HomeProduseLaptopuriROG Strix SCAR 17 SE 2022: upgrade-ul absolut pentru orice gamer
ROG Strix SCAR 17 SE 2022

ROG Strix SCAR 17 SE 2022: upgrade-ul absolut pentru orice gamer

Orice gamer care se respectă își menține principalele instrumente de luptă actualizate și optimizate, pentru a fi întotdeauna în cea mai bună formă și gata de acțiune. Iar când vine vorba de îmbunătățirea laptopului de gaming, trebuie să știm care ar fi upgrade-ul absolut la care să tindem. Iar în prezent, visul oricărui gamer profesionist se numește ROG Strix SCAR 17 SE 2022, sistemul ideal pentru competiții de gaming, LAN parties sau orice alte situații în care hardware-ul trebuie să atingă potențialul maxim.

ROG Strix SCAR 17 SE 2022

ROG Strix SCAR 17 SE 2022

Cu acest model ROG te vei putea bucura de cele mai multe cadre posibile pe un laptop grație unui GPU pentru laptop NVIDIA GeForce RTX™ 3080 Ti cu un TGP de până la 175W și a unui procesor de generația a 12-a Intel Core™ i9-12950HX la 2,3 GHz (30M cache, până la 5.0 GHz, 16 nuclee: 8 nuclee P și 8 nuclee E). Timpii de încărcare nu vor mai fi o problemă datorită soluției de stocare SSD PCIe 4.0 x4 cu RAID 0. Iar cu memoria DDR5 care oferă mai multă lățime de bandă și mai multă putere decât oricând, SCAR este gata să-și spulbere concurența.

Vezi oferta online

Comutatorul MUX sporește performanțele grafice

Componentele de top necesită putere, mai ales când vine vorba de GPU-uri de ultima generație. GPU-ul pentru laptop NVIDIA GeForce RTX™ 3080 Ti oferă un redutabil TGP maxim de 175 W, datorită celor 25 W suplimentari disponibili cu Dynamic Boost. Limitele mai mari de putere deblochează și mai multă performanță de la aceste plăci grafice, asigurându-te că ai cea mai bună experiență de joc.

ROG Strix SCAR 17 SE 2022

ROG Strix SCAR 17 SE 2022

Dar laptopurile moderne de gaming direcționează cadrele din GPU prin grafica integrată a procesorului înainte de a ajunge pe ecran. Acest lucru oferă o durată de viață mai bună pentru baterie, dar împiedică GPU-ul să ofere performanțele cele mai bune. Aici intră în scenă comutatoare MUX, care se regăsesc pe toate laptopurile ROG din 2022. Pentru jocurile competitive, poți comuta la un mod GPU direct, care reduce latența și crește performanța în medie cu 15%.

Memorie DDR5 extrem de rapida

Cu noul standard DDR5, vei beneficia de un salt uriaș de performanță la 4.800 MHz, cu timpi de scriere cu 50% mai rapizi decât ai mașinilor echipate cu DDR4. Această memorie ultra-rapidă accelerează toate scenariile de utilizare ale laptopului, de la jocuri intense până la navigarea ușoară pe internet.

Soluție de răcire robustă

Componentele puternice necesita o soluție de răcire robustă. ROG SCAR 17 SE utilizează un compus termic extrem din metal lichid de la Thermal Grizzly, atât pe procesor, cât și pe placa video. Materialul ultra-performant poate menține aceste componente cu până la 15°C mai reci în comparație cu pastele termice tradiționale. În combinație cu o cameră de vapori special construită pentru SCAR 17 SE și cu cele patru guri de ventilație dedicate, această soluție termică realizează evacuarea căldurii într-un mod extraordinar de eficient.

ROG Strix SCAR 17 SE 2022

ROG Strix SCAR 17 SE 2022

Tehnologia ROG Intelligent Cooling™ permite componentelor critice, cum ar fi procesorul și GPU-ul, să mențină frecvențe mai mari pentru perioade mai lungi de timp, menținând framerate-ul fluid și constant, chiar și în timpul sesiunilor prelungite de joc. SCAR 17 SE ține și zgomotul sub control: atunci când este în modul Performanță, Strix SCAR nu depășește 40 db de zgomot.

Descoperă codul ascuns

Fără îndoială, acest laptop are un aspect deosebit de elegant, pe care îl poți remarca încă de la prima privire. Dar, dincolo de aspect, noul ROG Strix SCAR 17 SE mai ascunde un secret, pe lângă componentele de ultimă generație: o cerneală invizibilă special dezvoltată de ROG. Cerneala invizibilă tradițională nu s-ar fi imprimat și nu ar fi rezistat pe capacul de metal, astfel că echipa de dezvoltatori a căutat minuțios o soluție și a dezvoltat-o de la zero. În final, după șase luni de cercetare și șapte formule testate, noul capac metalic a trecut testele de rezistență. Cifrul ascuns subtil pe capacul laptopului poate fi descoperit cu o lanternă cu ultraviolete inclusă în pachet, dezvăluind un mesaj criptat în fontul Cyber. Vânătoare plăcută!

Opțiuni excelente de personalizare

Capacele personalizabile îți permit să adaugi un plus de fler mașinăriei tale. Alege dintre cele trei opțiuni incluse în cutie sau creează-ți propriul design cu o imprimantă 3D. Suportul pentru palmă semi-translucid oferă o privire rapidă asupra componentelor interne, iar piciorușele din cauciuc reproiectate ajută la eliminarea vibrațiilor pentru sesiuni de joc fluide și liniștite.

ROG Strix SCAR 17 SE 2022

ROG Strix SCAR 17 SE 2022

În plus, poți adăuga un plus de personalitate carcasei cu capacele Armor personalizabile. Două opțiuni suplimentare vin în cutie și se schimba fără efort, permițându-ți să îți schimbi stilul oricând. De asemenea, există un șablon de imprimare 3D care facilitează crearea unui aspect original.

Vezi un trailer video cu ROG Strix SCAR 17 SE 2022