HomeStiriAu mai rămas patru zile până la Ziua Curățeniei!
ASUS Zen AiO ZN242

Au mai rămas patru zile până la Ziua Curățeniei!

Au mai rămas numai patru zile până la World Cleanup Day – Ziua Curățeniei, un eveniment organizat de Let`s Do It România cu sprijinul a mii și mii de voluntari. Sâmbătă, 15 septembrie 2018, echipele de voluntari vor pleca în căutarea depozitelor de deșeuri pentru a strânge o parte din gunoaiele aruncate la voia întâmplării. Pentru anul acesta, Let`s Do It România își propune să mobilizeze nu mai puțin de un milion de persoane la nivel național.

Cei de la Let`s Do It România nu sunt singuri în acest demers, peste 56 de organizații neguvernamentale și grupuri civice din țară, reunind zeci de mii de copii, tineri și adulți implicați și sute de mii de beneficiari și-au asumat împreună susținerea Zilei de Curățenie Națională, prin memorandumul semnat în luna iulie. Companii ce activează în țara noastră, precum ASUS România, au contribuit cu premii pentru voluntari implicați, oferind un ultrabook ASUS ZenBook UX430, un smartphone ASUS ZenFone 5 Lite, alături de alte produse cu valoare mai mică.

Zonele cu deșeuri din fiecare județ sunt deja cartate pe o hartă electronică, iar în dimineața zilei de 15 septembrie 2018, voluntarii vor fi repartizați pe fiecare zonă.

Vedetele susțin Let`s Do It România

Parteneri instituționali: Ministerul Mediului, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Turismului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Jandarmeria Română, Administrația Națională a Penitenciarelor, Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România și Asociația Municipiilor din România.

Dacă nu te-ai înscris la această campanie de curățenie o poți face chiar acum accesând adresa de mai jos.

Înscrierile pentru Ziua de Curățenie Națională se pot face pe adresa: http://bit.ly/2w5xdQE

Mișcarea Let`s Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curățenie Națională și a reușit să mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din rețeaua internațională Let`s Do It World! încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie.