HomeStiriCum să setați recunoașterea facială cu Windows Hello?!
Recunoaștere facială

Cum să setați recunoașterea facială cu Windows Hello?!

Datele biometrice sunt cea mai sigură parolă pe care o ai tot timpul cu tine. Calculatoarele moderne, echipate cu sistemul de operare Windows au capacitatea de a urmări fiecare trăsătură a utilizatorului, identificând fiecare persoană în parte fără eroare.

Identificarea facială era până nu de mult o caracteristică a sistemelor complexe, ce implicau rețele sofisticate de calcul la care aveau acces un număr redus de profesioniști. Astăzi, laptopurile ASUS integrează camere cu infraroșu, capabile să surprindă fiecare detaliu al feței tale.

O hartă unică a chipului tău!

Un sistem de recunoaştere facială captează imaginea feței și creează o hartă a punctelor cheie, ce devine un fel de parolă personală. Acești markeri, cunoscuți ca puncte nodale, permit softwareului Windows Hello cartografierea feței.

Recunoaștere facială

Recunoaștere facială

Măsurând relațiile dintre aceste puncte nodale se începe crearea unui set unic de date fizice cum ar fi: distanța între ochi, adâncime orbitelor, forma gurii, unghiul ochilor, etc. Odată captate toate aceste informații, datele devin o amprentă facială (exact ca o amprentă digitală). Camerele montate pe laptopurile ASUS merg mai departe și captează imaginile în infraroșu având capacitatea de vedea chiar și capilarele de sub piele.

Cum să setați recunoașterea facială cu Windows Hello?!