HomeProduseLaptopuri3 avantaje ale unui laptop convertibil – de ce ai vrea așa ceva
ASUS ZenBook Flip

3 avantaje ale unui laptop convertibil – de ce ai vrea așa ceva

Laptopurile convertibile au abilitatea de a-și plia ecranul astfel încât să devină tablete. Dispui practic de două dispozitive într-o singură mașină hardware. De la bun început, însuși conceptul care stă la baza convertibilelor reprezintă un avantaj considerabil, întrucât te scutește de nevoia de a cumpăra încă un dispozitiv, însă considerentele de ordin practic, care țin de modul de utilizare cotidiană, pot fi argumente chiar mai seducătoare. Deci, ce avantaje îți conferă un laptop din seria ZenBook Flip de la ASUS și de ce ai vrea o astfel de mașinărie?

Un prim avantaj, este, cum spuneam mai sus, faptul că vei avea la dispoziție o singură mașină hardware cu care poți lucra în mai multe scenarii de utilizare decât cu un laptop obișnuit. Dimensiunile compacte, greutatea redusă și autonomia bună a bateriei îi conferă unui ZenBook Flip o mobilitate extrem de bună, deci îl vei putea folosi optim atunci când ești în mișcare, dar și pentru sarcini de genul căutării rapide pe internet a detaliilor despre un film pe care îl vezi comod de pe canapeaua din sufragerie, ceea ce este mai comod de făcut pe o tabletă decât pe un laptop.

Dar faptul că se poate transforma într-o tabletă nu este singurul atu. Balamaua ingenioasă, care permite rabatarea la 360 de grade, îți permite să oprești rotația în orice punct, așa că vei putea folosi laptopul și în modul „cort”, un al doilea avantaj care se poate dovedi foarte util, spre exemplu, pentru o prezentare făcută pe o masă de conferințe sau pentru vizionarea unui film. Sau, poți să-l rabați la 180 de grade și să-l folosești pentru o prezentare pentru un client sau să lucrezi mai comod întins pe un pat, de exemplu. Multitudinea de scenarii de utilizare ni se pare un avantaj crucial pentru un astfel de laptop hibrid.

Un al treilea mare avantaj este ecranul unui astfel de dispozitiv, care este mult mai bun decât cel al unor modele obișnuite de laptopuri de business. Majoritatea laptopurilor convertibile high-end au ecrane de înaltă rezoluție, cu un gamut de culoare mai larg și sunt optimizate pentru redarea multimedia, ceea ce le face excelente pentru vizionarea de conținut video. În plus, funcția tactilă a ecranului (în sine un avantaj) duce la folosirea unei sticle mai groase și mai rezistente. Iar stilourile cu care poți scrie pe un astfel de ecran reprezintă un alt avantaj din perspectiva comodității cu care poți intra date.

Așadar nu putem decât să recomandăm cu entuziasm experiența versatilă pe care o poate oferi un convertibil din seria ZenBook Flip, cum ar fi ZenBook Flip 13 UX363EA sau ZenBook Flip S UX371EA