HomeStiriLansariLaptopul de gaming ROG Strix SCAR 17 Special Edition promite performanțe la nivel de desktop
Strix Scar 17 SE

Laptopul de gaming ROG Strix SCAR 17 Special Edition promite performanțe la nivel de desktop

În cadrul evenimentului online For Those Who Dare: Boundless Republic of Gamers (ROG) a anunțat laptopul de gaming ROG Strix SCAR 17 Special Edition 2022. Acest model Strix SCAR actualizat integrează cele mai recente componente hardware și soluții de răcire de ultimă generație pentru a alimenta experiențe de gaming de top.

Camera de vapori personalizată și metalul lichid Conductonaut Extreme aplicat atât pe procesor, cât și pe placa video îi permit lui SCAR 17 SE să își împingă limitele hardware-ul mai departe ca niciodată. SCAR 17 SE are o estetică cyberpunk distinctă, cu cerneală invizibilă, prima de acest fel, aplicată direct pe carcasa metalică.

Depășirea limitelor

La CES 2022, ROG a prezentat ROG Strix SCAR 2022, un laptop care oferă performanțe de gaming de top cu cele mai recente componente de la Intel și NVIDIA. La Computex 2022, ROG va lansa Strix SCAR 17 SE, o ediție specială care înglobează și mai multă putere sub capotă. ROG a proiectat SCAR 17 SE pentru jucătorii care au nevoie de o mașină de gaming fără compromisuri, pregătită pentru turnee.

Îmbunătățirile încep de la nucleu, laptopul fiind bazat pe noul Intel Core™ i9-12950HX, un procesor pentru laptop, incredibil de puternic, cu un TDP de 65W. Cu frecvențe de vârf de până la 5,2 GHz pe nucleele sale „Performance”, nivelul de performanță rămâne ridicat în execuția pe un singur fir, pentru framerate-uri ultra-rapide în cele mai recente titluri esports.

Atunci când este setat în modul „Manual” în panoul Armoury Crate, acest procesor de 65W poate dezvolta o putere turbo maximă (PL2) de 175W pentru o perioadă limitată de timp, permițându-i lui SCAR 17 SE să îndeplinească o sarcină dublă ca o mașină puternică de creare de conținut atunci când GPU-ul discret este dezactivat. SCAR 17 SE a reușit să obțină un scor incredibil de 22.257 la testul Cinebench R23 multithreaded în modul Turbo, un rezultat care rivalizează cu performanțele desktop-urilor.

Placa video NVIDIA GeForce RTX™ 3080 Ti pentru laptopuri are, de asemenea, un TGP maxim de până la 175W cu Dynamic Boost, oferind cel mai ridicat număr de cadre pe oricare dintre panourile disponibile QHD la 240 Hz sau FHD la 360Hz. Ambele tipuri de ecrane au un timp de răspuns de 3 ms, oferă suport Dolby Vision și sunt compatibile cu Adaptive Sync, oferindu-le gamerilor imagini superbe în jocuri sau în vizionarea conținutului lor preferat.

Celelalte componente contribuie cu potențialul lor maxim de performanță. SCAR 17 SE dispune de până la 64 GB DDR5 de memorie RAM foarte rapidă la 4800 MHz, de stocare pe SSD PCIe Gen 4 într-o matrice RAID 0 care elimină timpii de încărcare și de un comutator MUX dedicat pentru performanțe maxime în jocuri. Conexiunea WiFi 6E și portul Ethernet de 2,5 Gbps fac meciurile online posibile de oriunde. SCAR 17 SE are o gamă de porturi I/O de ultimă generație, inclusiv două USB Type-C, dintre care unul cu suport Thunderbolt™ 4, și un port HDMI 2.1 complet care oferă ieșire video 4K 120 Hz.

Joacă-te cool

Adăugarea unor componente mai puternice reprezintă doar jumătate din ecuație, deoarece aceste componente high-end necesită o răcire puternică pentru a funcționa la performanțe maxime. ROG Strix SCAR 17 SE dispune de toate inovațiile ROG Intelligent Cooling pentru a atinge potențialul maxim. În ultimii trei ani, ROG a folosit compusul metalic lichid de la Thermal Grizzly în diverse laptopuri, care reduce temperaturile CPU cu până la 10°C în comparație cu pastele termice tradiționale.

Anul acesta, echipa de ingineri ROG a colaborat din nou cu Thermal Grizzly pentru a dezvolta o formulă de metal lichid și mai performantă, numită Conductonaut Extreme, pe care SCAR 17 SE o folosește atât pe CPU, cât și pe GPU. Oferind temperaturi cu aproximativ 5°C mai mici decât compusul standard din metal lichid1, acesta a fost primul pas pentru a debloca adevăratul potențial de performanță al SCAR 17 SE.

Laptopul cu specificații de top dispune, de asemenea, de o cameră de vapori personalizată care acoperă 48,8% din placa de bază, permițând un transfer termic excelent de la CPU, GPU și de la componentele critice de alimentare. Împreună cu patru radiatoare cu lamele ultra-subțiri din cupru de doar 0,1 mm și ventilatoare Arc Flow actualizate, SCAR 17 SE poate disipa cu ușurință căldura pentru performanțe de top, chiar și în timpul sesiunilor maraton de jocuri.

Stilul iconic SCAR

Îmbunătățirile modelului ROG Strix SCAR 17 SE nu se limitează la componentele interne. Carcasa dispune de aceeași iluminare RGB și Armor Caps personalizabile ca și Strix SCAR standard, dar cu un secret în plus: cerneală invizibilă special dezvoltată. Cerneala invizibilă tradițională, folosită de obicei pe hârtie, nu ar rezista testului timpului atunci când este aplicată pe capacul metalic al lui SCAR 17 SE. Echipa de cercetare și dezvoltare a ROG a creat cu minuțiozitate o substanță care se îmbină perfect cu capacul metalic al SCAR 17 SE.

Strix Scar 17 SE

Strix Scar 17 SE

În condiții normale de iluminare, această substanță are o textură metalică mată, dar cu o lanternă UV, cerneala apare verde și albastră. A fost nevoie de șase luni și de șapte formule pentru a fi perfecționată, trecând o suită de teste de uzură și durabilitate, oferind jucătorilor o asociere unică între funcție și formă care cu siguranță va uimi.

Textul criptic conține, de asemenea, indicii necesare victoriei în SCAR Runner, un joc independent de tip parkour first person care se desfășoară în universul ROG SAGA.

Urmărește trailerul video ROG Strix SCAR 17 SE (2022)

Specificațiile ROG Strix SCAR 17 SE (2022)
Procesor Procesor de generația a 12-a Intel® Core™ i9-12950HX
Grafică GPU de laptop până la NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Ti GDDR6 16 GB
Max TGP 175 W
Sistem de operare Windows 11 Pro
Ecran 17,3 inchi FHD (1920 x 1080) 360 Hz / 3 ms, 100 % sRGB, panou de nivel IPS cu Adaptive Sync și Dolby Vision
17,3 inchi QHD (2560 x 1440) 240 Hz / 3 ms, 100 % DCI-P3, panou de nivel IPS cu Adaptive Sync și Dolby Vision
Memorie Până la 64 GB dual channel DDR5 la 4800 MHz
Stocare Până la 4 TB PCIe® 4.0 SSD în RAID 0
Tastatură Tastatură chiclet retro-iluminată
Iluminare RGB per tastă cu Aura Sync
Audio 4 x boxe, suport pentru boxe de înaltă performanță
Dolby Atmos®
Hi-Res Audio
Two-Way AI Noise Cancelation
WiFi / Bluetooth WiFi 6E (802.11ax)
Bluetooth® 5.2
Porturi I/O 2 x USB 3.2 Gen 1 Type-A
1 x USB 3.2 Gen 2 Type-C® cu DisplayPort™ 1.4 și Power Delivery
1 x USB Type-C cu Thunderbolt™ 4
1 x RJ-45 (LAN 2.5 Gbps)
1 x HDMI® 2.1
1 x jack audio combo de 3,5 mm
1 x DC-in
Baterie 90 Wh
Dimensiuni 395 x 282,1 x 23,4 ~ 28,3 mm
Greutate 3 kg

1 Rezultatele testelor de performanță folosind compusului de metal lichid pot varia în funcție de model.