HomeTehnologiiCe presupune Two-Way AI Noise Cancelation pe laptopurile ASUS
MyASUS - Anularea zgomotului de fond prin AI

Ce presupune Two-Way AI Noise Cancelation pe laptopurile ASUS

Comunicarea online a devenit esențială în ziua de azi, explodând odată cu pandemia. Oamenii comunică prin diverse aplicații și cu multiple scopuri prin Internet, iar calitatea conversației depinde mult de echipamentele utilizate. Fie că vorbim, de chat-ul din gaming, de suportul tehnic de la distanță, de conferințele business sau pur și simplu de socializarea prin mesageria instantanee, transmiterea unui sunet clar și redarea către interlocutor sunt esențiale pentru desfășurarea conversației. Zgomotul de fond alterează dialogul, putând conduce la neînțelegeri, stări tensionante și chiar întreruperea lui.

Notebook-urile ASUS beneficiază de facilitatea Two-Way AI Noise Cancelation, adică Anularea Bidirecțională a Zgomotului de Fond cu ajutorul AI, pentru a face comunicarea online mai clară.

Această funcție ce se poate activa din aplicația MyASUS poate elimina până la 95% din zgomotul de fond atât din sunetul de intrare, cât și din cel de ieșire.

Dezvoltat cu ajutorul unei rețele neuronale complexe pentru o acuratețe foarte mare, algoritmul funcției poate fi aplicat oricărui microfon și poate fi configurat pentru fiecare aplicație în parte, astfel încât utilizatorii pot viza aplicația de chat, păstrând în același timp sunetul din joc.

Filtrarea bidirecțională este deosebit de utilă, procesând inclusiv sunetul de ieșire pentru a-i ajuta pe utilizatori să-și audă mai bine coechipierii în căști sau în difuzoarele laptopului. Anularea zgomotului este realizată cu ajutorul procesorului, ceea ce înseamnă că GPU-ul în cazul laptopurilor de gaming este liber să atingă FPS-uri mai mari.

Two-Way AI Noise Cancelation se regăsește pe majoritatea laptopurilor noi ASUS, inclusiv pe ExpertBook B7 Flip B7402FE sau Zenbook 14X OLED UX5400/UX5401/UM5401.