HomeStiriSecretele construcției noilor laptopuri Zenbook
ASUS X507

Secretele construcției noilor laptopuri Zenbook

Construcția unui laptop de top presupune o mulțime de procese industriale ce duc într-un final la un produs ce se poate asemăna cu o operă de artă. Corpul subțire, cu îmbinări greu de identificat și formă fluidă este un produs al departamentului de design pus în operă de inginerii din secția de producție.

Ecranul noilor modele Zenbook are rame foarte subțiri, mergând din margine în margine. Raportul ecran/corp are o valoare mare oferind mai multă suprafață utilă, iar carcasa din aliaj de aluminiu are o rezistență mai bună în timp. Modele precum ZenBook UX530 sau ZenBook UX430 beneficiază de procesoare puternice, memorii RAM generoase și o grafică performantă.

ASUS Zenbook UX430 la Media Music Awards 2017

ASUS Zenbook UX430 la Media Music Awards 2017

Carcase acoperite prin litografie nanoimprimată

Noile modele Zenbook cu carcase din aliaj de aluminiu nu au carcase vopsite. Culoarea este aplicată printr-un proces de producție numit NIL (nanoimprint lithography). Acest proces presupune aplicarea unei amprente specifice, acoperirea electrochimică și aplicarea unui lac special rezistent la radiația ultravioletă. Rezultatul final este cu adevărat remarcabil, iar acest lucru îl putem vedea de fiecare dată când privim un laptop ASUS Zenbook de top.

Ecran NanoEdge

Ecranele NanoEdge se deosebesc de vechile panouri printr-o nouă structură menită să le confere rigiditate. Panoul NanoEdge se poate întinde dintr-o margine într-alta a capacului ecranului, oferind o suprafață utilă mai mare în condițiile în care dimensiunile generale ale portabilului nu cresc. Finisajul mat elimină reflexiile nedorite și pune în valoare culorile vii.

ASUS ZenBook UX530

ASUS ZenBook UX530

Profil subțire

Cu toții ne dorim un laptop cu profil subțire, ce se poate strecura cu ușurință într-o geantă sau într-un rucsac. Carcasa subțire dar rezistentă în același timp este construită dintr-un aliaj de aluminiu împrumutat din industria aerospațială. Bateria și componentele interne sunt montate într-un spațiu limitat, atent împărțit pentru a menține sistemul complet funcțional. Spre exemplu ZenBook UX530 are o grosime de numai 16.9 mm și o greutate ce se încadrează sub 2Kg.