HomeStiriROG GX700: Primul laptop din lume răcit cu lichid – Video
ROG GX700 la East European Comic Con 2016

ROG GX700: Primul laptop din lume răcit cu lichid – Video

ASUS a făcut un pas curajos și a adus pe piață primul laptop de gaming din lume, răcit cu lichid. Lucruri considerate imposibile până acum au fost puse în operă de ASUS care ne-a arătat că un procesor Intel Core i7 din generația a șasea poate fi tactat la frecvența de 4GHz chiar și atunci când este montat pe un laptop.

ROG GX700 la East European Comic Con 2016

ROG GX700 la East European Comic Con 2016

Secretul noului GX700 constă într-un sistem de management termic hibrid, ce folosește atât aerul cât și lichidul pentru a duce căldura departe de componentele sensibile ale laptopului, cum ar fi procesorul sau placa video.

Modulul exclusiv denumit Hydro Overclocking System permite andocarea laptopului și conexiunea perfectă a conductelor ce transportă lichidul de răcire. Cu ajutorul mai multor radiatoare, ventilatoare, a unei rețele complexe de conducte și a unei pompe, lichidul circulă prin acest sistem eliminând căldura în cel mai eficient mod. Conexiunea brevetată dintre modulul de răcire și laptop permite trecerea ușoară a fluidului, fără scurgeri. Conectarea și deconectarea nu implică nicio întrerupere.

ROG GX700 cu stația de răcire ROG Hydro Overclocking System

ROG GX700 cu stația de răcire ROG Hydro Overclocking System

GX700 este motorizat de un Intel Core i7 6820HK, cel mai puternic procesor al momentului, ce poate fi integrat pe un laptop. Cu ajutorul modulului ROG Hydro Overclocking System, procesorul este supratactat cu până la 48%, frecvența urcând la valoarea de 4GHz. Alături de procesor, stau 64GB de memorie RAM DDR4 ce lucrează la 2800MHz.

Iar ca lucrurile să fie duse cu adevărat la extrem, ASUS a montat și o placă video NVIDIA GeForce GTX980 ce dispune de tehnologia NVIDIA G-SYNC. Nu e un GPU mobil, ci avem de a face cu versiunea desktop, iar pe placa video avem 8GB de memorie GDDR5.

Modului G-SYNC sincronizează rata de refresh a plăcii grafice cu cea a panoului IPS. GX700 e primul laptop din lume cu grafică reală 4K, ce poate să ofere jocuri fluide la rezoluție 4K. Sunt piață sunt disponibile două variante de echipare, fie cu rezoluție 4K, fie FullHD. Ambele ecrane sunt mate, cu diagonala de 17,3 inci.

ROG GX700

ROG GX700

Atât procesorul, cât și placa video pot fi supratactate la frecvențe superioare grație multiplicatorului deblocat și BIOS-ului cu opțiuni avansate. Datele sunt stocate pe două SSD-uri de 256 sau 512GB montate în system RAID 0.

ASUS nu vinde doar laptopul în sine, ci un întreg sistem menit să asigure performanța. Laptopul vine însoțit de troller foarte util atunci când utilizatorul se deplasează la o competiție de gaming sau pur și simplu pleacă într-o vacanță și vrea să-și ia cu el întregul arsenal de gaming.

Prezentare video: ROG GX700


Află mai multe despre primul laptop de gaming cu sistem de răcire cu lichid accesând pagina: https://www.asus.com/ro/Notebooks/ROG-GX700VO/