HomeProduseLaptopuriDe ce Zenbook S13 OLED e cel mai eco Zenbook de până acum

De ce Zenbook S13 OLED e cel mai eco Zenbook de până acum

Cu Zenbook S 13 OLED (UX5304VA), ASUS a urmărit deopotrivă inovația tehnologică și principiile sustenabilității. În proiectarea acestui laptop ultra-portabil, compania a vizat reducerea amprentei de carbon cu peste 50% prin intermediul mai multor procese de producție și caracteristici prietenoase cu mediul înconjurător.

Modelele Zenbook au fost adesea inspirate de elemente naturale în ceea ce privește designul și producția, iar noul UX5304VA este cel mai ecologic laptop din gamă. ASUS a utilizat materiale reciclate și a optat pentru un ambalaj ecologic pentru a diminua amprenta de carbon. Totodată, notebook-ul a depășit standardul de eficiență energetică ENERGY STAR® cu 43%, având ca obiectiv reducerea consumului său de electricitate și atingerea neutralității emisiilor de carbon.

Pentru prima dată, ASUS a utilizat un proces tehnologic special pentru a crea pentru capac un material de aluminiu cu proprietăți ceramice, exclusiv ASUS. Acest proces utilizează apă pură și electricitate, nefiind necesari compuși organici, acizi puternici sau metale grele. În schimb, această metodă bazată pe baie cu impact redus asupra mediului produce o transformare fizică și chimică a aluminiului. Astfel sunt îmbunătățite rezistența la uzură, protecția împotriva coroziunii, gestionarea termică, duritatea și durata de viață.

Laptop Zenbook S 13 OLED (UX5304)

Laptop Zenbook S 13 OLED (UX5304)

Pe lângă avantajele fizice, aspectul și senzația oferite de acest material sunt similare cu cele ale pietrei naturale, potrivindu-se cu spiritul seriei Zenbook. În mod incredibil, în felul acesta fiecare capac devine unic în mod individual. Nu există două la fel. O durată de viață mai lungă a laptopului reduce, de asemenea, risipa pe termen lung, astfel că Zenbook 13 S OLED este testat cu strictețe folosind cel mai recent standard de durabilitate de clasă militară MIL-STD-810H, cu până la 12 metode de testare și 26 de teste individuale – cea mai strictă testare a durabilității laptopurilor.

Analizând materialele diverselor componente ale laptopului, aflăm că:

  • Șasiul și carcasa inferioară au fost fabricate din aluminiu reciclat post-industrial.
  • Capacul tastaturii a fost realizat din aliaj de magneziu-aluminiu reciclat post-industrial.
  • Tastele au fost produse din plastic reciclat post-consum.
  • Difuzoarele au inclus plastice care erau în pericol să ajungă în oceane și plastic reciclat post-consum.
  • PCB-ul plăcii de bază și PCB-ul touchpad-ului au fost făcute fără halogen.

Materialele reciclate post-industrial sunt deșeuri generate din procesul de producție inițial, care au fost refolosite în același scop. Cele reciclate post-consum provin din materialele reciclate zilnic de consumatori, precum cutii de carton, sticle de plastic și doze de aluminiu, în timp ce plasticul cu risc oceanic reprezintă deșeuri plastice care sunt în pericol să ajungă în oceane, cum ar fi plasele de pescuit sau sticlele de plastic.

În privința ambalajului, acesta nu a utilizat plastic și a fost creat fără a folosi lipici. S-a utilizat 100% hârtie certificată FSC™ Mix, provenită din păduri gestionate în mod responsabil și din surse reciclate. De asemenea, inserturile de hârtie din ambalaj au fost proiectate astfel încât să poată fi transformate în suport pentru laptop (vezi poza de mai sus).

Utilizatorii pot scana un cod QR amplasat pe ambalaj pentru a afla mai multe despre inițiativele și eforturile de sustenabilitate ale ASUS.

Urmărește prezentarea video Zenbook S 13 OLED UX5304VA pentru a descoperi atuurile acestui laptop ultra-subțire și ultra-ușor: portabilitate, performanță, calitate vizuală și conectivitate într-un mod remarcabil.

VEZI OFERTA ONLINE VEZI OFERTA #2 VEZI OFERTA #3