HomeTehnologiiVreți să vă dotați sistemul cu Windows 8?
Windows 8

Vreți să vă dotați sistemul cu Windows 8?

Windows 8 este în sfârșit disponibil pentru toți utilizatorii.

Ar trebui să vă upgradați sistemul cu Windows 8?

Această întrebare apare abia după ce ați verificat dacă PC-ul pe care-l dețineți este compatibil.

Conform Microsoft, cerințele minime de sistem pentru Windows 8 sunt:

  • procesor de 1GHz sau mai mult
  • 1GB (32-bit) / 2GB(64-bit) memorie RAM
  • 16GB (32-bit) / 20 GB (64-bit) spațiu de stocare
  • DirectX 9 cu WDDM

Cel mai ușor mod de a verifica compatibilitatea sistemului este Windows 8 Upgrade Assistant care nu numai că vă testează automat PC-ul, dar vă și ajută în demersul instalării.

Dacă computerul pe care l-ați testat este compatibil cu Windows 8, dar încă rulează Windows XP, trebuie cu siguranță să upgradați. Principalul motiv pentru acest lucru este că Microsoft nu va mai oferi suport pentru XP începând cu luna aprilie din 2014. Din acel moment, nu veți mai beneficia de update-uri de securitate sau de sistem. Din păcate, prin upgrade de la XP la Windows 8, vă veți putea păstra numai fișierele personale, iar toate aplicațiile vor trebui reinstalate și reconfigurate cu toate setările pe care le aveați înainte.

În comparație cu XP, upgrade-ul de la Vista va fi cu mult mai ușor pentru că setările personale și fișierele vor fi transferate. Din păcate, acest lucru nu este valabil și pentru aplicații. Trecerea de la Windows 7 la Windows 8 este cea mai ușoară. Fișierele, setările și programele migrează complet.

Merită să depuneți efortul și să cheltuiți bani în plus pentru un upgade dacă aveți Windows Vista sau Windows 7?

Pe lângă Vista și 7, noul sistem de operare este mult mai rapid, mai sigur, rulează aplicațiile vechi și arată mult mai bine. Punctul forte al lui WIndows 8 este introducerea în ecosistemul Microsoft care începe cu interfața unificată și sincronizarea tuturor dispozitivelor (PC-uri, tablete, telefoane inteligente) și ajunge până la integrare cloud și la servicii online. Dacă vreți să faceți parte din ecosistemul Microsoft, nu trebuie să treceți cu vederea tercerea la Windows 8.

Windows 8