HomeStiriTUF Sabertooth Z170 S se răcorește în zăpadă
ASUS TUF Sabertooth Z170 S

TUF Sabertooth Z170 S se răcorește în zăpadă

Chiar dacă iarna aceasta nu s-a remarcat prin cantități de zăpadă foarte mari, nu am putut să nu visăm la albul imaculat al unei ierni pierdute. La fel și ASUS, care a prezentat o ediție a plăcii de bază Sabertooth Z170 S îmbrăcată în camuflaj artic. Designul monocrom creează o fundație de lucru pentru modderi și integratorii de sisteme care doresc să scoată în evidență stilul familiei TUF.

Odată cu sezonul rece, redactorii de la CPDIY au scos în zăpadă noua placă de bază pentru o ședință foto. Vizitatorii care privesc aceste imagini trebuie totuși să știe că acest lucru nu este recomandat și că placa de bază trebuie păstrată în condiții cât mai bune, cu precădere în incinte închise.

ASUS TUF Sabertooth Z170 S

ASUS TUF Sabertooth Z170 S

Elementele adăugate pe placa de bază protejează componenetele electronice sensibile și conferă un aspect deosebit, apreciat de cei care o privesc. Pentru a crea acest design unic, cu camuflat artic pentru circuitele imprimate, ASUS a trebui să apeleze la diverse trucuri. Poate suna foarte simplu, dar un PCB alb care să îndeplinească standarde exacte este extrem de dificil de realizat.

Cea mai mare problemă o reprezintă temperaturile mari de până la 250°C, ce sunt atinse în timpul procesului de fabricație, ce pot decolora albul imaculat. Aceste decolorări ar fi fost vizibile pe placă dacă nu s-ar fi apelat la anumite metode de protecție.

Sabertooth Z170 Mark 1

După mai multe încercări a fost selectată o combinație de pigmenți care nu își schimbau culoare nici atunci când era atinsă o temperatură de peste 300°C.

De asemenea, a fost controlat și procesul de încălzire/răcire pentru a asigura finisajele imaculate. Rezultatul constă într-o placă care își menține aspectul atât în exteriorul cât și în interiorul calculatorului.

Panoul din spate este cumva ascuns privirii, carcasele moderne neavând o zonă specială care să scoată în evidență toate aceste conexiuni fizice.

shield-1

ASUS nu uită nici de funcționalitatea plăci și siguranța utilizatorului. Toate marginile sunt atent finisate astfel încât să nu există zone ascuție care să cauzeze rănirea degetelor.

Între suprafața albă și componentele electronice ce sunt vizibile, cum ar fi condensatorii sau MOSFET-ii, se formează un contrast specific regiunilor artice unde zăpada se îmbină cu pietrele dezgolite de vânt.

vrm

Componentele electronice sunt alese cu cea mai mare grijă, oferind eficiență și durabilitate. Fiecare aspect al plăcii este urmărit pentru a îndeplini cerințe stricte, specifice unei utilizări intense.

pch

Tema artică este continuată și scoasă în evidență de prezența iluminării cu LED-uri. Culoarea albă completează designul general al plăcii de bază dar oferă și informații despre cinci faze esențiale ale procesului de inițializare (bootare).

Managementul plăcii de bază, controlul temperaturilor și monitorizarea parametrilor de funcționare sunt atribute ale liniei TUF. Astfel, utilizatorii pot conecta până la 11 ventilatoare pe placa Sabertooth Z170 S, dacă apelează la o placă de extensie.

Controlul acestora se realizează cu ajutorul BIOS-ului UEFI sau cu aplicația Thermal Radar 2. Unul dintre conectori este configurat din fabrică pentru pompa de apă, în cazul în care se adoptă o răcire cu lichid. Procesorul dedicat TUF ICe maximizează precizia monitorizării acestor parametri. Utilizatorul poate stabili profile pentru diferite jocuri, echilibrând sistemul între performanțele extreme și zgomotul redus.

tuf

Placa de bază ASUS TUF Sabertooth Z170 S este disponibilă în magazinele de la noi din țară. Puteți afla mai multe informații despre aceasta accesând pagina oficială.