HomeProduseLaptopuriROG Zephyrus M – demonstrație de forță într-un pachet compact
ROG Zephyrus M

ROG Zephyrus M – demonstrație de forță într-un pachet compact

ROG Zephyrus M este o demonstrație tehnologică, un laptop puternic recomandat pentru gaming prin capacitățile sale grafice. ROG Zephyrus M este un model evoluat, ce duce mai departea tradiția laptopurilor compacte de gaming. Deși arată ca un notebook clasic atunci când este închis, Zephyrus M își dezvăluie o cu totul altă latură imediat cum deschidem capacul. Ecranul acționează printr-o pârghie un capac aflat în partea inferioară și lasă să se întrevadă grilele de ventilație și un spațiu de 9mm. Spațiul nou creat între masă și corpul laptopului este necesar pentru răcirea plăcii video de la NVIDIA.

ROG Zephyrus M nu este laptopul obișnuit, cu o grafică de bază și un hard disk anemic, ci o adevărată mașină ce oferă putere brută și plăcere în tot ceea ce faceți. Acesta integrează procesoarele Intel Core i7 din generația a opta și grafica NVIDIA GeForce GTX 1070. Ecranul IPS de 15,6 inci are o rată de reîmprospătare de 144Hz, 3ms timp de răspuns și este sincronizat cu placa video cu ajutorul tehnologiei NVIDIA G-SYNC.

După cum știți, placa video GTX 1070 și procesorul Core i7 generează foarte multă căldură, ce trebuie eliminată la exterior. Desigur, în cazul unui desktop, acest lucru nu este o problemă, însă pentru un laptop cu o grosime sub 2cm, căldura poate distruge chipseturile avansate. Active Aerodynamic System, sistemul de răcire perfecționat de ASUS, nu numai că poate răci aceste componente sensibile, dar asigură și o funcționare silențioasă pentru ventilatoarelele interne.

ROG Zephyrus M

ROG Zephyrus M

Pentru acest model, ASUS oferă un software dedicat cu ajutorul căruia puteți alege singuri placa video activă, comutând între cea dedicată și cea încorporată, mai economică. De exemplu, dacă folosiți laptopul pentru activități de birou sau pentru programare puteți folosi acceleratorul video integrat, însă atunci când veți randa un film sau doriți să rulați un joc veți putea activa placa video GTX 1070 de la NVIDIA.

Un design anti-praf previne acumularea prafului și al particulelor în sistem la deschiderea capacului, în timp ce sistemul ADC patentat se auto-curață în mod activ, eliminand praful și murdăria prin intermediul tunelurilor speciale, prevenind acumularea acestora în zona lamelelor pentru a extinde stabilitatea și durata de viață a sistemului.

ROG Zephyrus M este unul dintre puținele laptopuri care oferă performanțe de nivel desktop. Norocoșii utilizatori vor avea la dispoziție alături de procesorul Intel Core i7 din generația a opta, până la 32GB de memorie DDR4. O serie de unități SSD M.2 de 512GB și un hard disk SSHD Seagate FireCuda de 1TB conlucrează pentru viteză și capacitate de stocare superioară. Jocurile mari sau filmele 4K pot fi încărcate rapid și rulate fără a avea timpi foarte mari de așteptare. Acest lucru este un avantaj extraordinar, indiferent demodul în care folosiți notebook-ul.

Prezentare: ROG Zephyrus M GM501

Zephyrus M este echipat cu Intel Thunderbolt 3, oferind o lațime de bandă totală de 40Gbps pentru transferuri de date și afisaj de imagini, combinate. Conectorul USB-C permite andocarea și conectarea printr-un singur cablu a două afișaje de tip UHD.

Bineînțeles, avem la dispoziție toate acele elemente disponibile pe laptopurile de gaming high-end. Tastatură N-Key rollover, iluminată AURA Sync, cu taste WASD evidențiate și un touchpad cu o suprafață specială, ce acceptă elementele de gestică.