HomeProduseLaptopuriLaptop-ul anului 2021
Rolltop Laptop

Laptop-ul anului 2021

Pentru finala Blogwars, finaliștii au fost provocați să-și închipuie cum va arăta un laptop peste 10 ani. Alter-Ego și Soacra și-au ascuțit creioanele și s-au apucat să proiecteze notebook-ul viitorului.

Alter-Ego a avut o abordare analitică trecând prin revistă o scurtă istorie a laptop-ului de la faza de concept și până la apariția ASUS Zenbook. Apoi a apelat la legea lui Moore care spune că numărul de tranzistori care pot fi plasați pe un circuit integrat se dublează aproximativ la fiecare doi ani. Blogger-ul consideră că laptop-urile bazate chipseturi cu siliciu este posibil și probabil să-și atingă apogeul urmând ca o altă tehnologie să le ia locul.

Istoria laptop-urilor în imagini

Imaginea unui notebook în anul 2021 descrisă de Alter-Ego este comparabilă cu o coală A3, are o capacitate de stocare infinită și se mulează după necesitățile utilizatorului. De la acest concept și-a primit și denumirea de Paper Book Cameleon. Când spune că se adaptează, nu exagerează cu nimic pentru că acest device se poate transforma foarte ușor în TV, smartphone și chiar într-un card bancar sau carte de identitate.

Soacra, în schimb, își închipuie un scenariu în care nu mai este la curent cu noile apariții în IT și este surprins în 2012 într-un magazin din care intenționează să își cumpere un laptop nou care să înlocuiască Zenbook-ul folosit până atunci. Noutatea de la ASUS este un notebook cu diametru reglabil, cu proiector holografic, procesor Intel Bio6 și multe alte tehnologii futuriste. Peste 10 ani, mărcile nici nu vor mai produce mai multe modele de notebook pentru că, și în viziunea lui Soacra, aceastea se vor adapta foarte ușor nevoilor utilizatorului. Chiar și gențile pentru laptop vor fi depășite pentru că laptop-urile se vor rula prin tehnologia rolltop.

Rolltop Laptop
Vă invităm să citiți articolele participanților pe Alter-Ego.ro și pe Soacra.eu.