HomeCum să...Cum să fotografiem artificiile cu ASUS ZenFone 4?

Cum să fotografiem artificiile cu ASUS ZenFone 4?

Indiferent dacă sunteți în seara de revelion sau la o petrecere privată, un foc de artificii este un adevărat eveniment ce trebuie urmărit. Spectacolul de zgomot și lumini captează atenția fiecăruia, luminând cerul într-un mod unic. Lumina intensă a artificiilor, ivită pentru câteva secunde pe cerul întunecat, e greu de surprins de un fotograf de ocazie, ce are asupra lui un telefon.

Cele mai multe telefoane nu reușesc să focalizeze, iar senzorii aparatului sunt pur și simplu derutați de variațiile luminoase. Din fericire, există ASUS ZenFone 4, un telefon echipat cu două camere foto avansate, ce reușește să facă adevărate minuni în scenariile unde alte telefoane obișnuite dau greș. Cu ASUS ZenFone 4 fotografiile artificiilor pot fi cu adevărat reușite dacă respectați câteva reguli și proceduri simple.

Verificați cardul de memorie

Înainte să începeți să fotografiați verificați că aveți suficient spațiu în memoria telefonului sau pe cardul de memorie. ASUS ZenFone 4 poate avea până la 64GB memorie internă, la care se pot adăuga alți 256GB pe cardul de memorie microSD, telefonul fiind ideal pentru fotografii și filmări la rezoluție 4K.

Gândiți-vă cum vreți să încadrați

ASUS ZenFone 4 este echipat cu două camere foto cu deschidere diferită. Camera de bază este echivalentă cu 25mm, iar cea cu unghi larg are 12mm. Puteți să treceți instant de la o cameră la alta pentru a captura artificiile individuale sau grupat în cazul celor trase în rafală.

Alegeți-vă un loc bun

Locul de unde fotografiați este foarte important. În primul rând nu trebuie să existe nimic care să vă obtureze libertatea de încadrare a fotografiei. Sursele de lumină, cum ar fi lămpile de iluminat stradal, influențează senzorii de lumină ai aparatului, iar setările automate nu vor fi cele optime.

Folosiți-vă de o clădire importantă

Dacă poziționarea vă permite să încadrați și să focalizați mai bine fotografia, o clădire cu semnificație specială va fi un decor ideal pentru lumina artificiilor. Fotografiile cu artificiile ce se aprind în spatele unui palat sau care se reflectă în geamurile unui turn de sticlă sau a unui lac pot fi niște compoziții remarcabile.

Măriți timpul de expunere

Nu folosiți blițul LED pentru a fotografia artificiile de pe cer. Acest lucru ar fi inutil și ar schimba foarte mult setările automate ale aparatului. În schimb, apelați la un trepied pe care să mențineți telefonul fix și măriți timpul de expunere. S-ar putea ca un astfel de exercițiu să vă aducă rezultate demne de laudă.

Urmăriți cele mai frumoase fotografii realizate cu telefoane ZenFone, premiate în cadrul concursului foto #WeLovePhoto!

Urmărește o prezentare a telefonului ZenFone 4

Vezi ofertele ZenFone 4