HomeStiriRT-AC5300, cel mai puternic router ASUS a fost lansat în România
ASUS RT-AC5300

RT-AC5300, cel mai puternic router ASUS a fost lansat în România

ASUS a lansat în România cel mai puternic router din portofoliul, destinat persoanelor fizice și micilor companii.

ASUS RT-AC5300 este un router tri-band wireless de înaltă performanță, cu tehnologie Broadcom NitroQAM ce oferă, în mod combinat, cele mai mari viteze Wi-Fi din lume cu valori ce ajung la 5334Mbit/s1. Conceput de la bun început ca un model de ultimă generație pentru entuziaști și pasionații de jocuri, RT-AC5300 utilizează o configurație de antene MIMO 4×4 (4 transmițătoare, 4 receptoare) pentru toate cele trei benzi. Combinat cu AiRadar pentru formarea fasciculului de unde și Tri-Band Smart Connect, RT-AC5300 oferă performanțe remarcabile pentru dispozitive multiple, acoperind o arie foarte largă.

ASUS RT-AC5300 include un accelerator de performanță pentru gamingul online, prin intermediul Gamers Private Network (GPN) de la WTFast, care reduce în mod semnificativ timpii de răspuns și latența, oferind o experiență de neegalat în orice joc multi-player online. Având viteze mai bune decât o legătură prin cablu, RT-AC5300 va fi un avantaj pentru orice jucător ce are nevoie de libertatea unei conexiuni wireless cu performanța și stabilitatea unei conexiuni cablate.

ASUS RT-AC5300

ASUS RT-AC5300

Cele mai mari viteze Wi-Fi pentru mai multe dispozitive

Lățimea de bandă a unui router wireless este împărțită între dispozitivele conectate ce se află în casă, incluzând laptopuri, telefoane mobile, tablete sau televizoare inteligente. Pentru a furniza lățimea de bandă suplimentară pentru aceste dispozitive, RT-AC5300 utilizează trei benzi din clasa AC5300, cu două benzi inteligente de 5GHz și una de 2.4GHz.

Tehnologia Broadcom NitroQAM crește viteza maximă a fiecărei benzi de 5GHz de la valoarea standard de 1734Mbit/s la 2167Mbit/s, iar cea de 2.4GHz crește de la 800Mbit/s la 1000Mbit/s pentru un total de 5334Mbit/s, de cinci ori mai mult decât o conexiune cablată Gigabit Ethernet. Viteza de transfer dusă la extrem conferă o serie de avantaje routerului RT-AC5300, utilizatorii având toate resursele necesare pentru gaming online cu latențe reduse, streaming fluid pentru clipuri 4K/UHD și partajarea rapidă a fișierelor între dispozitivele conectate.

Acoperire îmbunătățită pentru fiecare dispozitiv

Pentru o acoperire pe mai multe niveluri și în mai multe camere, ASUS RT-AC5300 utilizează opt antene externe dual-band, detașabile, în configurație MIMO 4×4, cu ASUS AiRadar. Acesta din urmă concentrează semnalul Wi-Fi către dispozitivul conectat pentru a îmbunătăți performanța, stabilitatea și acoperirea.

Accelerator pentru jocuri încorporat, jocuri rapide online

ASUS RT-AC5300 include un client exclusiv și înregistrarea gratuită în WTFast, oferind utilizatorilor cea mai bună experiență pentru jocurile online, fără costuri adiționale2. WTFast folosește GPN, o rețea dedicată, globală, ce oferă utilizatorilor cei mai mici timpi de răspuns și cele mai scăzute latențe, parametri critici pentru jocurile online. GPN poate reduce timpul pentru ping cu 30-60%, reduce abaterile de la viteza medie cu 70-90% și taie răspunsurile rutelor invalide cu 70-90%.

ASUS RT-AC5300

ASUS RT-AC5300

Prin rutarea automată a pachetelor de date din jocuri pe cea mai eficientă rută de internet, pierderile de informație sunt reduse, asigurând răspunsul rapid și o experiență plăcută de gaming. GPN suportă practic toate jocurile multi-player de competiție și are setări optimizate pentru cele mai populare titluri.

Acceleratorul pentru jocuri este integrat în RT-AC5300, este ușor de configurat cu ajutorul interfeței ASUSWRT și nu consumă resursele sistemului ce rulează jocul. De aceste avantaje pot beneficia toate platformele conectate inclusiv cele cu: Windows, Mac OS, Linux și consolele de jocuri, indiferent de producător sau versiunea sistemului de operare.

Tehnologii avansate pentru viteze crescute, fiabilitate și ușurință în utilizare

ASUS RT-AC5300 dispune de multe tehnologii de ultimă generație pentru îmbunătățirea performanțelor și a stabilității, chiar și în rețelele aglomerate. Tehnologia Tri-Band Smart Connect selectează în mod inteligent frecvența optimă pentru fiecare dispozitiv, bazându-se pe viteza acestuia, puterea semnalului și aglomerarea fiecărei benzi. Acest lucru înseamnă că utilizatorul nu trebui să decidă ce bandă trebuie să folosească, devreme ce RT-AC5300 face acest lucru în mod automat. Rezultatul constă într-o acoperire mai bună și în mai multe conexiuni stabile, în permanență.

ASUS RT-AC5300

ASUS RT-AC5300

Pentru utilizatorii avansați, suportul pentru Link Aggregation (802.3ad) furnizează o modalitate de combinare a celor două porturi Gigabit Ethernet LAN într-o singură conexiune cablată, ultra-rapidă, de 2Gbit/s (utilizând două cabluri de rețea).3 Această funcție, găsită în mod normal pe switch-urile profesionale, va primi o atenție specială din partea utilizatorilor ce posedă servere de stocare NAS, compatibile cu acest standard. Utilizatorii vor putea să exploateze la maximum capacitățile serverelor NAS, pentru backup-ul rapid al datelor și partajarea acestora.

Prezentare video ASUS RT-AC5300

1 NitroQAM necesită un client compatibil
2Posesorii de RT-AC5300 primesc gratuit soluția WTFast de bază, fără reclame. Această versiune include suport tehnic pentru WTFast și e limitată la accelerare unui singur dispozitiv, la un moment dat. Pentru accelerarea simultană a mai multor dispozitive, utilizatorii trebuie să achiziționeze serviciile premium.
3 Necesită un client cu două porturi de rețea și suport Link Aggregation 802.3ad