HomeProduseLaptopuriROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition: pentru muzicienii de azi și de mâine

ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition: pentru muzicienii de azi și de mâine

Dacă vezi pe stradă pe cineva care cară după el o cutie în formă de chitară, vioară sau orice alt instrument pe care îl poți recunoaște, poți presupune cu destul de multă precizie că este vorba de un muzician. Dar atunci când cară după el un simplu rucsac sau o geantă câte șanse sunt să presupui că ai de-a face cu un muzician? Este aproape imposibil să te prinzi că ai în fața ochilor un DJ, pentru că aceștia nu-și cară, în mod normal, instrumentele după ei. Un deck profesional sau un mixer sunt echipamente fixe, de multe ori cu dimensiuni și greutăți destul de mari și ele trebuie conectate la sisteme de sunet profesionale, care nici ele nu sunt tocmai portabile.

Dar acum orice DJ, fie el profesionist sau aspirant poate purta după el oriunde un instrument muzical extrem de versatil și performant: un laptop. Dar nu orice laptop, ci un ASUS ROG Zephyrus G14 GA401QEC în ediție Alan Walker, care a fost optimizat de echipa ROG în colaborare cu reputatul DJ norvegian. Succesul uriaș de care s-a bucurat ROG Zephyrus G14, care a a fost votat cel mai bun laptop de gaming al anului 2020 sau chiar cel mai bun laptop al anului 2020 de mai multe instituții media, a generat ideea designerilor și inginerilor ROG de a extinde gama de produse și de a accesa noi categorii de public.

Laptop ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition

Laptop ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition

Un prim pas a fost asocierea cu celebrul designer de modă cyberpunk „Acronym” și colaborarea cu skater-ul Nyjah Huston. Dar în momentul în care cei de la ROG au realizat că mulți dintre utilizatorii lor sunt și fani ai muzici electronice de dans (EDM), compania a început să caute un ambasador al mărcii și pentru industria muzicii electronice. Astfel, în 2019 ROG a semnat o colaborare cu celebrul DJ și creator de muzică Alan Walker, care s-a dovedit o pereche perfectă pentru ROG. Primul laptop rezultat din această colaborare a fost un G14 personalizat lansat de ROG în 2020, pentru care Walker a ales fiecare detaliu, de la culoarea tastaturii până la semnătura sa de pe plăcuța de identificare. De  îndată ce Walker a împărtășit poze cu acest G14 personalizat cu fanii săi, reacțiile au fost copleșitoare, iar ROG a fost asaltată cu întrebări despre unde se poate cumpăra unul. De aceea, ROG a decis să creeze o nouă ediție 2021 a laptopului G14 Alan Walker și despre aceasta vom vorbi în cele ce urmează.

Design cyberpunk

Accentele de culoare albastră și nuanțele subtile de gri conferă ediției G14 Alan Walker un aspect electro/cyberpunk. De asemenea, laptopul vine cu patru animații noi pentru cele 1.215 de mini-LED-uri ale matricei AniMe de pe capac. Denumirea exclusivă a culorii, Spectre Blue, a fost inspirată de piesa lui Walker < The Spectre>.

2021 G14 Alan Walker Edition are o nouă placă de identificare, două centuri din material textil, dintre care una reflectă lumina în întuneric și un design foarte elegant al tastelor, cu 3 culori exclusive de capace de taste, albastre și gri, alese de Alan Walker. În plus, capacele tastelor A și W  au fost personalizate cu logo-ul Alan Walker. Alte elemente personalizate ale acestui laptop sunt touchpad-ul, care are un nou model îndrăzneț de linii diagonale inspirat de modelele egalizatoarelor muzicale, precum și animația de boot, care prezintă logo-ul Alan Walker cu un efect sonor personalizat creat chiar de el.

Deck ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition

Deck ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition

Sampler de DJ la purtător

Ambalajul acestui laptop este unic: realizat din acril acoperit cu o cerneală conductivă specială, acesta vine cu o funcție exclusivă încorporată: ROG REMIX, care îți oferă o experiență practică de DJ. E suficient să conectezi cutia la laptop printr-un cablu Type-C, iar cu ajutorul software-ului ROG Remix poți atinge zonele conductoare pentru a declanșa până la 18 efecte diferite și scurte clipuri animate create de Alan Walker. Poți începe să remixezi imediat cu piesa sa de succes „Sorry” sau poți fi creativ, remixând propriile tale melodii preferate.

Hardware puternic și versatil

Cu un formidabil număr de 8 nuclee și 16 fire de execuție construite pe baza unui proces de ultimă generație pe 7 nm, procesorul mobil AMD Ryzen™ 9 5900HS („Cezanne”) este perfect pentru multitasking. Acesta funcționează cu o putere susținută de până la 35 W atunci când GPU-ul este activ și de 75 W de unul singur. Adaptat la laptopurile din seria Zephyrus, acest procesor generează mai puțină căldură, permițând atingerea de performanțe superioare într-o carcasă foarte compactă. Cu 16 GB de memorie DDR4-3200 dual-channel, ROG Zephyrus G14 rezolvă cu ușurință orice sarcini de multitasking de zi cu zi, având lățimea de bandă necesară pentru a face față fără probleme studiului simultan, streaming-ului și navigării pe internet, cu performanțe generale și eficiență energetică mai mari decât la generațiile anterioare.

Placa grafică GeForce RTX™ 3050 Ti, bazată pe arhitectura revoluționară Ampere, combină nucleele tradiționale CUDA pentru umbrire programabilă cu noile nuclee RT și Tensor pentru trasarea razelor în timp real și inteligență artificială. Rezultatul: efecte de iluminare uimitor de realiste, de la umbre schimbătoare la reflexii naturale, care permit o imersiune și mai profundă în jocurile de ultimă generație.

Ecran de tip IPS superb la 120 Hz

Panoul WQHD de 120 Hz combină ratele de reîmprospătare ridicate cu o rezoluție mare și acoperă o gamă de culori DCI-P3 de calitate profesională, pe care le redă cu o acuratețe validată Pantone. De asemenea, suportă Adaptive-Sync, care sincronizează afișajul și GPU pentru a elimina efectele de tăiere a imaginii și pentru a face ca gameplay-ul să fie mai fluid.  Panoul de tip IPS are unghiuri largi de vizualizare și acoperă 100 % din spațiul de culoare sRGB. Este încadrat de margini excepțional de subțiri, creând un raport ecran/corp de 85%, care face ca acest ecran să pară mai mare și mai captivant, indiferent de ceea ce creezi, urmărești sau joci.

Sunet captivant cu o excelentă direcționare

Sunetul multidimensional aduce o mai mare profunzime și direcționare pentru o gamă largă de experiențe audio și poate oferi chiar un avantaj competitiv în jocuri. În Zephyrus G14, tehnologia Dolby Atmos îmbunătățește imersiunea spațială cu un sunet surround virtual atât pentru căști, cât și pentru difuzoare.

Algoritmii Dolby sunt, de asemenea, optimizați pentru a maximiza intensitatea și fidelitatea pentru difuzoarele integrate din G14. Două tweetere poziționate deasupra tastaturii lansează sunetele de înaltă frecvență direct către tine, în timp ce cele două woofere de sub ele oferă un bas profund amplificat de designul ErgoLift. Această configurație cu patru difuzoare oferă un sunet perfect echilibrat pe tot spectrul. Volumul este de 2,85 ori mai puternic și poate fi mărit în filme, muzică și jocuri fără a pierde claritatea sau detaliile.

Fie că te joci, mixezi muzică, navighezi pe internet sau îți rezolvi sarcinile zilnice de la birou, acest G14 în ediție Alan Walker oferă performanța și versatilitatea de care ai nevoie. Și nu avem pentru tine doar vorbe, ci și trei oferte atractive pentru acest model, care pot fi accesate cu un click pe butoanele de mai jos. Enjoy!

Vezi oferta online                                                  Vezi oferta online                                                  Vezi oferta online