HomeStiriCum poate fi prelungită durata de viață a bateriei!
ASUS VivoBook Flip 14

Cum poate fi prelungită durata de viață a bateriei!

Fiecare portabil ZenBook 2017 este însoțit de o aplicație denumită ASUS Battery Health Charging ce ajută la „înțelegerea” și monitorizarea regimului de lucru al dispozitivului. Atunci când utilizați laptopul la potențialul său maxim, această aplicație poate extinde considerabil durata de viață a bateriei.

Acumulatorii litiu-ion se degradează mai mult atunci când sunt utilizații la nivelurile extreme ale capacității lor (zona 0% și zona de 100%). Dacă bateria va ajunge aproape de 0%, aceasta se poate degrada iremediabil. La fel se întâmplă și dacă bateria este menținută tot timpul la 100%, metalele din interior se vor eroda mai rapid.

Cum funcționează bateria – Adam Jacobson

Pentru a preveni degradarea prematură a acumulatorului, aplicația ASUS Battery Health Charging reduce plaja de încărcare a bateriei, evitând posibilitățile în care bateria ajunge la valorile extreme (0 sau 100%). Acest lucru crește numărul ciclurilor de încărcare/descărcare și totodată durata de viață a acumulatorului. Nivelulurile de încărcare ale bateriei sunt stabilitate de software în funcție de modul zilnic de utilizare.

ASUS Battery Health Charging

ASUS Battery Health Charging

Dacă portabilul dumneavoastră este folosit în majoritatea timpului la birou și aceasta este conectat la priză este recomandat să folosiți modul de conservare al bateriei care pornește încărcarea acumulatorului la 58% și o stopează la 60%. Acest mod nu numai că prelungește viața bateriei, ci folosește în și mod eficient energia electrică. În zilele în care călătoriți și anticipați că veți sta departe de priză pentru o perioadă mia lungă, selectați modul standard care încarcă bateria la 100%, extinzând la maximum autonomia modelului. Pe lângă acestea mai există și modul Balanced care menține bateria între 78% și 80%.