HomeCum să...Descoperă ASUS ScreenPad 2.0 și cum îl poți folosi
ScreenPad 2.0

Descoperă ASUS ScreenPad 2.0 și cum îl poți folosi

Una dintre cele mai spectaculoase inovații incluse de ASUS în laptopurile sale de top este atractivul ecran secundar tactil și interactiv ScreenPad 2.0, care rulează noul software ScreenXpert. Acest ecran înlocuiește, practic, touchpad-ul clasic, oferind însă o funcționalitate similară pe un ecran sensibil la atingere, care oferă multiple noi funcții și beneficii.

Ecranul secundar interactiv de 5,65 inchi sporește productivitatea, permițând un flux de lucru mai eficient. Softul pe care îl rulează include o colecție de utilitare ASUS menite să crească productivitatea în multiple scenarii de utilizare. Pe baza feedback-ului colectat de la utilizatorii primei versiuni de ScreenPad, ASUS a îmbunătățit ScreenXpert, combinând modurile ScreenPad și Extender de la prima versiune, care acum sunt accesibile simultan.

Ai o experiență de utilizare mai bună

Noua experiență oferită este, în general, mult mai bună și mai intuitivă. Beneficiezi de un spațiu de lucru mai mare pe ecranul principal al laptopului și poți duce unele ferestre, bare de instrumente, utilitare etc. pe ecranul al doilea de unde le poți controla foarte ușor prin atingere. Noua interfață este asemănătoare cu cea a smartphone-urilor și permite gestionarea ușoară a sarcinilor și crearea rapidă a unor fluxuri de lucru simultane.

ScreenPad 2.0 include o colecție de utilitare ASUS pentru a spori productivitatea:

  • Quick Key permite automatizarea simplă a secvențelor complexe de taste
  • Handwriting oferă recunoașterea scrierii de mână pentru introducerea naturală textului
  • Number Key ajută la introducerea rapidă a datelor numerice
  • SlideXpert ofera funcții de control tactil al funcțiilor des folosite când editezi documente PowerPoint, Excel sau Word.

Dezvoltatorii terți pot folosi API-ul ASUS pentru a-și optimiza software-ul și experiența de utilizare  a acestuia pentru ScreenPad 2.0. De menționat și că hardware-ul este acum mult mai eficient din punct de vedere energetic decât predecesorul, permițând o durată de viață a bateriei mai lungă atunci când ScreenPad 2.0 este folosit. Atunci când nu-l folosești, însă, ScreenPad 2.0 intră automat într-un mod de economisire a bateriei.

Ce beneficii ai utilizând ScreenPad 2.0?

Primul și cel mai evident beneficiu este spațiul de lucru sporit considerabil, întrucât, pe lângă sarcinile la care lucrezi pe ecranul principal, poți deschide unele module sau aplicații companion în ecranul secundar, unde sunt foarte accesibile. ScreenPad 2.0 oferă un spațiu suplimentar pe care îl poți folosi pentru a te concentra mai bine asupra lucrului.

Un alt beneficiu al ScreenPad 2.0 este controlul inteligent pe care ți-l pune la dispoziție. Cu funcțiile integrate în ScreenPad 2.0, ambele ecrane ale laptopului lucrează perfect împreună, oferind elemente de adaptabilitate aplicațiilor, o interfața tactilă îmbunătățită, o mulțime de instrumente utile și un management facil al sarcinilor. ScreenPad 2.0 îți actualizează instantaneu fluxul de lucru.

ScreenPad 2.0 este o modalitate eficientă, dar și reconfortantă de a-ți optimiza fluxul de lucru personal. Și nu este vorba doar de muncă. Aplicațiile de divertisment capătă noi valențe atunci când poți rula muzică sau video pe ScreenPad 2.0, sau poți folosi aplicații de socializare sau ferestre de chat fără ca asta să interfereze cu ce se întâmplă pe ecranul principal. În plus, cu AppDeals poți descoperi și mai multe aplicații compatibile și modalități de personalizare a activității tale pe laptop.

În ce domenii poți folosi ScreenPad 2.0

ScreenPad 2.0 oferă o mulțime de scenarii de utilizare posibile, în funcție de sarcinile specifice pe care le are de îndeplinit utilizatorul. Noi vom sugera câteva, dar posibilitățile sunt mult mai extinse și suntem convinși că utilizatorii ingenioși vor găsi noi moduri de utilizare și combinații de aplicații.

În primul rând, beneficiile sunt destul de evidente pentru aplicațiile de productivitate. Editarea diverselor tipuri de conținut, fie că este vorba de text, diagrame, conținut audio sau video presupune de multe ori folosirea de bare de instrumente sau de ferestre adiționale cu date utile sau pre-vizualizări ale rezultatelor. Toate acestea pot elibera un spațiu considerabil de editare pe ecranul principal și vor rămâne deosebit de accesibile, sau poate chiar mai accesibile pe cel secundar.

În domeniul divertismentului, pe lângă filmul care rulează pe ecranul principal poți avea în ecranul secundar o fereastră cu date despre distribuție sau echipa de producție a peliculei.

Dacă ești gamer, poți menține în permanență în ecranul secundar o fereastră de chat în care poți comunica instantaneu cu colegii de echipă sau poți monitoriza în timp real date utile cum ar fi temperatura procesorului sistemului sau a plăcii video, numărul de cadre etc. De asemenea, atunci când navighezi pe internet, poți avea în ecranul secundar o fereastră de chat sau un player muzical sau poți urmări clipuri video.

Îți recomandăm fără ezitare un laptop dotat cu excelentul ecran secundar ScreenPad 2.0, pe care suntem convinși că vei învăța să-l folosești foarte rapid și fără îndoială vei experimenta propriile scenarii de utilizare. Singura limită va fi imaginația ta.