HomePrezentari videoVIDEO: Putere și productivitate pentru creatorii profesioniști – ProArt Studiobook Pro 16 OLED cu ASUS Dial
ProArt Studiobook 16 OLED cu ASUS Dial

VIDEO: Putere și productivitate pentru creatorii profesioniști – ProArt Studiobook Pro 16 OLED cu ASUS Dial

Laptopurile evoluează constant, iar gama ProArt e cel mai bun exemplu în nișa destinată creatorilor. Stația de editare de la birou poate fi înlocuită acum cu o variantă portabilă de doar 2,4 kg, care nu se lasă cu nimic mai prejos: ProArt Studiobook Pro 16 OLED. Află detalii din articol sau vizionează direct prezentarea video de mai jos.

Laptopul poate fi echipat cu 32GB sau 64GB memorie RAM, iar placa grafică profesională este fie NVIDIA RTX A3000 cu 6GB, fie modelul superior, NVIDIA RTX A5000 cu 16GB GDDR6, ambele cu suportul driverelor NVIDIA Studio. Pentru stocarea ultra-rapidă, laptopul ProArt Studiobook Pro 16 OLED (W7600) apelează la SSD-uri de generație nouă, având la dispoziție două sloturi: unul PCIe 4.0 x4 NVMe pentru transferuri de până la 6800 MB/s și unul PCIe 3.0. Cele două configurații disponibile au câte două unități de 1TB M.2 NVMe PCIe 3.Acest hardware foarte puternic simplifică munca în aplicațiile complexe de randare, vizualizare, simulare sau analiză, ce necesită multiple fire de execuție.

Ecran OLED HDR 4K de 16″

ProArt Studiobook Pro 16 OLED are un ecran OLED HDR de 16 inchi cu rezoluția 4K  (3840 x 2400). Formatul 16:10 extinde spațiul de lucru vizual și va putea afișa suplimentar de exemplu, bara de unelte dintr-o aplicație de creație. Display-ul este foarte luminos (până la 550 niți) și are o rată de contrast de 1.000.000:1, fiind acreditat VESA DisplayHDR 500 True Black. Stația mobilă ProArt Studiobook Pro 16 OLED este perfectă pentru aplicațiile vizuale 2D și 3D, critice din punct de vedere al culorilor, ecranul fiind calibrat din fabrică. Acesta redă 100% gama de culori DCI-P3, are certificări PANTONE Validated și Calman Verified, iar acuratețea culorilor Delta-E este sub 2.

ProArt Studiobook 16 OLED cu ASUS Dial

ProArt Studiobook 16 OLED cu ASUS Dial

Fiind destinate creatorilor (fotografi, editori video în 8K, proiectanți și modelatori 3D, dezvoltatori de aplicații etc), aceste laptopuri sunt îmbunătățite cu funcții special concepute pentru munca de creație, precum rotița de control ASUS Dial și softul ProArt Creator Hub. Totodată, cumpărătorul va beneficia și de un abonament Adobe Creative Cloud® gratuit pe o perioadă de 3 luni.

ASUS Dial – un controller fizic rotativ pentru extra productivitate

Controllerul fizic rotativ ASUS Dial, integrat în partea stângă a palmrest-ului chiar sub tastatură, permite controlul rapid, intuitiv și precis în aplicațiile Adobe compatibile, inclusiv Photoshop, Premiere Pro, Photoshop Lightroom Classic și After Effects.

În aplicația ProArt Creator Hub, utilizatorul va putea particulariza meniul circular cu cele mai utile comenzi conform propriului flux de lucru. Poate alege din peste 70 de funcții, precum cele standard ca luminozitatea ecranului, derularea pe verticală, reglarea volumului etc, dar și unele specifice programelor specializate ca Zoom In/Out, derularea pe „timeline”, reglarea unor parametri (expunere, contrast) samd.

ASUS Dial se rotește pentru derularea opțiunilor din meniu și se apasă pentru a realiza o selecție sau setare. Rotița nu depășește nivelul tastelor și nu atinge ecranul laptopului la închidere. Controllerul suportă complet operarea ca Microsoft Wheel Device.

Conectivitate de ultimă generație

Laptopul excelează și la capitolul conectivitate. Dispune de 2 porturi USB 3.2 Gen 2, un port USB-C 3.2 Gen 2 și unul Thunderbolt™ 4, o interfață HDMI® 2.1 ce suportă ieșirea video 8K la 120 Hz, portul de rețea Gigabit și un cititor de carduri SD Express 7.0. Acestora li se adaugă suportul pentru cele mai rapide rețele wireless – Intel WiFi 6 (802.11ax) și conectivitatea Bluetooth 5.2.

ProArt Studiobook 16 OLED cu ASUS Dial

ProArt Studiobook 16 OLED cu ASUS Dial

ProArt Studiobook Pro 16 OLED are o carcasă durabilă din aliaj de aluminiu, profilul fiind de doar 19,6 mm. Suprafața exterioară a fost tratată cu un strat anti-amprentă. Laptopul este certificat pentru rezistență și durabilitate conform standardului de nivel miliar MIL-STD 810H. Sistemul integrează elemente de securitate de nivel enterprise, precum cipul de securitate TPM 2.0, senzorul de amprentă din butonul de pornire și slotul fizic pentru securizarea laptopului cu cablu. Totodată, camera video cu IR este însoțită de un paravan ce o poate acoperi atunci când se dorește asigurarea intimității.

ProArt Studiobook Pro 16 OLED este de-a dreptul impresionant. Laptopurile nu vor înceta să evolueze, dar acesta va fi greu de depășit.

Urmărește prezentarea video