HomeStiriLansariASUS a anunțat ZenBook Flip S (UX371), cel mai subțire laptop convertibil cu ecran OLED din lume
Laptopul convertibil ASUS ZenBook Flip S (UX371)

ASUS a anunțat ZenBook Flip S (UX371), cel mai subțire laptop convertibil cu ecran OLED din lume

ZenBook Flip S (UX371), cel mai subțire laptop convertibil cu ecran OLED din lume, combină portabilitatea fără efort, flexibilitatea și performanța cu un design de lux. Are o grosime de doar 13,9 mm și o greutate de numai 1,2 kg. Ecranul tactil OLED 4K UHD cu rame NanoEdge, culori cât se poate de fidele și validare PANTONE® pentru acuratețea cromatică oferă o acoperire de 100% a spectrului DCI-P3, fiind certificat VESA DisplayHDR™ 500 True Black pentru nuanțele profunde de negru și contrastul său excepțional. De asemenea, este certificat TÜV Rheinland pentru grija manifestată pentru ochii utilizatorilor și pentru interacțiunea intuitivă care suportă noul stylus activ ASUS Pen, cu 4096 de niveluri de presiune.

ZenBook Flip S are un design premium, cu un finisaj Negru de Jad, cu marcaje contrastante în Cupru Roșu pe marginile prelucrate cu diamantul, precum și cu o bară decorativă de aluminiu periat. Balamaua rezistentă 360° ErgoLift permite laptopului să fie folosit în modurile laptop, tabletă, stand sau cort – sau orice altă poziție intermediară. ASUS NumberPad 2.0 permite introducerea rapidă a datelor numerice, iar noua tastatură cu design edge-to-edge oferă spațiu pentru taste funcționale suplimentare amplasate într-o poziție comodă.

Performanța incredibilă pentru aceste condiții de mobilitate este susținută de procesorul care poate urca în gamă până la un Intel® Core™ i7 de generația a 11-a și grafica integrată Intel® Iris® Xe, combinate cu până la 16 GB de RAM și un SSD PCIe® 3.0 x4 de până la 1 TB.

Cel mai subțire laptop convertibil OLED din lume

ZenBook Flip S este portabil fără să implice vreun efort și deosebit de versatil, grație unui design suplu și compact, care are o greutate de doar 1,2 kg și o grosime incredibilă de 13,9 mm — ceea ce-l face cel mai subțire laptop convertibil OLED din lume1.

Ecranul OLED tactil cu rezoluție de până la 4K UHD oferă imagini excepțional de detaliate și de realiste. Ecranul clar, cu o luminozitate de 500 de niți, are, de asemenea, o rată de contrast superbă de 1,000,000:1 pentru nuanțe profunde de negru cu certificarea DisplayHDR 500 True Black, unghiuri largi de vizualizare de 178° pentru lucrul facil în echipă și un gamut de culoare larg de 100% DCI-P3 pentru culori din clasa cinematografică, ceea ce-l face un laptop ideal pentru proiecte de creație. Timpul de răspuns ultra-rapid de 0,2 ms asigură acțiuni dinamice redate fără niciun efect de neclaritate și o navigare fluidă.

Laptopul convertibil ASUS ZenBook Flip S (UX371)

Laptopul convertibil ASUS ZenBook Flip S (UX371)

Acuratețea culorilor este reprezentată de obicei de o diagramă 2D a gamutului de culoare care arată cât de fidel sunt reproduse culorile, dar numai la un anumit nivel de luminozitate. Dar, întrucât abilitatea de a reproduce cu precizie culorile la diferite niveluri de luminozitate este crucială, panourile ASUS OLED sunt calibrate pentru a reproduce cu acuratețe culori într-un volum de culoare 3D, care arată ce ar reproduce panoul la un gamut de culoare de 100% DCI-P3 indiferent de nivelul de luminozitate. Astfel, conținutul va fi redat pe ecran exact așa cum au intenționat creatorii săi, nu doar la luminozitate maximă, ci la orice setări ale luminozității. Acest lucru este deosebit de important în special pentru conținutul HDR. Drept rezultat, volumul de culoare al ecranului nostru tactil OLED este de până la 1,6 ori mai mare decât cel al unui LCD tradițional.

Cu tot acest contrast extrem și reproducerea precisă a culorilor la orice nivel, imaginile sunt foarte clare și vibrante, chiar și atunci când conținutul redat este întunecat. Aceasta ajută, de asemenea și la menținerea unei stări confortabile a ochilor: utilizatorii pot reduce luminozitatea fără a pierde din contrast și vioiciunea culorilor, ceea ce rezultă într-o emisie redusă de lumină albastră.

În plus, ecranul OLED al lui ZenBook Flip S administrează, de asemenea, nivelul de lumină albastră, pentru a reduce emisiile potențial nocive cu până la 70%, fiind certificat TÜV Rheinland pentru emisii reduse de lumină albastră și imagini fără efecte de pâlpâire – ceea ce înseamnă o grijă sporită pentru ochii utilizatorilor, chiar și după multe ore de utilizare. Cu suport complet pentru stylus-ul activ opțional cu 4.096 de niveluri de presiune ASUS Pen și pentru Windows Ink, ZenBook Flip S este laptopul perfect pentru a fi luat după tine oriunde, oferind productivitate și creativitate în condiții de mobilitate.

Laptopul convertibil ASUS ZenBook Flip S (UX371)

Laptopul convertibil ASUS ZenBook Flip S (UX371)

Remarcabilul ZenBook Flip S este de o eleganță supremă, cu marcajele sale în nuanța Cupru Roșu pe marginile prelucrate cu diamantul, care contrastează perfect cu tema atemporală Negru de Jad. O bară decorativă de aluminiu periat amplasată deasupra tastaturii adaugă o notă subtilă de stil, creând un aspect general de lux, care iese din mulțime fără a deveni însă extravagant.

Balamaua fabricată cu precizie 360° ErgoLift are un mecanism metalic rezistent cu multiple angrenaje, care ridică și înclină tastatura pentru o tastare mai confortabilă și un flux de aer îmbunătățit pentru sistemul de răcire, atunci când laptopul este deschis la un unghi mai mare de 135°. În modul tabletă, mecanismul se rotește pentru a permite ecranului să se plieze complet peste bază. Această balama fără trepte permite versatilului ZenBook Flip S să fie folosit în modul laptop, în modul suport, modul cort sau modul tabletă – sau în orice altă poziție intermediară.

ZenBook Flip S include ASUS NumberPad 2.02, un touchpad cu funcție duală, care are integrată o tastatură numerică iluminată cu LED. Chiar și atunci când NumberPad este activat, touchpad-ul poate fi folosit pentru controlarea cursorului de pe ecran, grație software-ului său inteligent. ZenBook Flip S vine, de asemenea și cu un nou design edge-to-edge al tastaturii, care asigură suficient spațiu pentru o serie de taste funcționale suplimentare, amplasate comod pe partea dreaptă a tastaturii, îmbunătățind productivitatea.

NumberPad pe laptopul convertibil ASUS ZenBook Flip S (UX371)

NumberPad pe laptopul convertibil ASUS ZenBook Flip S (UX371)

ZenBook Flip S este construit pentru a oferi o performanță excepțională, oriunde. Carcasa suplă și ușoară adăpostește tot ce e necesar pentru o productivitate fără compromisuri, fie că e folosit la birou, acasă sau pe drum. ZenBook Flip S se achită cu ușurință chiar și de cele mai solicitante sarcini de lucru.

Componentele de înaltă performanță din ZenBook Flip S includ procesoare până la cele mai recente Intel Core i7 de generația a 11-a, grafică Intel Iris Xe și până la 16 GB RAM de mare viteză. Stocarea extrem de rapidă pe un SSD PCIe 3.0 x4 îi asigură lui ZenBook Flip S un timp de `boot` de doar câteva secunde, iar aplicațiile se încarcă aproape instantaneu, accelerând fluxul de lucru pentru o productivitate îmbunătățită.

Comoditate și mobilitate

Bateria de mare capacitate a lui ZenBook Flip S rezistă uimitor de mult, având o autonomie impresionantă de până la 15 ore3, suficientă chiar și pentru cele mai lungi zile de lucru. Grație tehnologiei sale de încărcare rapidă, baterie se reîncarcă până la o capacitate de 60% în doar 49 de minute, iar ASUS USB-C Easy Charge4 permite o încărcare versatilă, fie de la un încărcător certificat USB-C Power Delivery sau de la orice alt încărcător standard USB-C, cum ar fi un încărcător din avion, un încărcător portabil sau un acumulator.

Călătoriile nu presupun niciun compromis cu ZenBook Flip S: acesta permite o conexiune facilă la toate perifericele de dată recentă, fiind dotat cu un set complet de porturi I/O, inclusiv un port HDMI de dimensiune completă, două porturi ultra-rapide USB-C Thunderbolt™ 4 și un port USB 3.2 Gen 1 Type-A. Soluția WiFi 6 (802.11ax) integrată în ZenBook Flip S permite utilizatorilor să se bucure de un streaming fluid de video online la rezoluții 4K UHD și de transferuri de date la viteze mai rapide decât cele prin cablu, de până la 2,4 Gbps. Performanța WiFi este optimizată și mai mult cu ajutorul tehnologiei ASUS WiFi Master Premium, care include ASUS WiFi Stabilizer și ASUS WiFi SmartConnect. Pentru o stabilitate solidă, WiFi Stabilizer filtrează orice interferențe wireless, iar WiFi SmartConnect asigură selectarea automată a celei mai bune surse WiFi de către ZenBook Flip S.

Pentru comunicații îmbunătățite în condiții de mobilitate, ZenBook Flip S este dotat cu un microfon cu sistem de anulare a zgomotelor, care asigură o reproducere a vocii cu o claritate de cristal în apeluri telefonice și în videoconferințe online.

Specificațiile lui ZenBook Flip S (UX371)

CPU Procesor Intel® Core™ i7-1165G7
Procesor Intel® Core™ i5-1135G7
Ecran Ecran tactil de 13,3 inchi OLED 4K UHD (3.840 x 2.160 pixeli) 16:9 cu rame subțiri NanoEdge
Rame laterale subțiri de 3,9 mm6; unghi de vizualizare larg de 178°; 100% DCI-P3
Ecran tactil de 13,3 inchi iluminat cu LED FHD (1.920 x 1.080 pixeli) 16:9 cu rame subțiri NanoEdge
Rame laterale subțiri de 3,9 mm; unghi de vizualizare larg de 178°; panou de nivel IPS (In-Plane Switching)
Sistem de operare Windows 10 Pro, Windows 10 Home
Grafică Grafică Intel® Iris® Xe
Memorie principală 8 GB / 16 GB 4266 MHz LPDDR4x
Stocare SSD M.2 de 1 TB PCIe® NVMe™ 3.0 x4
SSD M.2 de 256 GB / 512 GB PCIe® NVMe™ 3.0 x2
32GB + 512GB de memorie Intel® Optane™  H10 cu SSD
Conectivitate Intel WiFi 6 cu performanțe Gig+ (802.11ax) + Bluetooth® 5.0
Cameră Webcam cu infraroșu IR cu suport pentru Windows Hello
Porturi I/O 2 x USB-C® Thunderbolt™ 4 (până la 40 Gbps)
1 x USB 3.2 Gen 1 Type-A (până la 5 Gbps)
1 x Standard HDMI
Tastatură și touchpad Tastatură cu design edge-to-edge, complet iluminată, cu o cursă a tastelor de 1,4 mm
Touchpad / ASUS NumberPad 2.0
Audio Sistem audio certificat Harman Kardon cu două boxe
Sistem audio stereo ASUS SonicMaster cu surround-sound; amplificator inteligent pentru performanțe audio maxime
Rețea de microfoane cu suport de recunoaștere vocală Cortana
1 x jack audio dongle USB-C® la 3,5 mm
Baterie Baterie litiu-polimer de 67 Wh cu 4 celule
Adaptor AC Tip conector: USB-C®
(Ieșire: 19 V DC, 65 W)
(Intrare: 100-240 V AC, 50 / 60 Hz universal)
Dimensiuni 1,39 x 30,5 x 21,1 cm
Greutate Aproximativ 1,2 kg cu ecran standard

Note:

  1. Începând cu 16 martie 2020, pe baza unei analize interne a pieței efectuată de ASUS, care compară ZenBook Flip S cu laptopurile convertibile competitoare cu ecran OLED 4K UHD OLED care măsoară 13,3 inchi, de la producători care includ Acer, Apple, HP, Huawei, Dell, Lenovo, Microsoft și Samsung.
  2. ASUS NumberPad este opțional și funcționează doar cu sistemul de operare Microsoft Windows.
  3. Testele de baterie realizate de ASUS pe 21 august 2020, folosind un scenariu de redare video 1080p. Configurație de test: ZenBook Flip S UX371EA, panou LCD FHD de 1W, procesor Intel® Core™ i5-1135G7, SSD PCIe 3.0 x2 de 512 GB, 8 GB de RAM. Setări de test: WiFi activat, luminozitatea ecranului setată la 150 cd/m2, NumberPad dezactivat. Durata de viață reală a bateriei poate varia în funcție de configurația produsului, utilizare, condițiile de operare și setările sistemului de alimentare. Autonomia va scădea de-a lungul întregii durate de viața a bateriei.
  4. Easy USB-C Charging asigură încărcare la 4,5 wați atunci când este conectat la încărcătoare non-Power Delivery, inclusiv încărcătoare portabile sau încărcătoare USB Type-A la USB-C. Când este folosit un încărcător Power Delivery, viteza de încărcare se va adapta la ieșirea adaptorului de alimentare, până la un maximum de 65 de wați.
  5. Specificațiile, conținutul și disponibilitatea produselor se pot modifica fără notificare și pot diferi de la țară la țară. Performanțele reale pot varia în funcție de aplicații, utilizare, mediu și alți factori. Specificațiile complete sunt disponibile la http://www.asus.com.
  6. Lățimea declarată de 3,9 mm a ramelor laterale este distanța dintre marginea non activă a ecranului și marginea interioară a carcasei. Dacă este inclusă și lățimea carcasei, lățimea ramei laterale devine 4,8 mm. Lățimea ramei de sus este de 8,9 mm iar lățimea ramei de jos este de 25 mm.