HomeTehnologiiDispozitivele hibrid – comoditate și portabilitate

Dispozitivele hibrid – comoditate și portabilitate

„Dispozitiv hibrid” sună destul de științifico-fantastic, dar acest tip de dispozitive există de ceva vreme. Prima generație de Transformer a lansat acest trend în rândul produselor ASUS, iar acum ne așteptăm să vedem din ce în ce mai multe produse de acest tip.

Ideea de bază este simplă. Plecăm de la un gadget de bază care va fi nucleul ansamblului, apoi prin adăugarea diverselor extensii, funcționalitatea lui devine tot mai complexă.

În cazul generației Tranformer, principiul este tocmai acesta. Atât Transformer TF101, cât și Transformer Prime, Infinity sau 300 au la bază tableta Android de 10 inci la care se adaugă docking-ul. Tastatura QWERTY a acestuia împreună cu bateria suplimentară și porturile adiționale sporesc uzabilitatea dispozitivului.

Transformer Pad 300

Transformer Pad 300

Acest concept atinge noi culmi cu noul ASUS Padfone. De această dată, ASUS s-a întrecut pe sine proiectând un gadget care înglobează un smartphone, o tabletă și un netbook. Nucleul ansamblului este telefonul – pe el se stochează datele și el este responabil de procesarea lor. Acesta poate fi introdus în docking-ul tabletă, iar apoi în docking-ul QWERTY pentru a oferi posibilităţi de funcţionare cât se poate de curpinzătoare.

Padfone

Padfone

De ce să optăm pentru un dispozitiv hibrid?

Argumentul principal este că ai funcționalități complexe într-un singur gadget.

Cu Transformer de exemplu, ai două dispozitive într-unul singur. O tabletă puternică pe care o poți conecta la docking și poți tasta exact ca pe un netbook. Foloseși Transformer-ul în funcție de nevoile tale.

Ați spune că este cam același lucru dacă ai avea și o tabletă și un netbook, dar cu un dispozitiv hibrid, ai nevoie de o singură copie a datelor. Dacă vei lucra când pe netbook, când pe tabletă, vei avea probabil diverite versiuni ale fișierelor tale pe care va trebui să le plimbi de la un dispozitiv la altul.

Dacă ne gândim mai departe, și costul este redus. Cu un singur abonament pentru dispozitivul hibrid, poți avea acces online când nu ești într-o rețea WiFi. Avem nevoie de un singur abonament, deci costurile scad.

Spode și Bethan de la techinstyle.tv au pregătit un video pentru a explica aceste idei. Îl puteți vedea mai jos.