HomeStiriLansariASUS a dezvăluit gama de laptopuri Zenbook 2022

ASUS a dezvăluit gama de laptopuri Zenbook 2022

ASUS a prezentat gama 2022 de laptopuri sofisticate și de înaltă performanță Zenbook Pro și Zenbook S în cadrul evenimentului online The Pinnacle of Performance. Noile și cuprinzătoarele serii Zenbook Pro și Zenbook S includ laptopuri standard, convertibile și cu două ecrane, cu dimensiuni cuprinse între 13 și 17,3 inchi, toate cu un design nou și modern și cu cele mai recente procesoare de înaltă performanță Intel® Core™ din seria H de generația a 12-a sau procesoare AMD Ryzen™ 6000 din seria H, până la GPU-uri NVIDIA® GeForce RTX™ din seria 30 pentru laptopuri, cu beneficiile ecosistemului NVIDIA Studio, alături de numeroase inovații care îmbunătățesc performanța și productivitatea.

„La ASUS, continuăm să urmărim neîncetat inovația, pentru a împinge creativitatea fiecăruia la nivelul următor”, a declarat Rex Lee, vicepreședinte ASUS și Director al BU Personal Computer. „Mulțumită utilizatorilor noștri, ASUS a devenit brandul de laptopuri NVIDIA Studio1 pentru creatorii de conținut numărul 1 la nivel mondial. Iar de la lansarea celei mai cuprinzătoare game de laptopuri OLED, în 2021, ASUS a câștigat primul loc la nivel mondial cu laptopurile OLED2,” a continuat el. „Odată cu îmbunătățirea completă a noilor noastre serii Zenbook Pro și Zenbook S, aceste laptopuri compacte premium iconice nu numai că ating performanțe de vârf, dar oferă, de asemenea, ecrane OLED uimitoare, inovații și un nou aspect modern.”

ASUS a lansat noua campanie de marketing pentru Zenbook, denumită „Incredible Comes From Within (Incredibilul vine din interior)”, dezvăluită de Galip Fu, ASUS Global Marketing Director, Consumer PC. „De-a lungul ultimilor 10 ani, seria Zenbook s-a transformat, reflectând perfect călătoria ASUS în căutarea incredibilului”, a explicat acesta. „Cu noul nostru portofoliu 2022, Zenbook trece la nivelul următor. Incredibilul vine din interiorul tău, de la toți oamenii care văd lucrurile din perspective diferite, creând ceea ce nu a mai fost creat vreodată. Zenbook este perfect plasat pentru a-i susține pe cei care nu se vor mulțumi cu puțin, așa că, anul acesta, lansăm campania Incredible Comes from Within pentru a continua aventura noastră în căutarea incredibilului.”

ASUS a încheiat un parteneriat cu NVIDIA pentru a aduce toate avantajele oferite de NVIDIA Studio pe noile laptopuri Zenbook Pro, inclusiv optimizări software și drivere NVIDIA Studio preinstalate, pentru o performanță și o fiabilitate sporite în aplicațiile creative. Artiștii vor putea crea la viteza imaginației datorită beneficiilor hardware dedicate, care accelerează fluxurile de lucru 3D, editare video, live streaming și design grafic. În plus, ei au acces la instrumente exclusive NVIDIA, inclusiv NVIDIA Omniverse pentru editare și colaborare 3D, NVIDIA Broadcast pentru livestreaming și NVIDIA Canvas pentru pictură de peisaje asistată de inteligența artificială.

Reproiectat pentru performanță

Toate laptopurile premium din seriile Zenbook Pro și Zenbook S din 2022 au un design complet nou „Zen modern”, care le conferă un aspect simplu și sofisticat, cu detalii noi, cum ar fi evidențierea marginilor tăiate în trepte cu diamantul și noua monogramă ASUS „A” de pe capac. Continuând tradiția Zenbook, accentul este pus pe eleganță și portabilitate, combinate cu performanțe de primă clasă.

Pentru performanțe fără precedent într-o carcasă compactă, seriile Zenbook Pro și S utilizează acum până la cele mai recente procesoare Intel Core din seria H de generația a 12-a sau AMD Ryzen 6000 din seria H. Performanța maximă susținută – până la un TDP combinat de până la 140W, în funcție de model – este asigurată de soluții de răcire noi și îmbunătățite în întreaga gamă, inclusiv ASUS IceCool, IceCool Plus și IceCool Pro. În plus, Zenbook Pro 16X OLED (UX7602) și Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) introduc noul Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra), un mecanism inovator de auto-înclinare, care ridică ecranul tactil secundar ASUS ScreenPad™ Plus sau tastatura ASUS ErgoSense pentru a permite o răcire îmbunătățită și o mai bună ergonomie.

Cel mai puternic Zenbook din toate timpurile: Zenbook Pro 16X OLED

Modelul de top al noii game este Zenbook Pro 16X OLED, un laptop fără compromisuri destinat creatorilor, cu o multitudine de caracteristici inovatoare în materie de design, toate concepute pentru a ajuta creativitatea în mișcare, inclusiv mecanismul AAS Ultra pentru performanțe maxime. Zenbook 16X OLED are un corp monobloc compact de 2,4 kg – prelucrat la CNC dintr-un aliaj de aluminiu super-rezistent de calitate aerospațială din seria 6000 – care are o grosime de doar 16,9 mm, astfel încât este ușor să devii creativ în mișcare.

Zenbook Pro 16X OLED este un laptop validat de NVIDIA Studio, bazat pe procesoare Intel Core care urcă în gamă până la un i9-12900H de generația a 12-a, precum și de o placă video pentru laptop NVIDIA GeForce RTX 3060, modelul oferind performanțe mobile extreme. Componentele de înaltă performanță din nucleul său trebuie să fie răcite eficient pentru a-și atinge potențialul maxim. Acest proces începe cu noul sistem de răcire ASUS IceCool Pro, care utilizează două ventilatoare silențioase IceBlades, fiecare cu 97 de pale curbate 3D. Acestea răcesc camera de vapori și conductele de căldură de 5 mm care vin de la CPU și GPU, iar aerul cald este evacuat eficient către exterior prin intermediul noului mecanism AAS Ultra, cu o ridicare de 14,5 mm, care înclină, de asemenea, tastatura cu 7° în mod ergonomic. Rezultatul este că procesorul și GPU-ul pot funcționa la un TDP combinat de până la 140W în modul Performance fără blocaje, nivelul de zgomot fiind sub 40 dB în modul Standard. Bateria de mare capacitate de 96 Wh oferă o autonomie de până la 10 ore, pentru ca Zenbook Pro 16X OLED să reziste chiar și în cele mai solicitante zile de lucru.

Zenbook Pro 16X OLED (UX7602)

Zenbook Pro 16X OLED (UX7602)

Pentru imagini uimitoare, Zenbook Pro 16X OLED este echipat cu un ecran tactil OLED HDR 16:10 de 16 inchi cu rezoluție 4K, 550 niți și Dolby Vision®, lider la nivel mondial. Validat PANTONE® pentru redarea culorilor la standarde industriale, acesta are o gamă de culori de calitate cinematografică 100% DCI-P3 și este certificat VESA DisplayHDR™ True Black 500 pentru cele mai profunde nuanțe de negru. Alte caracteristici inovatoare și îmbunătățite includ noul sistem de iluminare inteligentă ASUS White-RGB, care permite o interactivitate inteligentă, cum ar fi alertele vizuale pentru starea de alimentare sau de performanță, controlerul rotativ ASUS Dial, pentru un control precis al aplicațiilor creative cu vârful degetelor și un touchpad mărit cu feedback haptic pentru confort de tip „click-anywhere”. Zenbook Pro 16X OLED redefinește ceea ce ar trebui să fie un laptop pentru creatori și ajută la elevarea creativității la următorul nivel.

Ecrane duale, evoluate: Zenbook Pro 14 Duo OLED

Zenbook Pro 14 Duo OLED este un laptop cu două ecrane, destinat creatorilor. Puternic și compact, acesta este primul laptop cu ecran OLED de 14,5 inci 2,8K 120 Hz din lume. Dispune de un touchscreen secundar ScreenPad Plus de 12,7 inchi, mai mare și mai luminos, de ultimă generație, și de mecanismul cu înclinare automată AAS Ultra, care îmbunătățește atât răcirea, cât și ergonomia.

Puternicul Zenbook Pro 14 Duo OLED este o adevărată uzină media certificată Intel Evo™, care le permite creatorilor să își amplifice la maximum puterile creative. Procesorul flagship Intel Core i9 12900H de generația a 12-a și GPU-ul pentru laptop NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti din clasa destinată creatorilor sunt răcite pentru performanțe extreme, TDP-ul combinat ajungând până la 85 de wați. Tehnologia de răcire ASUS IceCool Plus e ajutată de mecanismul AAS Ultra, care ventilează eficient carcasa și înclină ecranul tactil secundar ScreenPad Plus cu 12°, poziționându-l la un unghi confortabil pentru atingere și vizualizare, pentru a asigura o experiență perfectă și captivantă.

Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402)

Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402)

Pentru imagini de clasă studio, ecranul tactil principal Dolby Vision 2,8K OLED HDR 16:10, lider la nivel mondial, oferă o rată de reîmprospătare fluidă de 120 Hz, o luminozitate de vârf îmbunătățită de 500 de niți, o acuratețe a culorilor validată de PANTONE și o gamă de culori DCI-P3 de calitate cinematografică acoperită în proporție de 100 %, precum și o protecție a ochilor certificată de TÜV Rheinland.

Zenbook Pro 14 Duo OLED își eclipsează rivalii, devenind astfel laptopul OLED compact de ultimă generație pentru creatorii exigenți. Pentru utilizatorii care au nevoie de un afișaj mai mare, modelul existent Zenbook Pro 15 Duo OLED de 15,6 inchi (UX582) a fost actualizat pentru anul 2022, iar acum dispune de un procesor Intel Core i9-12900H de generația a 12-a, cu un GPU pentru laptop NVIDIA GeForce RTX 3060.

Seria Zenbook Pro

Pe lângă modelele emblematice de 14,5 și 16 inchi, seria Zenbook Pro include și noul laptop convertibil Zenbook Pro 15 Flip OLED (UP6502) de 15,6 inchi și Zenbook Pro 17 (UM6702), primul Zenbook de 17,3 inchi din istorie. Seria Zenbook Pro oferă utilizatorilor cea mai mare putere într-un format compact și elegant.

Versatilul Zenbook Pro 15 Flip OLED, certificat Intel Evo, este echipat cu primul ecran tactil OLED de 15,6 inchi cu rezoluție 2,8K și 120 Hz din lume. Laptopul beneficiază de un procesor Intel Core i7 de până la generația a 12-a și de noua grafică discretă Intel Arc™ A370M pentru a oferi utilizatorilor avansați o putere multitasking și multimedia remarcabilă, îmbunătățită cu tehnologia termică ASUS IceCool Plus pentru performanțe maxime susținute.

Designul compact, elegant, subțire și ușor prezintă margini tăiate în trepte cu diamantul, o balama ErgoLift de 360° și o cameră IR HD pentru autentificarea facială rapidă. Un senzor combinat de lumină ambientală și de culoare RGB permite ajustarea automată a luminozității și culorii. Pentru o experiență cinematografică imersivă, sistemul audio Dolby Atmos® cu patru difuzoare, certificat Harman Kardon, oferă un sunet multidimensional ultra-realist.

Zenbook Pro 17 dispune de un ecran tactil expansiv 2,5K IPS NanoEdge Dolby Vision de 17,3 inchi, validat PANTONE, cu o rată de reîmprospătare ultra-rapidă de 165 Hz. Performanța creativă și productivitatea excelentă sunt asigurate de un procesor AMD Ryzen 9 6900HX și de un GPU NVIDIA GeForce RTX 3050. Pentru experiențe audio de calitate superioară, există un sistem audio Dolby Atmos certificat Harman Kardon, acționat de un amplificator inteligent puternic. Designul elegant și modern este finisat în culoarea elegantă Tech Black.

Seria Zenbook S

Seria Zenbook S, ultra-subțire și ultra-ușoară, primește, de asemenea, două noi modele de 13,3 inchi, concepute pentru cea mai bună portabilitate: convertibilul Zenbook S 13 Flip OLED și Zenbook S 13 OLED, cel mai ușor laptop OLED de 13,3 inchi din lume. Cu eficiență energetică remarcabilă și bateriile de mare capacitate ale noii serii Zenbook S, utilizatorii nu mai trebuie să aleagă între performanță și durata de viață a bateriei.

Cu balamaua versatilă ErgoLift de 360°, Zenbook S 13 Flip OLED le permite utilizatorilor să lucreze sau să se joace în orice mod doresc: laptop, cort, stand, tabletă – sau orice altceva între acestea. Balamaua proiectată cu precizie este testată intens pentru a asigura o fiabilitate maximă. Noul design unibody contemporan, elegant și compact – realizat din aliaj premium de magneziu-aluminiu și finisat într-o gamă de două culori noi fresh – are o greutate de doar 1,1 kg și o grosime de 14,9 mm pentru o portabilitate fără efort. Procesorul Intel Core i7 din a 12-a generație îi oferă performanța necesară în îndeplinirea cu ușurință a oricărei sarcini. O baterie de lungă durată de 67 Wh, trei porturi ultra-rapide Thunderbolt™ 4 USB-C® și un cititor de carduri microSD fac din acest laptop companionul portabil ideal.

Zenbook S 13 Flip OLED este dotat cu funcții inteligente concepute pentru a spori securitatea și eficiența. O funcție de detectare a prezenței permite conectarea și deconectarea automată atunci când utilizatorul se apropie, respectiv se îndepărtează de laptop, iar un senzor de amprentă digitală pe butonul de alimentare permite conectarea instantanee cu o singură atingere, fără parolă. Un senzor de culoare RGB ajustează automat luminozitatea afișajului și temperatura de culoare pentru a se potrivi cu mediul ambiant. Proiectat în colaborare cu Intel, Zenbook S 13 Flip OLED va îndeplini cerințele unui laptop Intel Evo prin specificațiile hardware-ului Intel și principalele obiective de experiență privind capacitatea de reacție, trezire instantanee, durata de viață a bateriei, încărcarea rapidă și colaborarea inteligentă.

Zenbook S 13 OLED este un companion elegant, ușor și puternic pentru cei caracterizați de un stil de viață dinamic. Acest model integrează o mulțime de tehnologii avansate în carcasa super-subțire din aliaj de magneziu și aluminiu de 14,9 mm și doar 1 kg, incluzând un procesor până la AMD Ryzen 7 6800U cu grafică AMD Radeon™ 680M. Finisat într-una dintre cele patru culori noi și sofisticate – Ponder Blue, Aqua Celadon, Vestige Beige sau Refined White – Zenbook S 13 OLED este conceput pentru a ieși în evidență, dar se integrează oriunde. Autonomia bateriei de până la 19 ore, conectivitatea completă – inclusiv USB 3.2 Gen 2 Type-C și USB-C Easy Charge – îl transformă în partenerul perfect pentru călătorii.

Ecranul tactil 16:10 2,8K OLED HDR NanoEdge Dolby Vision este validat PANTONE pentru o fidelitate superbă a culorilor, certificat VESA DisplayHDR True Black 500 pentru cele mai profunde nuanțe de negru și are o gamă de culori ultra-vii, acoperind 100% gamutul de culoare DCI-P3 pentru o experiență de vizionare la superlativ. Protecția îmbunătățită a ochilor este asigurată de emisiile scăzute de lumină albastră certificate de TÜV Rheinland. Sunetul multidimensional imersiv este asigurat de un sistem audio Dolby Atmos, certificat de Harman Kardon, cu un amplificator inteligent puternic.

Note:
1 Sursa: Conform datelor combinate din cercetările retail GFK și NPD din Februarie 2022, piața globală de laptopuri cu NVIDIA Studio.
2 Sursa: Conform datelor combinate din cercetările retail GFK și NPD în perioada 2021 Q4 – 2022 Q1, la nivel global.