HomeTehnologiiRotița virtuală de reglaj ASUS DialPad face viața mai ușoară pentru creatori
ASUS Vivobook Pro 14X

Rotița virtuală de reglaj ASUS DialPad face viața mai ușoară pentru creatori

Dacă ești un creator profesionist, fie în domeniul designului, al fotografiei, al editării video sau alte domenii înrudite, practica de zi cu zi te va face să cauți modalități mai rapide de a-ți rezolva sarcinile, așa că vei memora, cu siguranță, toate scurtăturile posibile pentru ajustarea diverșilor parametri ai aplicațiilor tale creative. Vei ști pe dinafară toate tastele rapide de pe tastatură și comenzile rapide vor intra, practic, în memoria mușchilor.

De aceea, probabil că funcția ASUS Dial, care a apărut recent, sub forma unei rotițe fizice pe laptopurile din seria ProArt, ți-a ridicat deja o sprânceană, pentru că este inspirată de creatorii profesioniști și de console bine cunoscute, fiind concepută pentru a îmbunătăți modul în care lucrezi în fiecare parte a procesului de editare și pentru a-ți elibera creativitatea cu ajutorul unor macro-controale personalizabile pentru sistemul de operare și pentru aplicațiile creative de la terțe părți.

Varianta virtuală ASUS DialPad

Rotița virtuală de reglaj ASUS DialPad

Rotița virtuală de reglaj ASUS DialPad

Acum ai acces la funcția ASUS DialPad, care este disponibilă sub forma unui controller virtual care apare pe touchpad în partea stângă sus pe modelele VivoBook Pro X 14/16 OLED, și care îți oferă un nivel de control creativ care depășește cu mult ceea ce este posibil cu ajutorul tastelor rapide de la tastatură.

ProArt Creator Hub

ProArt Creator Hub

Meniul circular al lui ASUS DialPad oferă opțiuni configurabile din panoul ProArt Creator Hub.

Există peste 70 de funcții care pot fi incluse: cele standard ca luminozitatea ecranului, derularea pe verticală, reglarea volumului, comutarea între aplicațiile care rulează sau între desktopurile virtuale pe care le-ai creat, dar și unele specifice programelor specializate ca Zoom In/Out, derularea pe „timeline”, reglarea diverșilor parametri (expunere, contrast etc).

Din ProArt Creator Hub se pot stabili și grupuri de opțiuni care pot fi accesate prin ASUS DialPad. De asemenea, controllerul suportă complet operarea pe post de Microsoft Wheel Device.

ASUS DialPad poate opera pe post de Microsoft Wheel Device

ASUS DialPad poate opera și pe post de Microsoft Wheel Device

Accesarea funcției e foarte ușoară, necesitând doar o glisare spre interior începând cu colțul dreapta sus al touchpad-ului (există un marcaj pe touchpad). Rotița virtuală va apărea sub forma unei iluminări LED și oferă până la cinci opțiuni de reglaj. Dacă ai instalate instrumentele din seria Adobe Creative Suite, rotița va include mult mai multe opțiuni specifice respectivelor programe.

Enjoy! Mai multe detalii despre utilizarea ASUS DialPad poți găsi în acest video: