HomeProduseLaptopuriLaptopurile ASUS ideale pentru lucrul de acasă
ASUS VivoBook 14 X403

Laptopurile ASUS ideale pentru lucrul de acasă

Lucrul de acasă s-a transformat, recent, dintr-un trend destul de avangardist adoptat de unele companii interesate de reducerea la maximum a costurilor implicate de menținerea unui birou, într-o necesitate stringentă, care este chiar o chestiune de supraviețuire, în contextul actual.

Majoritatea covârșitoare a joburilor care pot fi executate și de acasă au drept principal instrument computerul, motiv pentru care laptopurile devin un factor cheie, fiind instrumente ideale dacă trebuie să improvizezi un spațiu de lucru acasă, unde nu întotdeauna este suficient loc pentru un birou. Laptopul poate fi folosit în orice încăpere din casă și nici măcar nu ai neapărată nevoie de o masă liberă. Doar dacă folosești un mouse, pentru mai multă precizie sau din pură comoditate sau obișnuință, vei avea nevoie de o suprafață pe care să-l folosești.

Principalele elemente ale unui laptop care te ajută să fii cât mai productiv atunci când lucrezi de acasă sunt ecranul, tastatura, conexiunea la rețea și touchpad-ul. De aceea, laptopurile ASUS, care excelează de obicei la aceste capitole, sunt instrumente ideale pentru biroul tău mobil și pot fi folosite într-o mulțime de scenarii imaginabile.

În materie de ecrane, dimensiuni foarte bune ar fi cele cu diagonala de 14 și 15 inchi, care oferă suficient spațiu de lucru pentru a te descurca chiar și în sarcini care presupun mai multe ferestre deschise. Dar dacă folosești un laptop ASUS din cea mai recentă generație, vei avea la dispoziție și ingenioasele ecrane secundare ale acestora, care vin într-o mare varietate de formate și cu multe funcții utile în sarcini productive.

Tastatura, fiind principalul element de introducere a datelor, este crucială pentru productivitate, motiv pentru care îți sugerăm layout-ul aerisit, cu taste bine spațiate, ale laptopurilor ASUS. Un avantaj major este oferit de modelele care emulează tastele numerice pe ecranul secundar care funcționează și pe post de touchpad. În felul acesta, tastatura laptopului poate avea dimensiuni aproape identice cu tastaturile obișnuite pentru desktop-uri și designerii ASUS au spațiat foarte comod tastele, ceea ce sporește considerabil confortul în timpul tastării, mai ales dacă jobul tău presupune introducerea frecventă a unor texte de mari dimensiuni.

Touchpad-ul este deseori ignorat de utilizatorii mult prea obișnuiți cu mouse-ul, dar ăsta nu este un motiv să dispară din configurații, pentru că sunt multiple situații imaginabile în care nu vei avea la îndemână un mouse. Dar dacă lucrezi de acasă, cel mai probabil vei fi găsit deja o soluție pentru a folosi un mouse, așa că designerii ASUS au avut ingenioasa idee de a folosi spațiul ocupat de touchpad pentru ecranul secundar ScreenPad 2.0, care oferă utilizatorului un spațiu de lucru suplimentar și o mulțime de funcții utile, orientate spre productivitate: Quick Key permite automatizarea cu un singur click a unor secvențe de tastare complexe, Handwriting ajută la introducerea naturală a textului, iar Number Key permite introducerea rapidă a datelor.

 

ScreenPad 2.0

ScreenPad 2.0

ScreenPad 2.0™ este o soluție optimă pentru oricine lucrează sau învață de acasă. Acest ecran secundar interactiv sporește productivitatea, permițând eficientizarea fluxului de lucru. Ecranul secundar poate fi folosit pentru afișarea unor aplicații ajutătoare sau a unor bare de instrumente. Poți, spre exemplu, să plasezi acolo o aplicație pentru luat rapid notițe, un program de chat sau un instrument util, cum ar fi un calculator, care te pot ajuta în interacțiunea cu un profesor online sau cu echipa cu care lucrezi la un proiect. În felul acest nu vei mai pierde timp cu comutarea ferestrelor și vei vedea în timp real mesaje dintr-un chat, spre exemplu, fără să fii nevoit să părăsești fereastra principală a aplicației în care lucrezi.

ZenBook Pro Duo UX581

De departe soluția optimă pentru lucrul de acasă, grație ecranului ScreenPad Plus™ care oferă un spațiu cât jumătate din ecranul principal de 15,6  inchi al laptopului. Funcțiile disponibile pentru ScreenPad Plus™ îți vor simplifica și eficientiza fluxul de lucru. Quick Key permite automatizarea unor secvențe complexe de comenzi tastate, care pot fi executate cu un singur clic, în vreme ce Handwriting îți recunoaște scrisul de mână, inclusiv în limba română și oferă o metodă foarte intuitivă de intrare a textului. De asemenea, ai la dispoziție și o serie de comenzi rapide, precum App Switcher, ViewMax și Task Swap, care permit o interacțiune intuitivă între ecranul principal și ScreenPad Plus. Configurația deosebit de puternică  include un procesor care urcă în gamă până la Intel Core i9-9980HK, până la 32 de GB de memoriei și o placă video NVIDIA GeForce RTX 2060.

Vezi oferta ZenBok Pro Duo

ZenBook UX434

Unul dintre cele mai mici laptopuri de 14 inchi din lume, ZenBook UX434 este echipat cu excelentul ecran NanoEdge, una dintre echipări incluzând și un touchscreen, precum și cu revoluționarul ScreenPad™ 2.0. Cu un procesor Intel Core i7-8565U, 16 GB de RAM și o placă video NVIDIA GeForce MX250 în configurația de top, acest laptop are tot ce-ți trebuie, atât pentru lucru, cât si pentru distracție. Confortul excelent, caracteristic seriei ZenBook, este amplificat de ingenioasa balama ErgoLift, care îți oferă o poziție de tastare și mai confortabilă. Portabilitatea deosebită îl face un instrument de lucru mobil ideal.

Vezi oferta ZenBook UX434

VivoBook S532

Un ultraportabil care vine în diverse culori, cu un ecran generos de 15 inchi și excelentul ScreenPad™ 2.0. VivoBook S532 sfidează convențiile și îți oferă o experiență plăcută și comodă. Ecranul secundar de 5,65 inchi este suficient de mare pentru a putea plasa acolo aplicațiile secundare cele mai mult folosite. Confortul este sporit de aceeași ingenioasă balama ErgoLift. Configurațiile merg până la un procesor Intel Core i7-10510U de generația a 10-a, 16 GB de memorie și o placă grafică NVIDIA GeForce MX250.

Vezi oferta VivoBook S532

ZenBook Flip UM462DA

Cea mai flexibilă ofertă a ASUS este un laptop care combină versatilitatea cu cea mai bună mobilitate cunoscută de om. ZenBook Flip 14 este echipat cu un ecran de 14 inchi NanoEdge, care oferă o rație ecran-corp de 90 %, moptiv pentru care designul carcasei este mult mai compact. În plus, ai balamaua ErgoLift rabatabilă la 360°, cele mai recente procesoare AMD Ryzen 7, suport pentru stylus activ și un inovator touchpad NumberPad cu funcție duală. Așa că, dacă vrei portabilitate supremă, ZenBook Flip 14 este laptopul versatil și puternic pe care ți-l doreai.

Vezi oferta ZenBook Flip UM462DA