HomeCum să...Cum poți upgrada memoria și stocarea laptopului ROG Zephyrus S17 GX703
Interiorul laptopului ROG Zephyrus S17 GX703 (2021)

Cum poți upgrada memoria și stocarea laptopului ROG Zephyrus S17 GX703

Ediția 2021 a laptopului ROG Zephyrus S17 vine în multiple configurații disponibile în ofertele online din România. Capacitatea de memorie RAM și cea de stocare pe SSD pot diferi de la un model la altul, însă chiar dacă vei alege o echipare mai accesibilă, vei avea posibilitatea să o îmbunătățești ulterior.

Upgrade-ul de RAM și SSD poate fi realizat de utilizator, iar procedura implică desfacerea capacului de pe spate. Acesta este prins cu 11 șuruburi ce pot fi desfăcute cu o șurubelniță cu vârf Torx S2 T6. La desfacerea unui șurub din colțul de jos capacul se va îndepărta față de șasiu, permițându-ți să îl desprinzi mai ușor. Ia în calcul următoarele aspecte.

Upgrade-ul memoriei RAM

Laptopul acceptă maximum 48GB RAM. O parte din memorie este integrată pe placa de bază: 8GB sau 16GB. Pentru a atinge capacitatea maximă, modelul ales trebuie să integreze 16GB RAM pe placa de bază. În acest caz, poate fi adăugat un modul de 32GB DDR4-3200 la 1,2V în slotul SO-DIMM. Dacă deja există un modul (de 8GB sau 16GB), acesta poate fi înlocuit cu unul mai mare.

Adăugarea unui SSD

Pentru stocarea de date laptopul ROG Zephyrus S17 GX703 oferă trei sloturi M.2 NVMe PCIe Gen 4 x4. Interfața PCIe 4.0 dublează lățimea de bandă față de generația a treia, până la 7,88 GB pe secundă în cazul slotului conectat direct la procesor.

Dacă laptopul achiziționat include doar un SSD 1TB M.2 NVMe™ PCIe 4.0, ai mai multe obțiuni de upgrade. În fiecare slot poți instala câte un SSD de până la 2TB. Mai mult, trei SSD-uri pot fi cuplate într-o matrice HyperDrive Ultimate RAID 0 pentru a obține o lățime de bandă de până la 10,5 GB/secundă. În cadrul unui test intern, folosind o configurație GX703HS cu 3 SSD-uri de câte un 1TB montate în acest tip de RAID am obținut o viteză la citire peste 10.330 MB/s în Crystal Disk Mark și de peste 9750 la scriere.

Evident, sloturile sunt compatibile cu SSD-urile PCIe Gen 3, în cazul în care din rațiuni de buget vei opta pentru un altfel de modul.

VEZI OFERTA ONLINE ZEPHYRUS S17