HomeProduseLaptopuriGrafica externă pentru laptop – o super idee!
Laptop ultra-portabil de gaming ROG Flow X13

Grafica externă pentru laptop – o super idee!

Unitățile grafice externe sunt greu de găsit, iar de standardizarea unei interfețe, care să ne permită să conectăm orice unitate la un laptop nu putem vorbi încă. Republic of Gamers intră într-o zonă cunoscută dar puțin explorată, oferind noul primul laptop de gaming 2-in-1, convertibil ce dispune de o placă grafică externă, ultraportabilă.

ROG Flow X13 dispune de un hardware de ultimă oră, montat într-o carcasă ultra-subțire. Procesoarele pot urca în gamă până la AMD Ryzen 9 5980HS cu opt nuclee, acest model fiind alăturat unui accelerator grafic NVIDIA GeForce GTX. Flow X13 se remarcă prin integrarea perfectă cu o nouă clasă de plăci grafice externe (eGPU).

ROG XG Mobile

Placa video externă ROG XG Mobile este construită din start pentru a profita de noile condiții de lucru. Nucleele grafice pot urca în gamă până la GeForce RTX 3080, conectarea directă la procesor fiind realizată printr-o interfață PCIe 3.0 x8 personalizată, care este mai rapidă ca Thunderbolt 4. O conexiune USB 3.2 Gen 2, dedicată, oferă printr-un hub I/O conectivitate suplimentară, în timp ce un adaptor de 280W, integrat, alimentează atât XG Mobile, cât și Flow X13, eliminând necesitatea ca utilizatorii să poarte un adaptor suplimentar.

XG Mobile, placa video externă a lui ROG Flow X13

XG Mobile, placa video externă a lui ROG Flow X13

Cântărind numai 1 kg și măsurând 155 mm (A) x 208 mm (L) x 29 mm (Î), XG Mobile are 6% din mărimea unui eGPU tipic, în ciuda faptului că dispune de un accelerator grafic GeForce RTX 3080, tactat până la 1810 MHz, la 150 W cu ROG Boost.

Răcirea eficientă cu ajutorul camerei de vapori menține XG Mobile la temperaturi ideale, în ciuda carcasei sale mici. Designul compact al camerei de vapori crește suprafața de contact cu 54% în comparație cu heatpipe-urile, maximizând transferul termic către radiator pentru o disipare rapidă.

Vezi oferta online

Design convertibil

Laptopul ROG Flow X13, cu diagonala de 13,4 inchi, se comportă asemeni unui portabil Flip. Un design convertibil, cu o balama 360°, le permite utilizatorilor să apeleze la diferitele moduri pentru sarcini variate. Modul laptop standard este optim pentru gamingul intens și multitasking. Modul tabletă face posibilă glisarea prin conținut sau desenarea și luarea notițelor scrise de mână cu un stilou activ compatibil, cum ar fi ASUS Pen.

ROG Flow X13 conectat la periferice de gaming

ROG Flow X13 conectat la periferice de gaming

Alegerea dintre două opțiuni de ecran 16:10 oferă fie o rată de reîmprospătare de 120Hz, fie o rezoluție Ultra HD 4K cu detalii mai bogate. Subțire și ușor, Flow X13 are o grosime de numai 15,8 mm și o greutate de 1,3 kg.

Gaming oriunde, oricând

ROG Flow X13 își pune în valoare capacitățile oriunde v-ați afla. În interiorul laptopului există un accelerator grafic GeForce GTX 1650 capabil să atingă viteze de până la 1255 MHz la 35W în modul Turbo cu ROG Boost, cu capacitatea de a absorbi încă 5W prin Dynamic Boost. Atunci când aveți la îndemână unitatea externă ROG XG Mobile, vă bucurați de puterea suplimentară adusă de noua arhitectură NVIDIA.

Jocurile se derulează mai rapid, iar procesele de prelucrare video, cum ar fi randarea unui clip sunt puternic accelerate. Mai departe, Adaptive-Sync sincronizează rata de reîmprospătare a panoului cu rata de refresh a acceleratorului video pentru a reduce latențele, a minimiza tremuratul și a elimina ruperea cadrelor.