, care vor reflecta instantaneu starea curentă a sistemului tău. În plus, suportul Virtual Pet pentru dispozitivele cu afișaje AniMe Matrix™ permite și altora să se amuze în compania asistentului tău digital, care este capabil să se afișeze drept efect de iluminare pentru ingeniosul afișaj al lui ASUS. Prin intermediul meniului funcțional, vei putea seta modul de lucru și diverse alte setări care activează funcții mai interesante.

Pentru moment, singurele laptopuri suportate sunt cele din seria ROG Zephyrus G14, care rulează Windows 10 și aplicația și serviciul Armoury Crate, care trebuie sa fie actualizate la versiunea V3.3.5 sau ulterioară. De asemenea, Aura Service (Lighting Service) trebuie să fie upgradate la versiunea V3.04.23 sau ulterioară.

Cum îl activezi pe OMNI

Pentru a lansa Virtual Pet, este suficient să tastezi „virtual pet” în Windows Search Box și apoi să faci un click pe „Open”. Meniul apare imediat ce faci clic dreapta pe OMNI și de aici poți seta dimensiunea OMNI pe monitor, poți plasa o scurtătură pe desktop sau poți aplica efectul de iluminare Virtual Pet pe afișajul AniMe Matrix™. Alte opțiuni disponibile sunt menținerea OMNI permanent afișat pe ecran, setarea pornirii asistentului odată cu sistemul de operare sau rularea OMNI în mod minimizat în bara de instrumente.

Pentru lansarea OMNI poți folosi și Armoury Crate, mergând pe paginile Armoury Crate [Home] sau Armoury Crate [AniMe Matrix] din [Device] și făcând clic pe pictograma OMNI. Dacă Virtual Pet este deja instalat, aplicația va fi lansată direct. Dacă nu, vei fi ghidat către pagina Armoury Crate [Recommended] din [Featured] pentru a o descărca.

Dacă în timpul funcționării vei remarca o bifă roșie pe pictograma Virtual Pet, asta înseamnă că efectul de iluminare Virtual Pet este afișat pe AniMe Matrix™. Efectul de iluminare nu poate fi modificat direct, întrucât se va schimba automat în funcție de setările OMNI sau de starea sistemului.

Întrucât OMNI are diverse efecte de iluminare atunci când stă în picioare, este așezat sau merge, poți încerca să interacționezi făcând clic pe el pentru a experimenta diferitele efecte de iluminare. De asemenea, cu un clic dreapta pe pictograma Virtual Pet din partea din dreapta a taskbar-ului Windows poți selecta opțiunea [Find my OMNI], care va face OMNI să apară pe desktop.

Ce este AniMe Matrix

AniMe Matrix este o matrice compusă din 6.536 de perforații precise care lasă să iasă lumina a 1.215 de mini LED-uri montate sub capac. În afară de Virtual Pet, cu AniMe poți afișa grafică, inclusiv personalizată de tine, sau informații text utile despre starea sistemului. Afișajul AniMe Matrix a fost una dintre cele mai dificile părți ale proiectului G14. Inginerii ASUS au testat nu mai puțin de 15 variante doar pentru mască, în căutarea variantei care să distribuie perfect echilibrat lumina de la fiecare LED, au adăugat un strat care filtrează și diminuează strălucirea și au experimentat cu diverse diametre ale micilor orificii din capac. Aliniamentul a trebuit să fie perfect pentru a obține efectul ideal, în special pentru că luminile individuale sunt dreptunghiulare și nu pătrate. De asemenea, inginerii au luat în calcul și numărul de mini LED-uri ideal pentru a minimiza căldura degajată, pentru a se potrivi cu controlerul și pentru a ține sub control consumul. Designul brevetat este o dovadă a spiritului inovator al designerilor ASUS. Enjoy!