HomeCum să...Protejează bateria laptopului cu MyASUS prin Battery Health Charging
Battery Health Charging

Protejează bateria laptopului cu MyASUS prin Battery Health Charging

Când ești în deplasare și ai nevoie de maximum de autonomie din partea laptopului tău, ai la dispoziție mai multe acțiuni prin care poți economisi energie, dar nivelul maxim de încărcare poate fi deja afectat în timp de comportamentul tău de utilizare și încărcare. Știai de pildă, că bateria unui laptop utilizat mereu conectat la priză se va degrada odată cu trecerea timpului?

Modul în care obișnuiești să încarci bateria laptopului este esențial pentru a preveni degradarea ei. Este bine să apelezi la un software inteligent de gestionare a încărcării. Din fericire, utilizatorii de laptopuri ASUS pot folosi aplicația MyASUS inclusiv pentru configurarea modului de încărcare a bateriei.

În meniul „Personalizare”, secțiunea „Alimentare și Performanță” există facilitatea Battery Health Charging (Încărcare cu protejarea bateriei), care oferă 3 profiluri de încărcare:

  • Modul Capacitate completă
  • Modul Echilibrat
  • Modul Durată maximă de funcționare

În călătorii, atunci când laptopul este utilizat în mod regulat, utilizatorul poate activa Modul standard pentru încărcarea până la 100% a bateriei.

Dacă laptopul este folosit pe baterie doar în întâlniri sau conferințe, Modul Echilibrat este recomandat. Bateria va fi încărcată până la 80% atunci când sistemul va fi conectat la rețea.

Atunci când notebook-ul este folosit precum un desktop replacement, adică preponderent la birou, cu adaptorul de alimentare cuplat, utilizatorul va alege „Durata maximă de funcționare” pentru a permite încărcarea bateriei până la nivelul de 60% pentru a prelungi ciclul de funcționare.

Un ciclu de încărcare descărcare înseamnă încărcarea la 100% a bateriei și descărcarea ei la 0%. Prin urmare, dacă vom încărca bateria la 100% și o vom descărca la numai 50% se consideră o jumătate de ciclu încărcare/descărcare.