HomeProduseLaptopuriASUS anunță la IFA 2019 soluții digitale pentru creatorii de conținut și profesioniștii din domeniul afacerilor

ASUS anunță la IFA 2019 soluții digitale pentru creatorii de conținut și profesioniștii din domeniul afacerilor

La IFA 2019, cei doi Co-CEO ASUS – S.Y. Hsu și Samson Hu – au urcat pe scena evenimentului de presă “Wiser Together”, celebrând cea de-a 30-a aniversare a companiei prin dezvăluirea unui line-up de soluții digitale dedicate creatorilor de conținut și profesioniștilor din domeniul afacerilor. Cu prilejul evenimentului a fost lansată nouă gamă de produse ProArt – care vizează creatorii de conținut digital și include ProArt StudioBook One, ProArt StudioBook Pro X și ProArt Station D940MX.  Cu același prilej, ASUS a anunțat debutul pe piața europeană a celor două notebook-uri ZenBook Pro Duo și ZenBook Duo.

„Sunt încântat să mă aflu la IFA în acest an, aniversând 30 de ani de inovație ASUS prin lansarea unor noi produse incredibile, adresate utilizatorilor din Europa”, a declarat S.Y. Hsu, Co-CEO ASUS. „Aceste noi creații dovedesc concentrarea noastră pe furnizarea unor soluții care să ajute profesioniștii să lucreze cât mai eficient, utilizatorii obișnuiți să se bucure de un stil de viață superior și jucătorii să obțină cea mai bună experiență în divertisment.”

ASUS la IFA 2019

“În cadrul Intel, continuăm dezvoltarea unor produse optimizate pentru sarcini intense pentru a furniza performanțele reale de care au nevoie toate tipurile de utilizatori și de afaceri,” a afirmat Chris Walker, Vice Președinte Intel și General Manager al Mobility Client Platforms în cadrul Client Computing Group. “Cu performanțele de top și tehnologiile platformelor furnizate de cele mai noi procesoare Intel Core și Intel Xeon, cei peste 30 de ani de colaborare cu ASUS sunt puși în evidență printr-o gamă largă de produse inovatoare ca ZenBook Duo, ASUSPRO B9, ProArt și sistemele ROG ce urmează să intre pe piață în acest an.”

Gama ASUS ProArt pentru crearea de conținut digital

Încă de la primul monitor ProArt lansat în 2011, ASUS s-a dedicat îndeplinirii nevoilor specifice ale creatorilor profesioniști de conținut, fapt recunoscut prin cele peste 400 de premii obținute în cadrul industriei. Piața creatorilor de conținut se extinde rapid, estimându-se la nivel global peste 200 de milioane de PC-uri de acest tip, potrivit unui studiu Intel.

Pentru a întruni nevoile mereu în expansiune din fluxurile de lucru din domeniile tradiționale de creație – precum fotografia și videografia – precum și pentru a oferi noi soluții modelatorilor 3D, dezvoltatorilor de jocuri și profesioniștilor din alte domenii de activitate, ASUS a introdus o nouă serie de produse ProArt.

Gândite ca soluții digitale complete pentru crearea de conținut, aceste noi dispozitive ProArt oferă precizie absolută pentru o redare vizuală fidelă, performanțe extreme pentru un flux de creație fără întreruperi, conectivitate diversificată pentru viteze de transfer fără încetiniri și stabilitatea promisă pentru fiabilitate. Acest nou portofoliu ProArt va constitui fundația unei soluții cuprinzătoare pentru realizarea de conținut, ce va continua să se extindă cu noi produse.

ASUS ProArt StudioBook

Seria completă ProArt StudioBook fructifică atuurile unităților de procesare grafică NVIDIA GeForce RTX – precum ilustrarea grafică în timp real a efectelor de rază și accelerarea AI – urmărind nevoile creatorilor de conținut și întrunind cerințele exigente ale programului NVIDIA RTX Studio. Laptopurile RTX Studio sunt proiectate cu precizie pentru a putea aduce îmbunătățiri semnificative în productivitate și performanță în aplicațiile creative uzuale.

Alături de vârful de gamă ProArt StudioBook One și ProArt StudioBook Pro X, gama include modelele ProArt StudioBook Pro 17/15 și ProArt StudioBook 17/15 cu ambele opțiuni de GPU – Quadro și GeForce, toate având preinstalat sistemul de operare Windows 10.

„Prin seria ProArt, ASUS a urmărit constant să furnizeze instrumentele de precizie care să ajute creatorii profesioniști să lucreze cât mai bine”, a spus Samson Hu, Co-CEO ASUS. „Sunt încântat să fiu prezent la IFA 2019 pentru a anunța line-up-ul ProArt, complet nou și variat, ce a dus devotamentul nostru la un nou nivel, echipând profesioniștii din domeniul creației cu o soluție digitală completă care le va permite să-și exprime viziunile lor artistice.”

“Creatorii de conținut sunt acum mai mobili ca niciodată și trebuie să țină pasul cu termenele strânse de livrare și cu fluxurile complexe de lucru,” a declarat Bob Pette, Vice Președinte în cadrul NVIDIA privind grafica profesională. “Cel mai nou line-up ASUS ProArt, reunind cele mai rapide laptopuri din lume, poartă emblema RTX Studio și sunt echipate cu GPU-uri NVIDIA RTX. Acestea furnizează perfomanță desktop de top și portabilitate, artiștii și designerii putând vizualiza și crea cele mai bune lucrări ale lor mai rapid ca până acum.”

Scânteia inspirației se poate aprinde oricând, iar creatorii au nevoie de o platformă profesională de încredere care să se potrivească modului lor de lucru și care să le ofere puterea să aducă la lumină viziunea lor creativă. Gama ProArt este inspirată de acești profesioniști din domeniile creative. A fost proiectată cu precizie pentru a satisface și depăși cerințele de acuratețe ale standardelor profesionale, oferind instrumente captivante care să susțină procesul de creație.

Odată cu anunțarea noului portofoliul ProArt, ASUS demarează campania “I am ProArtist”. Creatorii își pot înscrie cele mai bune lucrări digitale 2D sau 3D sau clipuri video originale într-o competiție în care pot câștiga produse ProArt, printre care: ProArt Display PA27AC, ProArt Display PA32UC, ProArt Station PA90 și ProArt StudioBook Pro 17. Detalii complete despre campanie sunt disponibile pe site-ul dedicat https://www.asus-campaign.com/iamproartist/.

ProArt StudioBook One

ProArt StudioBook One este cel mai puternic StudioBook. Afișând emblema RTX Studio și fiind primul laptop ce integrează placa video NVIDIA Quadro RTX 6000, acesta e cel mai puternic notebook din lume în privința capabilităților grafice. Acesta folosește procesoare Intel Core i9 de generația a 9-a, care furnizează performanțele pe un singur sau mai multe fire de execuție de care au nevoie profesionișții creativi pentru a-și putea realiza sarcinile cu consum intens și pentru a beneficia de potențialul maxim al aplicațiilor software cruciale în activitatea lor.

Grafica NVIDIA Quadro RTX oferă mai multe nuclee CUDA, RT și Tensor, făcând posibile randarea animațiilor, editarea clipurilor video 8K și manipularea datelor într-un mod mai eficient și mai fluid.

ProArt StudioBook One dispune de unul dintre cele mai puternice sisteme de răcire, având un modul termic realizat dintr-un aliaj din titan – similar materialelor din industria aeronautică – proiectat pentru a optimiza debitul de aer aspirat și evacuat.

Prin deschiderea capacului, mecanismul balamalei înclină carcasa la un unghi de până la 4.57° pentru a maximiza intrarea aerului rece în interior. Componentele generatoare de căldură – incluzând procesorul, unitatea de procesare grafică și sistemul termic – sunt amplasate sub ecran pentru a asigura confortul în utilizare chiar și atunci când laptopul este ținut în poala utilizatorului.

ProArt StudioBook One

Ecranul 4K UHD validat PANTONE din echiparea lui ProArt StudioBook One este cu adevărat uimitor, oferind o rată de refresh super rapidă de 120 Hz. Acesta este acoperit cu sticlă dintr-o margine în alta, potrivindu-se coloristic cu ramele. Raportul ecran-corp este de 84%, imaginile redate fiind captivante. Acoperirea de 100% a paletei Adobe RGB și indicele Delta-E < 1 garantează reproducerea fidelă a culorilor și acuratețea ecranului.

Pentru creatorii de conținut, software-ul este cheia. Din acest considerent, ASUS testează și investește în procedurile comprehensive de certificare ISV (Independent Software Vendor) pentru a asigura cea mai bună experiență de lucru cu aplicațiile software profesionale.

ProArt StudioBook Pro X

ProArt StudioBook Pro X este primul laptop dotat cu NVIDIA Quadro care dispune de ASUS ScreenPad 2.0 și ecran ASUS NanoEdge cu margini subțiri pe toate cele patru laturi. Designul inovator a permis obținerea unui raport ecran-corp de 92%, aspectul imaginii fiind de 16:10, pentru o experiență vizuală cu adevărat captivantă. ProArt StudioBook Pro X oferă o acoperire de 97% a spectrului de culori DCI-P3 și o acuratețe ridicată în redarea culorilor.

Cu ProArt StudioBook Pro X, utilizatorii pot edita și procesa fișiere cu mai multe straturi de obiecte, grație graficii NVIDIA Quadro RTX 5000 de nivel profesional, optimizată pentru stabilitate și performanță în aplicațiile software profesionale. Laptopul poate fi echipat cu procesor Intel Xeon sau Intel Core i7 din generația a 9-a cu șase nuclee fizice – combinația optimă de frecvență ridicată și număr de fire de execuție pentru gestionarea unor aplicații complexe cu mai multe operații în paralel.

Raid-ul 0 conectat direct la procesor susține cea mai rapidă stocare posibilă, cu viteze de transfer de până la 6 GBps în comparație cu lățimea de bandă tradițională de 4 GB. În plus, ProArt StudioBook Pro X a fost proiectat să funcționeze la încărcarea maximă, fără a fi nevoie să reducă viteza procesorului sau a plăcii video, ceea ce îl face extrem de fiabil chiar și în cele mai solicitante sarcini.

ProArt StudioBook Pro X

ProArt StudioBook Pro X este primul model din serie care integrează ScreenPad 2.0. Acest ecran tactil secundar interactiv îmbunătățește experiența uzuală de interacțiune cu laptopul, oferindu-le utilizatorilor o interfață intuitivă, similară celei de pe un smartphone, prin intermediul căreia pot gestiona cu ușurință sarcinile și își pot crea un flux de lucru multitasking fluid.

Dimensiunile compacte ale acestui laptop de 17” sunt comparabile cu ale multora de 15”, portabilul încăpând cu ușurință într-o servietă sau o geantă de tip poștaș, fiind gata de lucru de oriunde. De asemenea, notebook-ul iese în evidență printr-un aspect elegant în tema coloristică Star Grey cu elemente fine argintii.

ProArt Station D940MX

ProArt Station D940MX este o stație de lucru compactă, de tip desktop, adresată creatorilor de conținut și profesioniștilor media. Având o carcasă cu volumul de doar 8 litri, este unul dintre cele mai mici desktop-uri de pe piață, dar care poate dezvolta performanțe incredibile, grație unei plăci de bază cu două părți găzduind procesorul puternic, GPU-ul și memoria. Computerul este echipat cu Intel Core i9 de generația a 9-a, până la 64 GB memorie DDR4 2666MHz, grafică NVIDIA Quadro RTX 4000 sau NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti, stocare duală – 512GB PCIe SSD și 1TB HDD, și două porturi cu Thunderbolt 3 pe panoul frontal pentru conectivitate ultra-rapidă.

Pe lângă dimensiunea compactă, ProArt Station D940MX are și un design elegant, modern, cu elemente unice gândite special pentru creatorii de conținut, inclusiv un indicator LED în partea de jos a șasiului care indică starea actuală a PC-ului. Utilizatorii pot lua o pauză, îndepărtându-se de ProArt Station D940MX atunci când este procesat și exportat un proiect grafic. Pot arunca o simplă privire spre LED pentru a afla dacă procesul a fost finalizat.

ProArt Station D940MX

ProArt Station D940MX dispune de un sistem termic hibrid avansat pentru a putea degaja căldura acumulată în interiorul său compact. Acesta are o cameră de vapori 2D și conducte de căldură pentru a scădea temperatura internă per ansamplu cu până la 6,8°C. Patru ventilatoare amplasate în diferite zone ale carcasei ajută la disiparea rapidă a căldurii, inclusiv un ventilator auxiliar montat pe hard disk, fluxul de aer crescând cu până la 9% pentru a asigura stabilitatea.

ProArt Station D940MX are o răcire puternică, dar funcționează totuși silențios, generând un zgomot de până la 19 dB în repaos și de până la 37 dB atunci când rulează în sarcină maximă, fără a-i distrage pe utilizatori din lucru și fără a deranja în fundal în timpul streaming-ului sau înregistrărilor. Întrunind cerințele exigente ale creatorilor de conținut, ProArt Station D940MX îndeplinește standardele stricte de durabilitate ale standarului militar MIL-STD-810G, asigurând performanțe fiabile pe termen lung.

ProArt Creator Center

Disponibilă pe produsele din gamă, aplicația ProArt Creator Center oferă funcții precum calibrarea culorilor, optimizarea performanțelor și sincronizarea. Utilizatorii pot calibra afișarea dispozitivului lor în orice moment și pot sincroniza setările între dispozitivele ProArt conectate. ProArt Creator Center permite, de asemenea, monitorizarea și optimizarea facilă a performanțelor sistemului în timpul activității. Utilizatorii nu mai sunt nevoiți să aștepte finalizarea unui export de proiect, putând monitoriza evoluția sarcinii pe smartphone.

ASUSPRO B9 (B9450)

Noul ASUSPRO B9 (B9450) este cel mai ușor laptop de afaceri din lume, cântărind doar 880 de grame. Cu performanțe excepționale, dimensiuni de ultra-portabil, conectivitate rapidă, calitate fiabilă și securitate avansată, B9 este proiectat pentru a le oferi profesioniștilor business o experiență de nivelul următor, atunci când călătoresc.

ASUSPRO B9 este pregătit pentru multi-tasking grație procesoarelor Intel Core, inclusiv din generația a 10-a, a stocării ultra-rapide cu două unități SSD PCIe 3.0 x4 de 1TB – cu suport pentru RAID 0 sau 1 pentru recuperarea rapidă de date și copii de rezervă – și a conectivității superioare prin Intel Wi-Fi 6 (Gig+ 802.11ax) și Thunderbolt 3.

ASUSPRO B9 (B9450)

Pe lângă greutatea de doar 880 de grame, ASUSPRO B9 este și extrem de compact, având un ecran NanoEdge, cu margini înguste pe toate cele patru laturi, cu un raport ecran-corp remarcabil de 94%. Astfel, un ecran de 14” a fost integrat într-o carcasă compactă de 13”. Cu un profil de 14,9 mm, laptopul poate fi transportat cu ușurință în cazul călătoriilor de afaceri, oferind o autonomie extinsă pe baterie, fiind mereu gata de lucru, oricând și oriunde.

ASUSPRO B9 a fost testat conform standardele militare dure MIL-STD 810G din SUA pentru a asigura o fiabilitate sporită. De asemenea, B9 păstrează datele utilizatorului în siguranță cu un cip de securitate Trusted Platform Module 2.0 (TPM) și o cameră IR încorporată pentru autentificări biometrice sigure.

ZenBook Pro Duo (UX581) și ZenBook Duo (UX481)

ASUS ZenBook Pro Duo (UX581) este un laptop ultra-portabil inovator echipat cu noul ASUS ScreenPad Plus – ecranul tactil secundar care extinde și îmbunătățește capacitățile interactive oferite de prima ediție ScreenPad. ScreenPad Plus se integrează perfect cu ecranul principal al laptopului, oferind nenumărate posibilități creative prin care creatorii de conținut își pot îmbunătăți productivitatea și lucra mai ușor în multitasking.

ASUS ZenBook Pro Duo

ASUS ZenBook Pro Duo cu ScreenPad Plus

ZenBook Pro Duo oferă performanțe extreme pentru activități de creație fără efort, grație procesoarelor Intel Core de generația a 9-a și unui GPU NVIDIA GeForce RTX 2060. De asemenea, dispune de un ecran tactil OLED HDR cu diagonală de 15,6”, rezoluție 4K UHD (3840 x 2160), validat Pantone și certificat VESA DisplayHDR TrueBlack 500.

ASUS ZenBook Pro Duo (UX581)

ASUS ZenBook Pro Duo (UX581)

Pentru profesioniștii creativi care vor un laptop cu un ecran secundar mai mic, ZenBook Duo de 14” este alegerea perfectă. Acesta dispune de aceleași funcții ScreenPad Plus ca ZenBook Pro Duo, dar într-o carcasă mai ușoară și mai mică. Echiparea de top cuprinde un procesor Intel Core i7 de generația a 10-a și o grafică GeForce MX250 de 10 Gen, are un ecran PANTONE validat FHD NanoEdge și un ScreenPad Plus.