HomeProduseLaptopuriCOMPARATIV: Laptopurile de gaming cu ecrane cu rata de refresh de 240Hz vs. cele la 144Hz
ROG Strix Scar III

COMPARATIV: Laptopurile de gaming cu ecrane cu rata de refresh de 240Hz vs. cele la 144Hz

Profesioniștii din sportul electronic sunt capabili să introducă numeroase comenzi și mișcări în fiecare secundă. Jocurile sunt tot mai dinamice, mai rapide, iar latențele de orice fel te pot trimite la fel de rapid la coada clasamentului. Jucătorii profesioniști aflați în competiție ating valori ale acțiunilor pe minut (APM = Actions per minute) uimitoare, ce par imposibile pentru un om. Pentru ei fiecare cadru contează, iar afișarea imaginilor trebuie să fie cât mai rapid, precisă și fluidă.

Cum sistemele actuale pot genera cu ușurință peste 120 de cadre pe secundă prin ieșirile video de ultimă generație, s-a pus problema unor panouri suficient de rapide pentru a putea fi sincronizate cu placa video.

240Hz vs 144Hz

Republic of Gamers oferă panouri tot mai rapide, adecvate pentru sportul electronic. Laptopurile ROG au crescut miza cu fiecare lansare a unui model nou, iar astăzi putem să facem o comparație între panourile cu frecvența de 240Hz și cele de 144Hz.

Laptopuri de gaming ROG cu ecrane tactate la 240Hz

ROG Strix Hero III

Republic of Gamers Strix Hero III G531GW ne oferă un panou FHD cu frecvența de 240Hz și o placă video NVIDIA GeForce RTX 2070, cu 8GB de memorie RAM, sincronizată cu ecranul. Procesorul Intel Core i7-9750H, din generația a noua și cei 16GB de memorie RAM ridică destul de sus ștacheta, performanțele acestui portabil fiind comparabile cu cele ale unui desktop de gaming. Utilizatorii își pot instala cu rapiditate jocurile pe o unitate SSD de 512GB și nu trebuie să aștepte nicio secundă în plus atunci când vor să intre în acțiune.

ROG Strix SCAR III

Republic of Gamers Strix SCAR III a fost creat pentru a concura în zona superioară a sistemelor portabile de gaming. Laptopul oferă sistemul de operare Windows 10 Pro și țintește jocurile de tip first person shooter. Acest model nou este disponibil în România.

Vezi ofertele pentru ROG Strix SCAR III G531GW

Soluția grafică de ultimă generatie GeForce RTX, accelerată prin intermediul funcției ROG Boost până la 1540MHz, în modul Turbo, face posibilă o experiență incredibil de cursivă în jocuri. La această experiență contribuie, bineînțeles cel mai rapid panou de gaming din lume, tactat la 240Hz/3ms. Sistemul avansat de răcire le permite jucătorilor să dezlănțuie întreaga putere a procesorului Intel Core, din generația a noua.

În concluzie, laptopurile de top de la Republic of Gamers îndeplinesc toate condițiile pentru a deveni adevărate arme competiționale, valorificând abilitățile jucătorilor avansați.

Alte laptopuri de gaming

Nu toate laptopurile se pretează pentru a intra într-o competiție la cel mai înalt nivel. Cele mai multe laptopuri nu pot susține un framerate ridicat din cauza acceleratoarelor video cu putere limitată. Multe dintre laptopurile ce sunt echipate totuși cu un accelerator video mai potent nu beneficiază de o sincronizare a cadrelor între placa video și ecran, rezultând cadre rupte și imperfecțiuni ale imaginii. Iar cele mai multe laptopuri au ecrane cu frecvență redusă, timpi mari de răspuns și alterări semnificate ale calității imaginii imediat ce unghiul de vizualizare se modifică.