HomeProduseTelefoaneDescoperă noul și puternicul Zenfone 10
Zenfone 10

Descoperă noul și puternicul Zenfone 10

ASUS a anunțat noul și puternicul Zenfone 10. Cea mai recentă generație a acestui smartphone iconic cu ecran de 5,9 inchi redefinește așteptările privind telefoanele inteligente compacte.

Zenfone 10 anunță o nouă eră în care „compact” înseamnă „puternic”, iar „mic” devine ceva „măreț”. Dispozitivul e propulsat de platforma mobilă flagship Snapdragon® 8 Gen 2 împreună cu cele mai recente tehnologii de memorie LPDDR5X și ROM UFS 4.0 pentru cea mai bună performanță. Dar, în mod uimitor, durata de viață a bateriei a fost mărită cu aproape 13%1 fără nicio modificare a capacității acumulatorului. De asemenea, ASUS a adăugat încărcarea wireless comodă, compatibilă cu Qi2.

Vezi oferta eShop ASUS România

Zenfone 10

Zenfone 10

Ecranul AMOLED avansat cu rată de reîmprospătare de până la 144 Hz3 al lui Zenfone 10 redă culori ultra vii în orice condiții, iar imaginile sunt îmbunătățite și mai mult în colaborare cu Pixelworks®, companie de top în domeniul procesării vizuale.

Sistemul de camere foto de pe Zenfone 10 a fost semnificativ îmbunătățit, încorporând cel mai recent stabilizator cu 6 axe Hybrid Gimbal Stabilizer 2.0 și noi algoritmi pentru filmări foarte stabile. ASUS a implementat un nou sistem de stabilizare electronică a imaginii Adaptive EIS, împreună cu capacitățile de înregistrare a sunetului surround 3D cu ajutorul OZO Audio. Facilitățile pentru realizarea selfie-urilor au fost, de asemenea, îmbunătățite cu o cameră frontală de 32 MP, cu un senzor RGBW și pixeli mari de 1,4 μm pentru fotografii expecționale capturate în condiții de iluminare slabă.

Zenfone 10

Zenfone 10

De asemenea, ASUS a dotat Zenfone 10 cu și mai multe facilități inteligente, valorificând funcțiile avansate de inteligență artificială, pentru a ridica experiența utilizatorului la noi cote. De la ajustări avansate ale interfeței de utilizare până la funcții inteligente ale camerei, Zenfone 10 se adaptează la nevoile și preferințele utilizatorului și ajută ca fiecare interacțiune să fie intuitivă și fără efort.

Elegantul Zenfone 10 este disponibil într-o gamă de cinci culori revigorante, inclusiv trei nuanțe noi, toate fiind inspirate de culorile armonizate ale cosmosului. De asemenea, acest telefon este construit pe principii de sustenabilitate, încorporând materiale ecologice din policarbonat de origine biologică4 precum și o proporție sporită de ambalaje reciclabile.

Putere la îndemână: compact și puternic

Până acum, utilizatorii de smartphone-uri trebuiau să aleagă între compact sau puternic, dar puternicul Zenfone 10 schimbă totul.

Zenfone 10

Zenfone 10

Telefonul este conceput pentru a fi utilizat fără efort cu o singură mână, este alimentat de platforma mobilă flagship Snapdragon 8 Gen 2 și include tehnologia de înaltă performanță RAM LPDDR5X la 8533 Mbps și USF 4.0 ROM, astfel încât utilizatorii nu mai trebuie să facă vreun compromis atunci când aleg un telefon care să le încapă în palmă. Iar cu funcțiile Snapdragon Elite Gaming™, Zenfone 10 oferă adevărate capabilități pentru jocurile mobile și un multitasking fluid pentru a face față oricărei provocări.

Ecranul AMOLED avansat de 144 Hz de pe Zenfone 10 oferă o precizie incredibilă a culorilor Delta E <1 și o derulare ultra-ușoară, alături de gamele largi de culori 151,9% sRGB și 112% DCI-P3 de calitate cinematografică, pentru culori ultra-vii în orice condiții. Colaborarea cu Pixelworks, companie de top în domeniul procesării vizuale, duce imaginile excelente și mai departe, cu o acuratețe a culorilor de top la nivel mondial.

Zenfone 10

Zenfone 10

Zenfone 10 este, de asemenea, foarte elegant, cu trei noi culori inspirate de cosmos – Aurora Green, Eclipse Red și Comet White – care se alătură celor consacrate – Starry Blue și Midnight Black.

Ne iubim planeta și la fel o iubește și Zenfone 10. Capacul din poli-carbonat ecologic de origine biologică5 reduce utilizarea de produse petrochimice și ajută ASUS în misiunea sa de a ne reduce la minimum amprenta de carbon. Ambalajul este și el mai reciclabil, folosind hârtie reciclată și cerneluri pe bază de soia.

Stabilitate la îndemână: Hybrid Gimbal Stabilizer 2.0 cu 6 axe

Cea de-a doua generație a stabilizatorului cu 6 axe Hybrid Gimbal Stabilizer 2.0 din dotarea camerei de pe spate de 50 MP menține filmările și mai clare și fără tremur, chiar și atunci când camera este în mișcare. Acest gimbal OIS inovator monitorizează fiecare mișcare a lui Zenfone 10, în orice direcție, și folosește aceste informații pentru a regla întregul modul al camerei în timp real. Acesta poate compensa deplasările de până la +/- 3°, astfel încât poate ajuta la uniformizarea chiar și a celei mai dinamice acțiuni, fără distorsiuni optice sau efect de „ghosting”. În combinație cu tehnologia de auto-focalizare ultra-rapidă – care focalizează rapid și reacționează fără probleme la schimbări – și cu algoritmii hardware anti-vibrație EIS, Zenfone 10 oferă imagini de acțiune foarte fluide și cu aspect profesional, indiferent de subiect.

Facilitățile superioare anti-vibrare ale sistemului Hybrid Gimbal Stabilizer 2.0 cu 6 axe sunt completate de tehnologia Adaptive EIS. Aceasta utilizează giroscopul încorporat pentru a detecta mișcarea, permițând ajustări dinamice ale dimensiunii câmpului vizual, pentru a menține videoclipurile perfect stabile în orice moment.

Tehnologia OZO Audio le oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege între eliminarea zgomotului produs de vânt pentru înregistrări cristaline în aer liber sau capturarea unui sunet spațial 3D Surround captivant și de înaltă fidelitate. Experiența fotografică a fost îmbunătățită și mai mult prin posibilitatea de a accesa modul Light Trail și funcțiile Quick Shot chiar și atunci când ecranul telefonului este oprit. Quick Shot este o nouă funcție care le permite utilizatorilor să captureze instantaneu o fotografie printr-o dublă apăsare a tastei de volum.

Selfie-uri la îndemână: camera frontală de 32 MP cu senzor RGBW

Camera frontală de 32 MP de pe Zenfone 10 a fost îmbunătățită și dispune acum de un senzor RGBW cu pixeli mari, de 1,4 μm, ceea ce-i conferă camerei performanțe excepționale în condiții de iluminare slabă. Pixelii albi sunt adăugați la pixelii RGB tradiționali, îmbunătățind calitatea generală a imaginii atunci când se capturează imagini într-un mediu întunecat. Algoritmii avansați pentru scenele de noapte ajută la realizarea de selfie-uri de calitate în spații slab iluminate. Atunci când se fac selfie-uri pe timp de noapte sau în interior cu Zenfone 10, subiecții din prim-plan au un ton natural al pielii, contururi clare și lumini și umbre bine definite. Iluminarea și detaliile fundalului sunt, de asemenea, pe deplin păstrate.

Zenfone 10

Alte moduri ale camerei foto au fost, de asemenea, îmbunătățite. Modul „Portret” a fost îmbunătățit cu opțiuni de „zoom” mai flexibile, iar modul „Light Trail” le permite acum utilizatorilor să captureze fotografii de calitate profesională cu telefonul ținut în mână, fără a fi nevoie de un trepied.

Anduranță la îndemână: durată de viață a bateriei îmbunătățită, noi opțiuni pentru încărcare

Folosind un procesor și componente eficiente din punct de vedere energetic, ASUS a îmbunătățit durata de viață a bateriei lui Zenfone 10 cu până la 12,9%, chiar dacă are aceeași capacitate a bateriei de 4.300 mAh ca și predecesorul său.

De asemenea, ASUS a adăugat capabilitatea HyperCharge de 30 W pentru o performanță maximă de încărcare, iar pentru comoditate, Zenfone 10 suportă și încărcarea wireless prin intermediul oricărui încărcător wireless compatibil Qi.

DISPONIBLITATE ȘI PREȚURI

ASUS Zenfone 10 poate precomandat și va fi disponibil în România începând cu 31 iulie 2023, în trei configurații hardware. Prețurile vor porni de la aprox. 3999 lei (taxe incluse) pentru echiparea cu stocare de 128GB și 8GB RAM. Configurația intermediară – cu 8GB RAM și 256GB stocare – va putea fi achiziționată la prețuri de la aprox. 4199 lei (taxe incluse), în timp ce modelul de top – cu 16GB RAM și 512GB stocare – va fi disponibil la prețuri de la aprox. 4699 lei.

Pe plan local, ASUS organizează o campanie promoțională Early Bird. Astfel, pentru precomenzile din perioada 29 iunie – 31 iulie 2023 cumpărătorii de pe eShop-ul oficial ASUS vor benefica de o reducere de 200 lei pentru modelul cu 8GB RAM și 256GB ROM (Aurora Green, Midnight Black, Comet White, Eclipse Red și Starry Blue) și de o reducere de 300 lei în cazul configurației maximale (16GB RAM/512GB ROM, Midnight Black și Aurora Green).

Vezi oferta eShop ASUS România

Trailer video Zenfone 10:

Specificații6 ASUS Zenfone 10

Procesor Qualcomm® Snapdragon® 8 Gen 2, Octa-Core, 3,2 GHz
GPU Qualcomm® Adreno™ 740
UI Android™ 13 cu noua Zen UI
Ecran 5,92 inchi 20.4:9 (2400 x 1080) 144 Hz (frecvență disponibilă doar în jocuri)
800 de niți luminozitate lizibilă în aer liber
1.100 de niți luminozitate de vârf
Medie Delta-E < 1
Dimensiuni 68,1 x 146,5 x 9,4 mm
Greutate 172 g
Baterie 4300 mAh (tipic), încărcare cu cablu la 30 W HyperCharge, încărcare wireless la 15 W certificată Qi
Memorie Până la 16 GB LPDDR5X RAM
Stocare Până la 512 GB UFS4.0 ROM
Senzori accelerație, busolă electronică, proximitate, lumină ambientală, senzor de amprentă lateral, giroscop (suportă ARCore), senzor Hall pentru câmpuri magnetice
Tehnologie wireless WiFi 7 integrat,  802.11a/b/g/n/ac:  802.11 be/ax/ac/b/g/n, (2,4 GHz + 5 GHz + 6 GHz), 2×2 MIMO,  2 antene, WiFi-Direct
Bluetooth® 5.3 (Profil Bluetooth: HFP + A2DP + AVRCP + HID + PAN + OPP
Codec audio adițional Bluetooth: LDAC + aptX + aptX HD + aptX Adaptive+AAC)
GPS Suport GNSS GPS (L1/L5), Glonass (L1), Galileo (E1/E5a), BeiDou (B1/B2a), QZSS (L1/L5) și NavIC (L5).
Porturi I/O USB 2.0 Type-C®, suportă QC4.0/PD 3.0 Charging jack audio 3,5 mm – căști
Cameră Frontală:
32 MP, RGBW, tehnologie combinare pixeli
Pe spate:
50 MP (Camera principală Sony® IMX766)
13 MP (120° obiectiv unghi ultra-larg)
Deșteptare vocală Da
Boxe Receptor (ca boxă de sus)  10 x 12
Boxă cu 5 magneți 11 x 15
Amplificator inteligent extern x 2
Rezistență stropire, apă și praf IP65 / IP68
NFC Suportă
Culoare Aurora Green, Midnight Black, Comet White, Eclipse Red, Starry Blue

Note:
1 Comparativ cu modelul Zenfone 9 anterior, folosind un benchmark cu procesare intensivă. Datele de testare furnizate de laboratoarele ASUS, performanța reală poate varia în funcție de utilizare și de mediu.
2Tehnologia de încărcare wireless a modelului Zenfone 10 are o putere maximă de 15 W și este compatibilă cu standardul Qi EPP. Atunci când utilizați încărcarea wireless pe Zenfone 10, asigurați-vă că aceasta a obținut certificarea Qi EPP, iar încărcătorul este compatibil cu standardul QC 2.0 pentru a obține o viteză de încărcare optimă. Viteza de încărcare poate fi influențată de diverși factori, cum ar fi utilizarea în timpul încărcării, starea de sănătate a bateriei, temperatura mediului sau compatibilitatea echipamentului de încărcare. Prin urmare, viteza reală de încărcare poate varia și ar putea fi mai lentă.
3Rata de reîmprospătare de 144 Hz poate fi activată numai în Game Genie în timp ce jucați jocuri mobile.
4Policarbonatul pe bază de bio-carbonat este utilizat numai pentru modelele Eclipse Red, Comet White și Aurora Green.
5Policarbonatul pe bază de bio-carbonat este utilizat numai pentru modelele Eclipse Red, Comet White și Aurora Green.
6Specificațiile, conținutul și disponibilitatea produselor pot fi modificate fără notificare prealabilă și pot diferi de la o țară la alta. Performanța reală poate varia în funcție de aplicații, utilizare, mediu și alți factori. Specificațiile complete sunt disponibile la http://www.asus.com.