HomeStiriLansariASUS și Google lansează prima tabletă Nexus
Google & ASUS Nexus 7

ASUS și Google lansează prima tabletă Nexus

Nexus 7 este prima tabletă din lume care se poate lăuda cu cea mai recentă a sistemului de operare Android4.1 Jelly Bean. Nu numai atât, dar Nexus 7 este și prima tabletă din lume care măsoară numai 7 inci în diagonală și are procesor quad-core. Pe lângă toate acestea, este și primul produs rezultat dintr-o colaborare ASUS – Google.

Grafică minunată în numai 7 inci

Procesorul NVIDIA Tegra 3 cu 4+1 nuclee va face ca browsing-ul și aplicațiile să meargă brici pe noua tabletă care promite portabilitate și lejeritate în manevrări. Chiar dacă ecranul măsoară numai 7 inci, nu înseamnă că ASUS și Google au neglijat partea grafică. Procesorul grafic GeForce are 12 nuclee și oferă o redare a imaginilor impecabilă.

Cu un ecran de înaltă rezoluție 1280×800, capabil să redea culori vibrante, Nexus 7 aduce la viață aplicațiile, jocurile, cărțile și filmele. Noua tehnologie ASUS TruVivid îmbunătățește calitatea culorilor și luminozitatea, în timp ce panoul IPS oferă grafică detaliată și precisă, cu unghiuri largi de vizualizare de 178 de grade.

Sticla rezistentă la zgârieturi Corning FIT și carcasa texturată ce previne alunecarea asigură robustețea incredibilă a tabletei Nexus 7, întrunind cerințele utilizatorilor dinamici. Oferind o autonomie de 9.5 ore, având un profil de numai 10.5mm și cântărind 340 grame, tableta are portabilitatea unei cărți, fiind însă conectată la conținutul digital din întreaga lume.

Jocurile sunt îmbunătățite de senzorii lui Nexus 7, care includ giroscop, accelerometru și NFC, precum și un ecran sensibil în 10 puncte. Utilizatorii pot explora peste 600.000 de aplicații și jocuri disponibile în magazinul Google Play.

Google & ASUS Nexus 7

Dimensiuni reduse – autonomie mare

Cu un profil de numai 10,5mm și o greutate de 340 grame, noul Nexus 7 oferă o autonomie de 9,5 ore. Ecranul, cel mai periculos consumator de curent, are o rezoluție de 1280×800 pixeli  și unghi de vizualizare larg de 178 de grade și este sensibil în 10 puncte.

Debutul Android 4.1 Jelly Bean

Cea mai populară platformă din lume a ajuns la varianta 4.1 pe care o putem testa în premieră pe noua tabletă Nexus. Noua versiune de Android este mai rapidă și mai intuitivă ca niciodată.

Nexus 7 este construită pentru Google Play. Accesul la colecția de muzică, filme și aplicații va fi floare la ureche. Pentru o perioadă limitată și în unele regiuni, tabletele Nexus vor fi preîncărcate cu credit în valoare de 25 de dolari pentru a ajuta utilizatorul să se răsfețe cu niște conținut digital.

Colaborare de succes

ASUS s-a declarat încântat de acest proiect alături de Google.

Suntem foarte încântați de acest parteneriat și de sinergia pe care o aduce utilizatorilor

Directorul ASUS, Jonney Shih.

Google, în schimb, își exprimă mulțumirea resimțită față de calitatea produsului final.

Ne-am dorit să construim o tabletă care să fie suficient de ușoară și de portabilă pentru a avea divertismentul favorit oriunde v-ați deplasa, dar fără să compromitem puterea și performanța. Împreună cu ASUS, am fost capabili să realizăm acest lucru în Nexus 7. Cu un preț de pornire de 199 dolari, va fi un produs de care se va putea bucura fiecare.

Andy Rubin, SVP al diviziei Mobile and Digital Content din cadrul Google