HomeProduseLaptopuriROG Zephyrus S GX701: Cât de compact poate fi un laptop de gaming de 17 inchi?
Laptopul Zephyrus S GX701 și sistemul său de răcire

ROG Zephyrus S GX701: Cât de compact poate fi un laptop de gaming de 17 inchi?

Cine și-ar fi imaginat, în urmă cu numai câțiva ani, că un ecran de laptop de 17 inchi poate încăpea într-o carcasă similară cu a sistemelor de 15 inchi?

Pentru Republic of Gamers asta este o realitate cât de poate de atractivă. ROG Zephyrus S GX701 reprezintă un nou standard pentru laptopuri de gaming ultra-subțiri cu Windows 10 Pro și poate fi al tău la un preț excelent, cu 1300 de lei mai mic, grație unei inspirate promoții – încearcă linkul de mai jos.

Vei obține un sistem performant, cu un ecran de 17 inchi cu margini ultra-subțiri, montat într-o carcasă cu o grosime de doar 18,7 mm. Imaginile redate sunt alimentate de o placă grafică GeForce RTX 2080 cu design Max-Q, care lucrează în tandem cu procesorul Intel Core i7-9750H cu frecvența maximă de 4,5 GHz. Ecranul de 144 Hz cu timp de răspuns de 3 ms oferă imagini foarte realiste, cu culori validate Pantone, iar sistemul include și un comutator exclusiv ROG pentru a schimba între soluția G-SYNC pentru jocuri și Optimus pentru autonomie sporită a bateriei.

Vezi oferta online ROG Zephyrus S GX701

Cel mai compact laptop de 17 inchi pentru jocuri

În mod normal, am asocia ideea unui ecran de dimensiuni mai mari ce oferă un nivel ridicat de realism cu un laptop cu dimensiuni mai mari, dar designul inteligent al modelului ROG Zephyrus S îl fac cel mai subțire model din clasa sa. Laptopul, cu o carcasă foarte elegantă din aliaj de magneziu, poate fi transportat cu ușurință, atât prin oraș, cât și în jurul lumii, într-un rucsac standard și este suficient de solidă pentru a rezista șocurilor din timpul utilizării zilnice.

Marginile ultra-subțiri au o grosime de numai 6,9 mm, ceea ce rezultă într-un raport ecran/carcasă de 81% și dimensiuni cu 23% mai compacte decât cele ale laptopurilor standard de  17 inchi.

Grafică de ultimă generație

Ecranul de nivel IPS oferă o rată de reîmprospătare ridicată de 144 Hz, care face ca acțiunea jocurilor să se deruleze mai fluid și cu mai puține întârzieri, iar timpul de răspuns de 3 ms gri-la-gri produce imagini mai precise. Acuratețea culorilor reprezintă un element crucial pentru creatorii de conținut, motiv pentru care soluția de calibrare din fabrică a culorilor și tehnologia ProArt TruColor oferă o paletă de culori cu validare Pantone.

Laptopul Zephyrus S GX701

Laptopul Zephyrus S GX701

Sistemul are un procesor grafic integrat Intel UHD Graphics 630, dar vedeta este placa grafică dedicată, care este o puternică GeForce RTX 2080 cu design Max-Q și 8 GB de memorie video, ce oferă performanțe la nivel de desktop în jocuri, aplicații creative sau VR de ultima generație. GPU-ul îți permite să te bucuri de grafica fotorealistă datorită tehnologiei de ray-tracing in timp real și soluției de procesare a imaginilor cu suport AI.

Răcire inteligentă

Laptopurile ultra-subțiri dispun de mai puțin spațiu pentru sistemul de răcire, însă Sistemul Aerodinamic Activ (Active Aerodynamic System – AAS), o caracteristică unică ROG, ajută sistemul Zephyrus S să ofere performanțe de top pentru jocuri și alte sarcini dificile. Prin deschiderea capacului descoperi o priza de aerisire de dimensiuni mari, ce sporește fluxul de aer cu până la 32% comparativ cu designul tradițional. Tunelurile anti-praf păstrează curate cele patru radiatoare pentru a menține performantele de răcire și stabilitatea sistemului chiar și în timpul sesiunilor lungi de jocuri.

Sunet incredibil cu amplificare inteligentă

Tehnologia de amplificare inteligentă menține difuzoarele în limitele de siguranță din punct de vedere al temperaturii și extensiei membranelor, astfel încât poți ridica volumul fără a afecta în vreun fel difuzoarele. Rezultatul este un sunet mai puternic, cu bas mai profund și o gamă sonoră extinsă, ce te ajută să auzi fiecare mișcare și dialoguri de pe câmpul de luptă virtual, dar și elementele subtile ale muzicii tale favorite. Conectează o pereche de căști pentru un nivel superior de realism, ce atinge un cu totul alt nivel datorită sunetului surround virtual.

Conectivitate extinsă

ROG Zephyrus S este echipat cu toate opțiunile de conectivitate necesare unui sistem portabil utilizat pentru jocuri, dar și pentru sarcini de lucru. Pe lângă interfața USB 3.1 Gen 2 Tip-C cu DisplayPort 1.4 și suport pentru alimentare, una dintre interfețele Tip-A oferă conectivitate Gen 2 pentru dispozitivele compatibile. O altă interfață Tip-C (USB-C) atinge viteze USB 3.1 Gen 1, în timp ce interfețele Tip-A suplimentare sunt perfecte pentru un gamepad, mouse sau soluție de stocare USB. Interfața HDMI 2.0 suportă semnal 4K UHD de până la 60Hz, astfel încât te vei putea juca sau vei putea urmări conținut de divertisment pe televizoare cu diagonală mare.

Urmărește un trailer video ROG Zephyrus S GX701