HomeProduseLaptopuriZenBook Flip 13 OLED (UX363): De ce să alegi un laptop cu ecran OLED
Laptop ZenBook Flip 13 OLED

ZenBook Flip 13 OLED (UX363): De ce să alegi un laptop cu ecran OLED

ZenBook Flip 13 OLED poate fi atât un laptop de birou, cât și unul personal cu avantaje în special pentru o familie cu copii. Bugetul pentru achiziție e mediu, însă avantajele detaliate în clip și mai jos indică o investiție foarte bună gândindu-ne la portabilitate, flexibilitate și calitatea ecranului.

Laptopul e foarte compact, cu muchia de 13,9 milimetri și greutate de numai 1,3 kilograme. Are toate porturile necesare: HDMI, două USB-C cu Thunderbolt 4 și un USB 3.2 tip A.

Putem opta pentru un procesor Intel Core i5 sau i7 de generația a 11-a. Memoria RAM e integrată, capacitatea top fiind de 16GB la 4266MHz. Placa video integrate e de generație nouă – Intel Iris Xe, iar pentru stocare avem un SSD rapid de până la 1 TB.

Bateria cu 4 celule și 67 Wați oră îi permite lui ZenBook Flip 13 OLED să lucreze până la 14 ore cu o singură încărcare, autonomie ce depinde de configurație, de modul și mediu de lucru.

ZenBook Flip 13 OLED e disponibil în România, poate fi găsit în ofertele online:

Vezi oferta online ASUS eShop Vezi oferta eMAG Vezi oferta PCGarage

Urmărește prezentarea video

Avantajele ecranului OLED pe UX363

Ecranul tactil se rotește la 360 de grade și are un panou OLED FullHD cu rame aproape invizibile. Putem folosi acest ZenBook Flip ca tabletă pentru lecturi confortabile, ca un stand pentru filme sau ca un cort pentru a-l potrivi aproape oriunde.

OLED înseamnă un consum redus de energie și culori redate cu mare fidelitate. Imaginile sunt mai intense, detaliile mai clare, negrul mai profund, iar contrastul are valori mult mai ridicate comparativ cu alte tipuri de panouri.

Un lucru foarte important, mai ales dacă laptopul va fi utilizat și de copii, e că panoul OLED nu are nevoie de LED-uri albe pentru iluminare și nu va emite aceeași cantitate de lumină albastră dăunătoare pentru ochi. Ecranul OLED emite cu până la 70% mai puțină lumină albastră decât cele LCD.

Deoarece ochii copiilor nu sunt dezvoltați complet, având corneea și cristalinul mult mai transparente, lumina albastră dăunătoare poate penetra ochii mai ușor și poate cauza îmbătrânirea prematură a retinei.

Dacă privirea îți obosește rapid atunci când lucrezi pe un laptop, ia în calcul o variantă cu OLED. Mai mult, tehnologia ASUS Eye Care de pe acest model a fost concepută pentru a preveni simptomele ochilor obosiți, cauzate de utilizarea prelungită a computerului.

Timpul de răspuns e de 0,2 ms, adică de până la 50 de ori mai rapid decât media. Asta înseamnă fluiditate în jocuri. Ecranul e validat PANTONe, iar culorile rămân aceleași indiferent dacă stabilim intensitatea redusă sau o creștem până la 500 de candela pe mp. E un laptop bun și pentru creatorii de conținut care nu iau pauze când călătoresc.