HomeCum să...Cum să configurezi și optimizezi noul tău laptop de gaming ROG
Configurarea și optimizarea laptopurilor de gaming ROG

Cum să configurezi și optimizezi noul tău laptop de gaming ROG

Dacă ești proaspătul posesor al unul laptop de gaming ROG, doar câțiva pași te mai despart de personalizarea și optimizarea cu adevărat a experienței pe care o vei avea.

În primul rând, actualizează BIOS-ul și driverele

ROG (și partenerii săi) lucrează mereu pentru a îmbunătăți hardware-ul. Motiv pentru care fiecare laptop primește actualizări regulate de software cu noi caracteristici, îmbunătățiri ale stabilității și creșteri de performanță pentru noile jocuri. Dacă vrei să beneficiezi de tot ce are mai bun de oferit mașina ta, începe prin a te asigura că totul este actualizat.

Configurarea și optimizarea laptopurilor de gaming ROG

Configurarea și optimizarea laptopurilor de gaming ROG

Poți face asta în aplicația MyASUS, cu un clic pe opțiunea Asistență clienți din bara laterală, apoi accesează fila LiveUpdate. Sunt șanse mari să vezi aici câteva actualizări de drivere (și poate chiar o actualizare BIOS) care te așteaptă.

Setează modul ideal de performanță și de consum de energie

Armoury Crate este centrul de comandă al sistemului tău de gaming. De aici, poți controla iluminarea RGB, curbele ventilatoarelor, profilurile de putere și multe altele. Opțiunile de economisire a energiei GPU te ajută să optimizezi utilizarea pentru orice scenarii de utilizare.

Configurarea și optimizarea laptopurilor de gaming ROG

Configurarea și optimizarea laptopurilor de gaming ROG

Cele mai multe dintre laptopurile de gaming au două GPU-uri: un cip grafic integrat în CPU și un cip grafic discret pentru jocuri de înaltă performanță. În mod implicit, laptopul le interschimbă automat pentru a maximiza performanța și pentru a păstra durata de viață a bateriei, dar acest lucru necesită ca semnalul video să treacă întotdeauna prin grafica integrată în CPU, introducând o ușoară penalizare de performanță.

Dacă dispui de un laptop ROG cu comutator MUX încorporat, puteți îmbunătăți performanța în jocuri prin direcționarea semnalului video direct de la GPU-ul discret către ecran în orice moment.

Legat de răcire, majoritatea utilizatorilor folosesc unul dintre cele trei moduri principale: Silent, Performance și Turbo. Acestea nu sunt doar curbe personalizate ale ventilatoarelor, așa cum veți găsi la multe laptopuri concurente, ci includ și cantitatea de energie trimisă către componentele esențiale.

Evidențiază-ți stilul unic cu Aura Sync și Aura Creator

Iluminarea RGB este o modalitate excelentă de a-ți imprima personalitatea asupra laptopului. Aura Sync îți permite să asociezi laptopul cu toate dispozitivele compatibile Aura și poți sincroniza iluminarea RGB pe o temă comună.

Comunicații clare cu AI Noise Cancelation

Configurarea și optimizarea laptopurilor de gaming ROG

Configurarea și optimizarea laptopurilor de gaming ROG

Prin valorificarea puterii de învățare automate, ROG a dezvoltat un software AI Noise Cancelation care poate filtra 95% din zgomotele nedorite prin apăsarea unui simplu comutator. Zgomotele sunt eliminate instantaneu atât din fluxurile de intrare, cât și din cele de ieșire.

Setarea poate fi găsită în Armoury Crate astfel: clic pe butonul Device din bara laterală din stânga, selectează laptopul tău și mergi la fila Audio, unde poți activa sau dezactiva AI Noise Cancelation.

Prețuri reduse pentru jocuri

Prin crearea unui cont ROG, poți obține reduceri exclusive la jocuri prin intermediul partenerului Gamesplanet. Trebuie să te înscrii folosind pictograma din colțul din dreapta sus, apoi să te conectezi la Gamesplanet cu contul ROG. Împreună cu nenumăratele jocuri free-to-play de pe platforma PC, nu vei duce niciodată lipsă de titluri moderne excelente pe care să le joci.

Bucură-te de programul ROG Elite Rewards

Configurarea și optimizarea laptopurilor de gaming ROG

Configurarea și optimizarea laptopurilor de gaming ROG

ROG îți pune la dispoziție programul de recompense ROG Elite Rewards. Prin intermediul acestuia, poți câștiga puncte prin realizarea anumitor sarcini, cum ar fi înregistrarea dispozitivelor ROG, lăsarea de recenzii, vizionarea transmisiunilor ROG pe Twitch și multe altele. Odată ce acumulezi suficiente puncte, le poți transforma în conținut în jocuri sau chei de jocuri complete de pe site-ul Elite Rewards. Înscrierea este gratuită și nu ai nimic de pierdut!