HomeStiriPreviewUnul pentru toți: Vivo AiO V241IC

Unul pentru toți: Vivo AiO V241IC

Dacă mușchetarii ar fi avut computere, cu siguranță ar fi agreat un dispozitiv all-in-one, care respectă cu fidelitate acel principiu „toți pentru unul, unul pentru toți”. Dacă „toți pentru unul” ar putea fi asociat cu integrarea puternică a componentelor în scopul asigurării unui maxim de performanță, „unul pentru toți” semnifică versatilitatea și multitudinea de scenarii de operare pe care le poate oferi o astfel de mașinărie. Iar Vivo AiO V241IC, primul model din seria actualizată Vivo AiO de la ASUS, care oferă un design nou al ecranului, cu o ramă ultra-subțire de o eleganță rafinată și permanțe redutabile, ar fi putut fi instrumentul cu care Aramis ar fi sedus orice doamnă de la curtea regală, iar D’Artagnan i-ar fi terorizat în luptă pe toți oamenii cardinalului.

Ecran de zile mari

Cu toate că Vivo AiO V241IC este cel mai convenabil ca preț dinte toate modelele ASUS AiO, modelul beneficiază de cel mai înalt raport ecran/corp de 88%. Asta grație ramei sale NanoEdge incredibil de subțire. Acest superb ecran are în spate un alt atu al seriei Vivo AiO – o puternică placă grafică discretă NVIDIA GeForce 930MX, care oferă utilizatorilor mult mai multă putere de procesare grafică decât obișnuitele cipuri grafice integrate.

Toate aceste funcții fac din Vivo AiO un PC AiO ideal pentru uzul general al întregii familii, care poate rula orice, de la navigație pe web la jocuri video și chiar și editare video, dacă este nevoie.

Design stilat care economisește spațiul

La fel ca alte modele PC ASUS AiO, Vivo AiO a fost proiectat pentru a maximiza interfața dintre utilizator și mașină, minimizând, în aceleași timp, dotarea hardware. Rezultatul este o adevărată operă de artă tehnologică, în care unitatea de procesare este montată direct pe spatele ecranului și este discret disimulată sub un capac texturat de policarbonat.

Modulul ecranului este montat pe un stand de aluminiu care are forma caracterului chinezesc pentru persoană sau “人” (ren). Ecranul este montat fix în centrul său de greutate, așa că poate fi înclinat cu minim de efort și rămâne fixat pe poziție după ajustare.

2 mm: este grosimea aproximativă a unei monede americane de un sfert de dolar și grosimea ramei ultra-subțiri a noului ecran Vivo AiO V241IC. Este cea mai subțire ramă întâlnită la un PC ASUS AiO, ceea ce-i conferă lui Vivo AiO V241IC cel mai mare raport ecran/corp, de 88%. Asta înseamnă că obții cel mai mare spațiu pe ecran în cea mai compactă carcasă.

Marginea de jos a ecranului lui Vivo AiO V241IC este compusă dintr-o grilă Deco Bar, care arată atractiv și adăpostește boxele și webcam-ul. Iar pentru un plus de stil și calitate, este fabricată din aluminiu.

Vivo AiO V241IC vine în două combinații de culori alese cu gust, care se vor potrivi cu siguranță în ambientul oricărei camere: negru – auriu și alb – argintiu.

Specificații de top

Vivo AiO V241IC este un model economicos de PC AiO, dar componentele sale de înaltă performanță  contrastează cu prețul. Componentele care ies în evidență sunt opțiunile pentru procesor, care includ procesoare din seria Intel Core i de generația a 7-a produse pe baza unui proces pe 14 nanometri, memoria de mare viteză DDR4 la 2.133 MHz și o placă video discretă NVIDIA GeForce 930 MX cu 2 GB de memorie video, care asigură o redare perfect fluidă a conținutului grafic solicitant.

Vivo AiO V241IC are un număr generos de porturi și de conectori, care permit conectarea multor dispozitive și îi scutesc pe utilizatori de bătaia de cap pe care ar presupune-o conectarea și deconectarea lor. Acestea includ un set de patru porturi USB 3.1 Gen 1, un port de ieșire HDMI care permite conectarea la alt ecran sau la un televizor, precum si tradiționalul port RJ-45 pentru LAN pe cablu.

Ecran tactil Full HD

Vivo AiO V241IC are un superb ecran de 23,8 inchi, Full HD (1.920 x 1.080 pixeli), cu raport de aspect 16:9 și iluminat cu LED, care oferă un unghi larg de vizualizare de 178 de grade. Triumviratul „Full HD”, „1.920 x 1.080” și „16:9” a devenit familiar consumatorilor întrucât acești termeni sunt asociați cu conținutul video de înaltă calitate Blu-Ray, fiind specificațiile cele mai larg întâlnite la multe dintre televizoarele cu ecran plat din prezent. Rezoluția înaltă face imaginile mai clare și fonturile sunt mai bine conturate, dar permite și afișarea de mai mult conținut, cum ar fi mai multe pictograme pe desktop sau mai multe celule într-o foaie de calcul tabelar.

Tehnologia ASUS Splendid

Ecranul lui Vivo AiO V241IC est echipat cu tehnologia de afișare ASUS Splendid, care este un software proprietar de control al afișării, care optimizează experiența de vizualizare prin intermediul următoarelor funcții:

  • Administrarea gamutului de culoare: Produce culori precise și realiste prin reglajul culorilor cu noua tehnologie a panoului și software-ul sistemului.
  • Corecția temperaturii culorilor: Ajustează automat imaginile pentru a prezenta culori mai precise și evită imaginile cu temperaturi de culoare extreme.

De asemenea, ASUS Splendid permite utilizarea modului ASUS Tru2Life Video, care este un sistem avansat de reglaj fin video, pentru redare video la calitate superioară, care funcționează similar cu cele întâlnite la televizoarele high-end.  ASUS Tru2Life Video îmbunătățește claritatea, culorile și contrastul în fișierele video. Interceptează semnalele video care sunt trimise către panou și apoi analizează fiecare pixel din fiecare cadru pentru a-i optimiza luminozitatea, contrastul, culoarea și claritatea, înainte de a trimite cadrele spre afișare. Este ca și cum un editor video profesionist modifică pentru tine, în timp real, fiecare cadru video înainte de a te lăsa să-l vezi! Rezultatul este un conținut video mai colorat, mai viu și mai clar, cu o îmbunătățire chiar și de 200% a contrastului.

Audio impresionant

Pentru redarea sunetului, Vivo AiO V241IC dispune de trei boxe de 3 wați, care au incinte acustice mari de 191 de centimetri cubi, care sporesc volumul și rezonanța. Acestea sunt operate de sistemul audio ASUS SonicMaster al PC-urilor AiO, care reprezintă o combinație de tehnologii de reglaj care au fost dezvoltate pentru a livra cel mai bun sunet cu putință și pentru a depăși provocarea dimensiunilor unui PC AiO. Un codec profesional asigură o performanță audio precisă, în vreme ce un amplificator optimizat și boxele cu camere de rezonanță mai mari redau un sunet puternic, cu bași mai profunzi.

Utilizatorii pot optimiza sunetul folosind software-ul ASUS AudioWizard care oferă cinci presetări intuitive: Muzică, Filme, Înregistrare, Jocuri și Modul Vorbire.

Parteneri perfecți

Pentru intrarea datelor, Vivo AiO V241IC vine cu o tastatură chiclet și un mouse, ambele proiectate cu gust. Aceste accesorii pentru intrare funcționează în banda wireless de 2,4 GHz și se asortează cromatic cu Vivo AiO V241IC, așa că întregul sistem nu doar că funcționează excelent, dar și arată așa. Tastatura are o cursă lungă de 2,5 mm a tastelor și o spațiere largă de 3,2 mm între taste, ceea ce face tastarea mai precisă și mai ergonomică.