HomeStiriASUS a anunțat placa video Strix GTX 750 Ti OC
ASUS Strix GTX 750 Ti OC

ASUS a anunțat placa video Strix GTX 750 Ti OC

ASUS a anunțat Strix GTX 750 Ti OC, o nouă placă video motorizată de unitatea de procesare grafică NVIDIA GeForce GTX 750 Ti, concepută pentru utilizatorii ce trăiesc jocurile pe muchie de cuțit. Inspirată de numele antic al bufniței, Strix va reuni o nouă serie de produse ASUS dezvoltate pentru gaming. Strix înseamnă simțuri ascuțite, vedere clară și abilitatea de a simți mediul, permițând jucătorului să detecteze și să reacționeze la cea mai mică mișcare.

Strix GTX 750 Ti OC este însoțită de tehnologii exclusive ASUS, incluzând DirectCU pentru performanțe mai rapide și tehnologia de răcire 0dB pentru jocurile cu grafică simplă și rularea de filme Blu-ray, fără zgomot de fundal. Noua placă dispune de componentele ASUS Super Alloy Power pentru durabilitate îmbunătățită și GPU Tweak pentru un overclocking mai simplu și mai flexibil.

Strix GTX 750 Ti OC este echipată cu 2GB de memorie video GDDR5 și funcționează la frecvențe supratactate până la 1202MHz.

Jocuri silențioase, viteze cu 7.7% mai mari și o răcire cu 58% mai bună față de designul de referință

Strix GTX 750 Ti OC beneficiază de tehnologia exclusivă DirectCU II. Acest design inovator pune în contact direct conductele de cupru cu diametrul de 6mm și nucleul grafic al plăcii, astfel încât căldura să fie eliminată cu eficiență extremă. Noua placă beneficiază de un heat-sink cu o arie cu 190% mai mare decât designul de referință, permițând modelului Strix GTX 750 Ti OC să ruleze de 3 ori mai silențios și la temperaturi cu 58% mai joase. Atunci când rulează jocuri la rezoluții HD de până la 1920×1080 pixeli și în medii cu temperatura de până la 50°C, Strix GTX 750 Ti OC își oprește automat ventilatorul, permițând rularea unor jocuri precum Counter-Strike Online într-un mediu lipsit de zgomot.

Construită pentru durabilitate, proiectată pentru performanță

Placa video Strix GTX 750 Ti OC este construită cu componente Super Alloy Power pentru o mai bună durabilitate și o răcire îmbunătățită. Condensatorii solizi, bobinele cu miez dur și tranzistorii MOSFET întăriți rezistă unor solicitări mai mari, grație materialelor cu formule speciale. Tehnologia Super Alloy Power reduce zgomotul generat de componente (precum bâzâitul) și cresc durata de viață a plăcii grafice de până la 2.5 ori.

ASUS Strix GTX 750 Ti OC

ASUS Strix GTX 750 Ti OC

Strix GTX 750 Ti OC include GPU Tweak, un instrument exclusiv ce permite utilizatorului să controleze în timp real vitezele nucleului grafic, tensiunile și frecvențele pentru memorii, astfel încât supratactarea plăcii să se realizeze cât mai simplu. GPU Tweak oferă și posibilitatea de a transmite acțiunea de pe ecran pe internet, în timp real, pentru cei care vor să urmărească desfășurarea jocului. Streamingului i se pot adăuga un titlu și un text dinamic, imagini și fotografii preluate de webcam.

Prețuri și disponibilitate

Placa video Strix GTX 750 Ti OC va fi disponibilă în România la începutul lunii august la un preț aproximativ de 750 lei (TVA inclus).

Specificații STRIX-GTX750TI-OC-2GD5

  • NVIDIA GeForce GTX 750 Ti
  • PCI Express 3.0
  • Memorie 2048MB (2GB) GDDR5
  • Frecvență nucleu 1124MHz
  • Frecvență supratactată 1202MHz
  • Frecvență memorii 5400MHz
  • Interfață memorii 128-biți
  • Ieșire Dual-link DVI-I
  • Ieșire DisplayPort
  • Ieșire HDMI